Sammanfattning

Tänkte försöka göra en liten sammanfattning på året som gått, men lär ju glömma hur mkt som helst. :)

Det här året har jag:
• Skaffat husdjur. Gizmo o Nova flyttade in hos oss i början av februari. 2 busiga kattungar som verkligen har förgyllt vårt år :)

• Börjat blogga. Tror jag började i februari. :)

• Varit på 5 resor! =)
 - Första resan var till Lars mormor i Finland, det var lika trevligt som dom andra gångerna vi varit där. :) Tror de var i februari eller mars?
 - Andra resan var till Tyskland. Vi var där en vecka, hade sååå kul!! :) Hannover är min nya favoritstad. Stämningen där var toppen eftersom vi var där under fotbolls-EM o dom gick ju till final. =)
 - Tredje resan var en kryssning med jobbet i slutet av juli, vår första resa tillsammans, hoppas de blir fler. :)
 - Fjärde resan var till Göteborg i augusti. Var där några dar med kusin Anna o hennes kille Marcus. Vår första resa tillsammans, hoppas de blir fler för de var kul! :)
 -  Femte resan var rätt så nyligen (24/11 - 2/12). Var till Ungern, Budapest för att hälsa på Lars morbror. De var väldigt kul o Budapest var en väldigt fin stad! :) Vi var även en sväng till Alperna o Wien när vi var där.

Annars är väl de mesta som året innan. Bor kvar på samma ställe o har samma jobb. Trivs bra med de, så jag är nöjd. =)

Gott nytt år allihop!



Flaskan är inte sned, men ser nu att jag var lite klantig när jag fotade. ;-)

Ont! :-/

Natten igår gick superbra! Mkt tack vare Lina, vi hade så kul. =) De var lite synd om Calle ett tag, men men... :p
Var lite trött ibland, men verkligen värt att jobba lite extra igen. Var ju evigheter sen sist.
Kvällen idag har oxå gått fort, skönt att bara jobba kvällen. Vi slipper ju natten eftersom de är nyårsafton imorgon. Skulle ju egentligen va på jobbet nu, men istället får vi vara lediga. :)

Bra de med tanke på hur ont jag har i handen, behöver nog vila den. :-/ Mitt nyårslöfte kanske borde vara att kolla upp va de är för fel på den, så den kan bli bättre nångång. Eller är de normalt att ha en knöl vid handleden som ser ut som en ärta o som gör ont när man använt handen mkt? Har haft den i många månader nu, så länge så jag inte ens kommer ihåg när jag fick den. :p
Hade inte så ont förut idag, men efter kvällen på jobbet blev de värre...

Imorgon är de nyårsafton (eller egentligen är de ju idag ser jag nu). Visste inte att klockan var så mkt. :)
Vi var på systemet idag. Där var de folk, massvis me folk! Kanske inte så oväntat. Alla kassor var öppna o ändå gick köerna nästan längst bak i affären! Men de gick fort ändå, ställde oss i kö nästan på en gång, sen turades vi om att gå runt o kolla lite. Skulle inte ha så mkt, var mest bara där för att köpa nått att skåla i.


Extrajobb

Idag har jag varit med mamma i massa affärer. Hon vill ha en ny lampa i vardagsrummet. Hittade några snygga, så imorgon ska hon o pappa välja vilken av dom de blir. :)
Jag hittade en ödla i trä på Mio möbler. Tänkte köpa den, men hon i kassan var så otrevlig så vi sket i det. :p

Efter shoppingturen så blev vi bjudna på middag hos föräldrarna, helt perfekt. Hade ingen fantasi för att komma på vad vi skulle äta, o nu slapp vi ju laga mat oxå. :)

Dags för lite kloklippning nu, sen ska jag lägga mig o vila ett tag. Försöka iaf. :) Dom ringde från jobbet för några timmar sen, ska jobba extra inatt. Inte helt fel med lite extra pengar. ;-)


Rolig leksak

De blev två filmer igår, en dålig (Cassandra's dream) och en bra (Step up 2 the streets). Trodde faktiskt att den första oxå skulle va bra, de skulle ju föreställa att vara en thriller o de var kända skådisar, men de hjälpte inte. :p

Skulle åka o titta lite på rean idag igen, men orkade inte åka iväg. Hade annat att göra istället. Men imorgon kanske. :)
Igår köpte vi iaf två julgrejer, en ljusstake o en krans att ha på dörren. De var halva priset, mkt bra!
Ljusstaken föreställer en snögubbsfamilj med en tomte i mitten. Den var lite för låg att ha i fönstret, så den fick byta plats med ljusstaken i köket. Så nu står den i fönstret istället. :)

 

Gizmo o Nova har fått inviga julklappen, den verkade vara uppskattad. De roligaste var såklart när bilen gömde sig bakom bordsben o kartongen o sånt. Då blev den roligare att jaga. :)

 

Nu ska vi se film igen. Fick ju en extra film från lovefilm den här gången, eftersom de är jul. :p Ska kolla på The Bourne Ultimatum, vi verkar va dom enda som inte sett den än. :p

Äntligen hemma!

Min mysis är hemma! :)
Vi har varit en sväng till Birsta idag för att kolla på rean, men var så mkt folk, så struntade i många affärer. Kollade inte en enda klädaffär t ex. :p

Sen var vi så trötta o sega, så åkte hem istället. Ska ha en myskväll hemma, bara ta de lugnt. Jag har ont i huvudet o är trött, så blir nog en tidig kväll.

Förresten, jag fick presenter av Lars som han köpt på båten. :)


Besök

Ikväll har jag haft besök av mormor, mamma o pappa. :) Riktigt trevligt!
Bjöd dom på mina hembakta kakor, kändes kul när jag fick beröm av mormor. Hon tyckte dom var goda. Känns ju extra bra att höra de från en som bakar hur goda grejer som helst. :-D

Nu ska jag nog se film eller läsa. Bara koppla av o känna lugnet. Njuta av att lägenheten är städad, att jag inte har några "måsten" i helgen o att julen var så mysig o lyckad. :)


En annan dag

I dag är de annandagen. Julen har gått fort, men den har varit riktigt mysig! :-D
Igår tog jag de lugnt halva dan, liiite för lugnt kanske. Fick panikstäda sen för att hinna klart innan kompisarna skulle komma.
Blev klar ca 1-2 min innan de kom. Men hade inte hunnit byta om o sånt, men hellre de, än att möta dom i trapporna med soppåse i handen, eller att dom hör att jag dammsuger när dom ringer på. :p

Vi satt o pratade massa, spelade spel o drack lite vin o sånt. Hade riktigt trevligt! Blev ganska lugnt, men de var ju bara bra. Då är man pigg idag. :)
Vi måste haft konstigt vin, eller så var vi väldigt svaga hela bunten. Men vi hade STORA problem att få upp vinflaskorna! Sara tog t.o.m. med sig en flaska o ringde på hos grannarna för att få hjälp, haha!! :) Men ingen var hemma. :p
Till slut så gick det, efter mååååånga försök!

Ikväll så kommer föräldrarna o mormor hit för att fika. Ska bli mysigt. :) Eftersom hela dagen varit en riktig slappardag, så kände jag att jag ville göra nått på kvällen.. Så ringde nyss o bjöd hit dom. :)
Tur att jag städade så mkt igår, bara lite disk o sånt att ta hand om idag o har 3 h på mig, så borde ju hinna utan stress. :p

Idag är sista dagen ensam, sen kommer Lars hem! Har längtat! =)
Har nog saknat honom extra mkt eftersom han varit borta under julveckan. Gizmo ska få sin julklapp imorgon, Lars har köpt en radiostyrd bil åt honom. :p Alltså en liten bil, bara lite större än en råtta. Har haft en liknande förut, men den var dålig. Men den var tydligen rolig att jaga. :) Tills den gick sönder. :p
Novas julklapp har dom redan fått, hade köpt 4-5 skrammel-bollar. Dom älskar såna, men dom försvinner ju jämt. Så lika bra att köpa många på en gång. ;-)

         


Dagen efter

Julaftonen var hur mysig som helst!
Firade den hos föräldrarna, vi var bara 7 st där o de var alldeles lagom. Ingen sån där stökig stressig julafton som många har, utan bara lugnt o mysigt. :-D

         

Vi firade även mammas födelsedag, hon fyller ju år på julafton.
I år fyllde hon jämnt, så telefonen ringde där hur mkt som helst. Alla ville gratta. :) Hon hade även fått massvis med blommor o så som hon spritt ut i huset, kul att folk kommer ihåg henne trots att de är julafton. :-D Annars brukar ju dom som fyller år på julen ofta glömmas bort, eftersom folk har så mkt annat att tänka på.
Jag är glad att jag inte är född på julafton, tillräckligt hemskt att fylla år drygt en månad efter.
Av mig o Lars + Hasse & Veronica fick hon pengar. Vi hade köpt en chokladask o tejpat fast sedlar i locket. :)
Pappa ska bjuda henne på en resa i höst, han gav ett sånt gulligt kort. ;-)

   

Fick många bra julklappar, trots att vi inte skulle ha några klappar i år. ;-) Mamma sa att vi kunde ju bara ge nått litet, men pengasumman vi fick av föräldrarna var inte liten. Inte summan på presentkorten från mormor heller. Fick på-stan-presentkort av henne.
Förutom dom sakerna fick jag skålar, smink, prenumeration, duschgrejer, en fin vas, kryddor mm. Och hall-skåpen som jag skrivit om förut. :)
Av Lars fick jag en Timrå-tröja, en signerad matchtröja. Kul! :) Måste känts svårt för en Skellefteå-supporter att fixa nått sånt. ;-p

     

Så... trots att jag inte hade önskat mig en enda sak, så vandrade jag uppför trapporna inatt med en påse full med saker. Tack allihop! :)

Nu sitter förra årets julklapp o jamar, dags för utfodring. :p
Sen måste jag fortsätta med städningen, om ca 3 h kommer de folk. :-D

God Jul! :)

Nu är jag redo att åka till föräldrarna för att fira jul. Hoppas jag skrev rätt namn på etiketterna efter att jag slagit in klapparna. Märker de väl ikväll, om jag blandat ihop dom. :p



Hoppas ni alla får en toppenmysig jul!

Snart är de dags!

Nu är de snart min namnsdag. Många barn (och vuxna) längtar till den dagen. Dagen till ära så äter folk sill, skinka, köttbullar o annat som dom samlar på ett bord som kallas Eva-bord.
I dessa tider skickar även många kort, dom kallas för Eva-kort.

Efter Kalle på spången-program vid 15-tiden så brukar många hem besökas av en Eva-tomte. Han kommer i röd pyjamas o långt vitt ansiktshår, för att dela ut Eva-klappar till alla som varit snälla. :)

Under denna högtid brukar många vara Eva-lediga och barnen brukar ha Eva-lov. ;-)

Nu ska jag dricka lite Eva-must o slå in dom sista Eva-klapparna.

God Eva allihop!


Paketinslagning

Nu är de bara en kväll/natt kvar att jobba, sen är de "jullov". :p Känns nästan som jullov iaf, är ju ledig en vecka. :)

Igår var mamma här o fixade julgardinerna. De blev jättebra! :) Ser mysigt ut, lite julstämning o så. Gardinerna i sovrummet ser ut som Gandalf nästan, Gandalf-tomtar. :p





Har slagit in julklappar idag igen, de gick lite enklare idag, Nova satt mest o tittade på. Men Gizmo var som vanligt helt tokig i både papper o snöre. Imorgon när jag har mer tid ska jag bära med mig allt till sovrummet tror jag, o sitta där o slå in. Då kan man iaf stänga dörrarna. :)



De verkar förresten som de blir fest på juldan ändå. Jag o Lars skulle ju ha fest, men sen blev de inställt när han bestämde sig för att åka till Finland o ingen av mina kompisar verkade intresserad. Men igår ringde Micaela o nu verkar de som att flera stycken vill.
Så på juldan ska jag ha fest o sen ska vi på Stadshuset. :) De ska bli kul! Lite skillnad kanske, om man jämför med att sitta hemma ensam som jag trodde jag skulle få göra på juldagskvällen. :p


Julstress

Idag har vi hunnit med massor, blev stressigt, men hade bra flyt iaf. Har fixat alla juklappar klara, utom 1,5. De känns bra! :)
Dom hade öppet extra länge i Birsta, tur de. Jag trodde dom skulle stänga 18, men de var visst extraöppet till 20. :)

Bra att vi hade kinamat kvar från igår, så man slapp lägga ner nån tid på matlagning. :p Nyss ätit o nu ska jag sätta igång igen. Tagit en kort liten paus bara. Ska duscha o plocka ihop lite här innan mamma kommer kl 20. Vi ska sätta upp julgardinerna. :)

Ska ringa Mia en snabbis oxå, så bäst jag skyndar mig att stänga av datorn så jag inte råkar fastna här. :p

Sportgroda

Läste en sportgroda i Sundsvalls Tidning. Dom brukar kunna va ganska roliga, men den här gången tyckte jag de var extra kul. Tror de var nån kombination av att jag läste den på morgonen efter en lång natt på jobbet, o dessutom är de typ såna felsägningar som jag själv brukar göra. :p
Här är den iaf:

...och strukna i avdelning häst är nr ett!


Snyggt!

Idag har vi hunnit med en hel del.
Innan vi stack iväg för att gratta Victor, så passade vi på att springa in i Birsta o köpa en inflyttningspresent/julklapp till brorsan o Veronica. :)
Hoppas dom  blev nöjda!
Verkade iaf som att Victor blev nöjd när han öppnade sitt paket. :)

Sen efter vistelsen där stack vi vidare till stan för att hämta upp kinamat på Canton! Gott!
Vi bjöd Lars föräldrar på det, innan vi skulle börja bygga hyllorna till hallen.
Dom har ju köpt skoskåp o klädskåp med spegel åt oss i julklapp. Jättesnällt, tack så mycket! :-D

Nu ser de MKT prydligare ut i hallen än de gjorde innan! :)

FÖRE



EFTER



Födelsedagspresent till 7-åring

Egentligen har jag inte tid att sitta här, men tänkte försöka hinna skriva några rader ändå. :p

Ska iväg på födelsedagskalas strax. Victor fyller 7 år på julafton, men han ska firas idag. Vi visste inte riktigt vad vi skulle köpa, men hittade den här saken igår. Hoppas den passar, han gillar ju dinousarier. :)



De var inte de lättaste att slå in paketet. Hade ju två fyrbeningar som tyckte de var jättekul o tyckte att allt var en lek. Först skulle dom absolut leka med papperet, så spännande när de prasslar ju. ;-) Sen när jag skulle ta på snöret så blev dom helt tokiga. Hela tiden var de nån katt som drog i nån ände av snöret.

Då vet man vad man har att vänta sig dom kommande dagarna då. Fast insåg att jag ska stänga in mig själv eller stänga in dom när jag slår in julklappar, annars kommer de ta 100 år....minst! :p

Julfint

Idag har jag o mamma varit i Birsta o shoppat. :) Jag valde bl a ut gardiner som jag tänkte köpa, men jag fick inte betala dom för mamma. :p Tror iaf dom kommer passa bra här i lägenheten. Ska sätta upp dom så fort dom är klara.
Kommer bli julfint här. =)

Köpte även födelsedagspresent till Victor + julklapp till Oliver o lite andra smågrejer. Känns som de börjar ordna sig med julklapparna nu, vet vad dom flesta ska få, även om inte allt är köpt än.

Kvällen har jag spenderat på jobbet. Mkt idag oxå, men inte alls som igår. Igår var de ju typ kaos, iaf där jag var. :p Men tiden gick superfort, så de var bara bra. :-D
Idag gick oxå tiden väldigt fort, mkt tack vare Sofie tror jag. :) Går alltid fortare när man får va på samma ställe som nån man kan prata mkt med. :) Dessutom var de ju nått att göra hela tiden.

Nej, nu måste jag skicka ett recept till Elin innan jag glömmer bort de. :p


Öppnat första klappen

Idag har jag öppnat första julklappen. Men visste ju redan va de var. Fick nämligen julklappen från jobbet. Hade valt ett Höganäs-fat, o de såg väl ut typ som jag trodde de skulle se ut. :p
Vad har ni andra från jobbet beställt?



Nu har jag massor att göra, 4 timmar kvar tills jag ska jobba. Bäst att öka... Ska väl börja med att stänga av datorn. ;-)

Mardröm

Jag drömde om mina jobbarkompisar inatt. Drömde att dom typ hatade mig o inte ville att jag skulle va med o hitta på saker. I drömmen skulle vi på en fest, men dom ville inte ha mig där, utan jagade iväg mig. Dom tyckte att jag förstörde o var tråkig... *snyft* :p
Tur de inte var en sanndröm. Hoppas inte de iaf. Men man vet ju aldrig. =)

Jag har så tråkigt nu, vet inte vad jag ska hitta på.
Allt jag kan komma på att jag måste göra, är ju sånt som ska göras på dagtid.
Bl a tänkte jag göra fler knäckflarn o cornflakes-godisar för att ge bort. :) Ska även handla julklappar, julpynta o städa. Inget av dom sakerna går att göra nu. Isf blir väl min sura granne bara surare, om jag börjar springa ner i källaren för att hämta julpynt o stöka på här i lägenheten. :p

Vill inte lägga mig riktigt än heller, för då kommer jag ju vakna typ 5-6 o va pigg. Då blir de svårt att jobba kväll/natt sen. Så de lutar väl åt att jag kollar på film eller läser. :)



Några av dom jag drömde om. ;-p Dom är så snälla, så förstår inte hur jag kunde drömma nått sånt. =)

Ett år går fort

Satt o fundera lite o kom på att de är ca 1 år sen Sundsvalls djurhem kontaktade oss o sa att dom har kattungar. Vi fick tfn-nr till jourhemmet o gick dit samma vecka tror jag. Vårt mål var att välja en kattunge, men de blev två. =)
I dec förra året var dom 4 veckor unga, o dom har ju växt en aaaaning då. ;-)

       

Bild 1-4: Gizmo i olika storlekar :p
Bild 5-8: Nova i olika storlekar :)

Matförslag?

Jag är så seg idag, 13 timmars-passet på jobbet gick bra, trots att de var mkt att göra. Men då gick ju tiden fort istället. :)
Jag hade med lite julgodis o knäckflarn som jag bjöd på. :)
Postade våra julkort oxå, så nu behöver jag inte tänka på de nått mer förrän nästa år. :p

Funderar på att laga frukost/middag snart. Fått lite inspiration från Sofie, så nu är de bara att traska till köket o se om vi har grejerna hemma. ;-)
Tänkte att Lars kan ta disken om jag lagar mat. Har ont i handen, så känns lättare att laga mat då än att diska...
Skulle behöva mer förslag på enkel o snabblagad mat. Har typ ingen fantasi alls nu känner jag. :p



Så här blev julkorten som jag gjorde iaf, gjorde gröna till hälften o guld till hälften. =) Hört från flera att dom kom fram idag, dom verkade glada. Vi har ju alltid köpt färdiga kort, så blev väl en liten överraskning. :p
Blev vanliga köpkort till en del oxå, som inte är familj o släkt. :p

Julkort

De här har jag roat mig med inatt. Tur jag gjorde de då, tog ju MKT längre tid än jag hade räknat med. :p
Hade ju hjälp oxå, de var tydligen väldigt intressant att ha pysselstund. Jag brukar alltid köpa färdiga kort, men tänkte göra ett litet undantag i år, iaf till några. Orkade inte göra så till alla. :p
Är faktiskt nästan nöjd med resultatet, men de tänker jag inte visa här. Några som läser kommer få se de i brevlådan imorgon istället. ;-)

  

Vi fick våra första julkort idag, 4 st. Bl a fick jag från en person som jag helt förträngt. :p Har inte haft nån kontakt med henne sen förra julen, blev ju ganska förvånad när jag fick ett julkort.

Nu måste jag fixa håret innan de torkar. Annars lär jag väl se ut som ett troll på jobbet. Sen är de dags för 13 h jobb. *gäspar i förväg*

Äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med julbaket, tänker inte baka nått mer. Nu har jag ju lite att ge bort o lite att bjuda på när de kommer folk. Har ju så liten frys, så kan inte baka några stora mängder ändå, de ryms ju inte. :p



De blev iaf lussehundar, knäckflarn, julgodis o två sorters kakor till.
Funderar lite på att ta med något till jobbet imorgon o bjuda på. =) Men är så svårt att veta hur mkt man ska ta med. Märkte ju när Sofie bjöd på kaka att de var många "oinbjudna" som ville smaka oxå. :p Om man ska bjuda alla så skulle nog inte allt jag bakat räcka till. Vi är ju så många. :p Så blir väl bara till någon/några enstaka eller till inga alls. ;-p



Nu ska jag se på Prison Break o vila min hand lite. Har haft så ont i den hela dan, o blev ju inte precis bättre efter några timmars bakande o diskande... :-/
Hoppas den är bättre imorgon, annars blir de inte skoj att jobba.

Julklapp från jobbet

Sitter här o funderar på vad jag ska välja för julklapp från jobbet. Fick ju ett sånt där Delicard i onsdags. Har 2 saker som jag funderar mellan, ett fat eller lax. Haha... inte lätt. :p



Nu måste jag skynda mig, måste duscha o göra mig klar. Sen ska vi iväg en sväng o handla.
Men först ska jag undersöka Novas öga. Hon har verkat irriterad i det sen igår, går runt o blundar me det lite då o då, hon kanske fått nått skräp där.

Julbak

Har inte bakat så mkt som jag hade planerat. Både pga att de tar verkligen 100 år att baka, de går inte så fort som jag tänkt. ;-) Speciellt inte när man måste diska undan hela tiden för att få plats. :p
Dessutom hade vi inte alla grejer hemma. Behöver köpa både blockchoklad o grädde imorgon, annars blir de svårt att göra julgodis t ex. :)
Gjort slut på mjölet nu oxå, så ingen idé att baka nått mer.

De blev iaf lussekatter o nån sorts kakor. Lars gjorde jättegott bröd oxå. :) Dessutom hjälpte han mig att forma lussekatterna i "fina" formationer så vi skulle hinna se film innan han skulle till jobbet.

  

Börjar bli trött nu, men känns lite tidigt att lägga sig o sova redan nu. Kanske lägger mig o läser eller ser på film.
Ska även börja fixa lite med julkorten, korten kommer imorgon, så vi får inte glömma att hämta ut dom. :)

Nova är så söt, hon somnade mitt i receptet. ;-)



                                                  Lussekatter =)

Advent

Nu är de 2:a advent, eller kanske 3:e t.o.m.? Jag har noll koll. Haha... nu fick jag veta att de är den 3:e tydligen. Jag var ju inte ens i Sverige den 1:a advent, så är väl lite därför som jag har så dålig koll. :p

Fixade ju inte klart allt jag skulle igår, vi blev lite för lata.
Så idag är de julbak o julpyntande på schemat. :) Ska inte julbaka så mkt, bakar så sällan, så vet inte ens vad jag ska baka. Förslag nån? Vi har typ aldrig kakor o sånt hemma, typ bara när man ska bjuda folk på fika o nån enstaka gång annars kanske. Så därför ska vi nog ge bort ganska mkt av de vi bakar o behålla lite av varje själv kanske. :p Brukar lägga lite i små påsar o ge till familj o så. Inte bestämt än vilka vi ska ge till, beror på hur mycket vi orkar o hinner baka. :)

Ska även se klart en av filmerna som jag råkade somna ifrån igår. ;-p Blev lite för trött när de var typ 20 min kvar av film nr två, så ska göra ett nytt försök snart.

Ska ringa mamma nu o fråga om hennes recept på lussekatter. :)


Redo

Nu är vi redo för myskväll. Har laddat upp med lite onyttigheter. :)

Busarna springer runt som galningar o jagar varann, så får se hur de går att se film när dom gör allt för att få uppmärksamhet. ;-) Men just nu verkar dom iaf kunna roa varann, fördelen med att ha två katter :)


Lucia

Den här dagen har gått så fort! Men känns som att vi hunnit med en hel del. :) Ska snart ner o städa i tvättstugan, de sista borde ha blivit torrt för typ nån timme sen. :p

Sen ska vi se på film. Lars har sovit i soffan en halvtimme nu, så han borde va pigg iaf. ;-p Tror filmen vi ska se heter "Awake", vet inte om den är bra, men har för mig att iaf nån känd är med i den. :)

Lussekatterna sover sött, antar att dom kommer bli ganska busiga inatt. Igår rev Gizmo ner en klocka, självklart gick den ju sönder. Lite synd att han "valde" just den dyraste väggklockan. Men de var väl den enda han kunde komma åt eftersom den är bredvid en bokhylla. :p

Måste bara tipsa om en låt, iaf för dom som har samma musiksmak som mig. Gillar den här låten massor!



Lusse-katter

Natteeen går tunga fjääääät... Ruunt gåååård o stuuuuuvaaaaa.... *skrålar*

Jaha, då var de lucia då. Tiden går fort, snart är de jul! :) Jag älskar julen, den är så mysig!! I år har vi bestämt att de knappt ska bli några julklappar, men jag tänker köpa ändå. Gillar ju att ge bort saker, men kommer ge billigare saker än jag brukar. Skulle ju kännas dumt att ge nått dyrt när dom flesta sagt att vi inte ska ha några klappar. :p

Idag ska jag göra massor. Började med sovmorgon, sov till 11. Blev nästan 8 h sömn! Kommer inte ihåg när jag sov så länge sist. Senaste veckan har jag bara hunnit med 4-5 h per natt.
Har tvättstuga typ hela dan, men hinner ju göra lite annat oxå medans maskinerna sköter sig själva. Ska bl a julstäda, julbaka, ta fram lite kattvänligt julpynt o förhoppningsvis hinna en sväng till stan/birsta för att shoppa någon julklapp. :)

Sen ikväll ska vi ha myskväll. Dricka glögg, äta julgodis, mysa o se film. Är ju sista kvällen jag o L har tillsammans före den 27/12. Känns inte kul... :(

Nu måste jag göra mig klar, Lars kommer hem om ca 30 min. Då ska vi iväg o handla lite. Måste lägga in ny tvätt i maskinerna o lite annat före de. Får inte glömma att köpa saffran sen, ska baka lussekatter. :-D



Mina lussekatter =)


Flytt-dags

I helgen är de den stora "flyttar-helgen" för brorsan o Veronica. :) Vi var uppe med tuppen imorse för att hinna så mkt som möjligt. Är supertrött nu, blev ju bara 4 h sömn inatt. Men de är de värt när man känner att man kan göra nån nytta o hjälpa andra. :)

Tycker de har gått riktigt bra idag, vi höll på tills på eftermidagen nån gång, så de blev ju några flyttlass med säckar, kartonger o lite möbler mm. Imorgon ska dom fortsätta med dom stora möblerna, men då har dom hjälp av fler personer. :)

H&V bjöd oss på mat på Max så vi skulle orka med flytten. Lars är så glad för att vi fått riktig vinter till slut, så han kastade sig ner i snön o gjorde en snöängel. ;-p

    

Jag bar faktiskt oxå en hel del grejer, även fast de inte ser ut som de på bilderna. :p

Wallmans salonger

Ikväll har vi firat mamma, som jag skrev om förut.
De var riktigt roligt! Bra julbord o väldigt bra uppträdanden. :)

De var lite svårt att ta kort där, dom blev inte så bra. Men några kan jag ju lägga in iaf. När vi kom dit smet jag iväg o berättade för en av servitriserna att vi var där för att fira mamma. =)
Dom brukar ju berätta vilka som ska firas o så. En av killarna hade hand om gratulationerna. Tror de var mamma o 4 till som dom grattade. Han sa att hon är en pingla o att dom skulle träffas i hans hotellrum efteråt. Haha... väldigt va vi skrattade. ;-)
Alla fick stå upp o sjunga för födelsedagsbarnen. Tror vi var flera hundra där, ingen av jubilarerna hade väl haft så många som sjungit för dom förut. ;-p

        

1. Vi hade köpt blommor till mamma
2. Mamma o lillebror Robin
3. Mormor o Östen :)
4. Brorsan o Veronica
5. Lars (som vanligt måste han göra konstiga miner eller grimaser på kort :p)
6. Stariway to heaven på gitarr
7. Behövs ingen förklaring ;-p
8. En av medlammarna i gruppen
9. Mittenscenen var alldeles bredvid vårt bord :)


Nu måste jag försöka bli trött, ska upp tidigt imorgon. Brorsan kommer o hämtar oss vid 8-tiden, vi ska hjälpa honom o Veronica att flytta. :) Om jag hinner ska jag iväg o äta tacos med jobbarkompisarna kl 16 o sen förhoppningsvis iväg o shoppa nån julklapp. Så morgondagen är fullbokad. :p



                                       ♥ Världens bästa föräldrar ♥

Födelsedagsfirande

Inatt var de massor att göra på jobbet, märks att julen närmar sig. Tur att Sandra hade bilen så vi kunde få lift hem, man var ganska slut där på morgonen. Tack Sandra! :)

Idag är de dags för födelsedagsfirande. Sofie fyller år, men de är inte henne jag ska fira. :p

Ska nämligen fira världens bästa mamma som fyller år på julafton. :-D Vi är 9 st som ska till Södra berget för att äta julbord o se på Wallmans salonger. De ska bli väldigt kul! :)

Hinner inte skriva så mkt nu, måste iväg o fixa några saker. Sen kl 17.30 blir vi hämtade av brorsan o Veronica. Ska åka o köpa blommor till mamma innan vi åker vidare till Sidsjön. :)

Bjuder på en liten jullåt idag. Jobbfolket lär ju känna igen den iaf. ;-p



Hall-inredning

Nu ska de bli fint i vår hall. Har ju inte varit så snyggt hittills, men nu har vi fått skåp o sånt, så Lars o hans pappa håller på att montera nu.
Men tyvärr kunde vi inte få sko-skåpen idag. Dom vita fanns, men svarta kommer inte förrän efter nyår.
Gizmo o Nova tycker de har varit en extremt spännande eftermiddag, dom har suttit o övervakat arbetet. :p

Jag har halvsovit några min på sängen, men känns lite dumt när dom håller på att arbeta. Men har frågat 100 ggr om jag kan hjälpa till me nått, men skulle nog mest bara va i vägen. ;-p
Har iaf städat en del, diskat diskberget, fixat middag o matlåda (jättegod sallad), duschat, fixat katternas toalådor mm. Var typ klar att gå till jobbet kl 15 (börjar 18.45). De måste va rekordtidigt!!

Ska få skjuts av Sofie o hennes mamma, så funderar på att gå till Sofie snart. Har ju ändå inget att göra hemma. :p
Efter den här kväll/natten är de HELG!! :)

Dagens bild får bli på dom nyfikna busarna, som ska lägga sig i precis allt. Dom verkar tro att skåpet är byggt åt dom. ;-)
Dom invigde skåpet redan innan de var färdigbyggt.


Sengångare

Jag har varit som en sengångare hela dan. Varit så trött, så knappt vetat vad jag heter. Var en sväng på Ikea förut, skulle välja vår julklapp från Lars föräldrar. :) Vad de blev får ni se imorgon om jag hinner blogga före jobbet.

Åkte från Bosvedjan vid 21-tiden, hade väldigt svårt att hålla mig vaken i bilen. Men av nån konstig anledning så lyckades jag bli pigg när jag kom hem! Bra kanske, annars hade jag väl vaknat typ 3 inatt o varit pigg. :p
Sovit 12-13 timmar på 3 dygn, inte varje dygn alltså, utan sammanlagt. Haft 2 kväll/natt-pass under den tiden oxå, så kombinerat med för lite sömn kanske de inte är så konstigt att man kännt sig halvt förstörd. :p

Var även en sväng på lite andra affärer. Köpte bl a juliga underlägg, så nu är de iaf nått som påminner om julen i vår lägenhet. Har även en julduk o julgardin. ;-p
Ska försöka fixa lite mer till helgen, får väl se vad Gizmo o Nova tillåter att vi har framme. För dom är ju allt kattleksaker. ;-)

Sitter o lyssnar på Fronda nu. Fick ju höra deras jullåt typ 100 ggr i lördags, så gick o trallade på den hela natten igår. :p Blev lite nyfiken på vad dom gjort mer o märkte att dom tydligen varit med i Melodifestivalen.
http://www.youtube.com/watch?v=LDooWP85VmY&feature=related

 

Less...

Jag var så otroligt trött på jobbet igår, trodde jag skulle somna flera ggr. Kommer inte va så mkt piggare ikväll/natt, sovit 4 timmar o har skitont i huvudet. Verkligen lovande....

Är inte så glad, så att skriva blogg känns helt fel just nu. Bättre att försöka göra nån nytta. Diska eller nått annat "skoj"...

Lägger in en bild på mig själv iaf:


Födelsedagsfirande

Nu har jag äntligen lyckats fixa gårdagens bilder till datorn. :)
Hade inte med kameran till julbordet, men senare på festen hos Sofie så var den självklart med. Vi firade Elin o Mira som fyllt år o Sofie som ska fylla år till veckan. Dom bjöd på glögg o drinkar o av oss fick dom varsitt paket. Elin o Mira fick partyspel och Sofie fick en mixer. :)

           

Efter festen stack vi vidare till Aveny nästan allihop, förutom Lina o Mira som gick hem. De var riktigt mkt folk på Aveny, många man känner o de var riktigt kul där! :)

   

Nu måste jag göra mig klar för jobbet. Ska jobba 18.30-06.

Alperna o Wien

Tänkte skriva om gårdagen o lägga in lite bilder, men är nått knas med minneskortet till kameran. Så lägger in lite bilder från förra lördagen istället. :)

Då var vi ju fortfarande i Budapest. Matti ville ta med oss på en dagsutflykt så vi åkte iväg på morgonen o vårt mål var Alperna! :) Jag har aldrig sett Alperna "live", så de var kul! :) Orten vi var till hetet Semmering eller nått sånt. Jag kommer inte riktigt ihåg. :p
Vi tog liften upp på ett av bergen. Kändes som att vi var lite felplacerade. Alla var sportklädda o hade skidor eller snowboard på fötterna. Vi kom i jeans, vanliga jackor o vanliga skor. ;-p
Stannade ett tag i ett av husen i skidbacken. Drack choklad o njöt av utsikten. :) De tog ca 3 h med bil till Alperna. 
 
       

Efter att vi tittat runt lite där så åkte vi vidare till Wien, de var ca 1 h bilfärd från Budapest. De började bli mörkt när vi kom till Wien, så tog typ inga kort, förutom restaurangen vi var på. Och på det svenska apoteket. :p
Lars beställde pannkakssoppa till förrätt. Jag har aldrig sett de förut, men han sa iaf att de var gott. :p Vi kom på att Österrikare kanske är stressade så istället för att äta soppa o sen pannkaka, så slår dom ihop de till en rätt. ;-p
Efter Wien åkte vi tillbaka till Budapest. Blev kortspel igen o testade en av Ungerns "kända saker", Tokaji-vin. De var ganska gott.

    

1. Donau som flyter genom Wien
2. Det svenska apoteket :p
3. Pannkakssoppa
4. Dumplings. Nån sorts glassbollar, dom var faktiskt goda.
5. Tokaj-vin

Guitar Hero och julbord

Igår var jag hos Pernilla på födelsedagsmiddag. :) De var roligt, trevlig sällskap o god mat. Skulle egentligen jobbat 16-23, men hade lyckats byta pass. Så jag hade betalt för att va där. :p Kändes bra då, men känns nog inte lika kul att istället jobba gratis dan före julafton. ;-p
Efter maten blev de massa prat o guitar hero. De är så kul att spela! Jag vill ha ett sånt, men har nog inte råd i år iaf. :p

Tog inte så många kort, men några enstaka blev de iaf. :) Födelsedagsbarnet på sista bilden. :-D

    

Nu måste jag skynda mig att göra mig klar. Jag o Sofie blir hämtade av Wikman om en timme. :)
Dags för julbord med jobbet, o sen blir de fest!

Reseberättelse del 4 (fre 28/11)

På fredagen tog vi med oss Jarmo till stan. Matti jobbade ju alla dar, utom lör-sön.
Vi började med att åka till djurparken. De var riktigt billigt att gå in där, kan iofs bero på att de är vinter o att dom flesta djuren var inomhus. Men man fick ju se dom ändå. :)
Gick runt där ganska länge o kollade på allt.

              


Sen stack vi till den mest berömda gatan. Vet inte om de var den största gågatan eller största turistgatan. Kanske båda. :)
De var typ som julskyltning där. Dom hade byggt upp små stugor där dom stog o sålde saker. Fanns även varmt vin, de var som glögg, fast inte exakt samma. Luktade iaf gott. Påminde om svensk julskyltning, fast man slapp alla irriterande tutor som småungar brukar gå runt o blåsa i. :p

   


Satte oss sen på en krog o tog varsin öl, medans vi väntade på att Matti skulle komma o hämta oss. När han kom så tog han med oss till en grekisk restaurang. De var gott. :)

Sen på kvällen stack dom iväg till nån pub. Jag o Lars var för trötta o sega, så vi valde att stanna kvar hemma. Vi drack lite vin, spelade kort och skrev vykort.
Lars passade även på att leka med en mobil som Matti tagit hem så han kunde få testa den (han jobbar ju på Nokia). De var en Nokia 5800, den verkade bra. Ska tydligen vara Nokias svar på iphone. Tror den ska börja säljas i januari o Lars blev nog sugen. Även jag. :p
Tror vi somnade typ 23, så tur vi inte följde med till puben. Dom hade lagt sig nångång efter 3. :p


  

Reseberättelse del 3 (tors 27/11)

Torsdagen åkte vi in till stan tidigt.
Började med att åka till Buda-sidan för att fota Parlamentet från den sidan av Donau. Sen tog vi metron vidare till Parlamentet. De var en riktigt stor byggnad! Extra kul att de var nått sorts statsbesök där samtidigt som vi kom dit. Kom en lång rad med polisbilar o snygga bilar med massa kostymklätt folk i. :)
Eftersom vi är EU-medborgare så fick vi en guidad tur inuti parlamentet. Kostade typ 100 kr annars, så de var ju inte fel att få gratis. 
Var riktigt snyggt där inne, men man fick inte fota med blixt, så blev dåliga kort. Träffade på några trevliga norrmän där oxå, de var kul. :-D
De var när vi skulla skynda oss därifrån som jag snubblade i gropen som jag berättat om. :p
 
Sen stack vi vidare till West End City Center. De var ett STORT köpcentrum med 400 affärer, undrar hur många dar kusin Anna skulle behöva ha på sig för att se allt därinne. ;-p
Avslutade stadsturen med att se några berömda tavlor och besöka Hjältarnas torg.

Efter den kulturella dagen så blev de vin, öl o kortspel på kvällen. :) Riktigt trevligt! Mattis kompis Jarmo kom till Budapest den dan, dom hade inte setts på 10 år. De var då dom spelade i landslaget i volleyboll tillsammans. Jarmo var riktigt trevlig o han stannade till mån, precis som oss.

            

1-5. Parlamentet
6. Tre eller fyra sovande poliser utanför Parlamentet. :p
7. En liten del av West End City Center
8-9. Hjältarnas torg
10. En av dom kända tavlor vi såg, målad av Leonardo da Vinci
11. Vi testade att åka Europas äldsta t-banelinje, från 1903.
12. Jarmo
13. Matti o jag


Reseberättelse del 2 (ons 26/11)

Onsdagen var vi in till Budapest centrum. De tog sammanlagt ca 50 min från Matti, då åkte man 2 bussar o en spårvagn. Men på ons så missade vi bussen som gick in till förorten, den går bara en gång i timmen. Så vi traskade efter 60-vägen på en lerig vägren. :p De tog typ 45 min innan vi kom till förortens centrum. :p

    
Lite bilder tagna från vår promenad in till förortens centrum. :)

Vi köpte 7 dagarskort så vi kunde åka buss, spårvagn o metro så mkt som vi ville. Dom korten var rätt så billiga. :)
Vi hade först lite problem med hur vi skulle ta oss in till centrum. Fattade inte riktigt vilka nr de skulle va på buss o spårvagn o allt stod ju på ungerska. Men de löste sig till slut. :)

Vi såg lite allt möjligt. Åkte bl a upp med en bergbana (den tog bara 1 min) upp på nått berg. Därifrån hade man fin utsikt över hela stan. Gick runt lite vid slottet, presidentpalatset mm o sen testade vi att gå i en labyrint. :-D
Avslutade med att fota lite från Fiskebastiljonen, väldigt fin utsikt därifrån oxå, men jag var inte så duktig på att ta kort i mörkret. :p

            
1.Lars vid en av dom kända broarna  2.Gellertbadet, ett av dom mest kända baden  3.Bergbanan  4-5.Utsikt över Budapest  6-9.Bilder inifrån labyrinten.  10-11.Utsikt igen  12-13.Fiskebastiljonen

Reseberättelse del 1 (mån-tis)

Nu har jag packat ur väskorna, så tänkte att de var dags att gå igenom bilderna o skriva lite. :)

Som jag skrev förut så har veckan i Budapest varit underbar! De är en stor stad med 2 miljoner invånare. Vi bodde hos Lars morbror, Matti, i en stadsdel utanför stan. De var ett fint område med bara dyra hus. Självklart så klantade vi oss första dan o råkade lämna säkerhestgrinden öppen. Tur ingen gjorde inbrott. :p

    
1.Gatan som Matti bodde på  2.Ett av grannhusen såg ut som ett slott  3.Utsikt från "vårt" sovrum  4.Mattis hus  5.Matti spelar o sjunger

Pga det försenade planet så hann vi inte göra så mkt på måndagen. Satt o väntade ett tag på flygplatsen, kunde ju inte åka till Matti innan han slutade jobba. Sen tog vi taxi dit, fattade ingenting av vad chauffören sa, o precis som dom flesta ungrare, så var han usel på engelska. :p
Första kvällen tog vi de bara lugnt, spelade kort o satt o pratade.

Nästa dag var oxå en lugn dag. Efter 12-13 h sömn vaknade vi! Hade ju inte sovit på 1,5 dygn innan, så var lite trötta. :p Åkte in till förorten, vandrade runt i ett köpcenter där o sen blev de lugn kväll igen.

Syns kanske att korten är tagna lite olika dagar, de snöade när vi kom dit. Men efter några dar smälte snön bort. Var ganska kallt där, typ 0-5 grader. Men sista dan var de nästan 15. :)

Åter i Sverige

Nu är vi tillbaka. Kom tillbaka imorse, skulle kommit lite tidigare, men vårt plan var 2 h försenat. De var inte så mkt ändå, om man jämför med när vi åkte till Arlanda för en vecka sen. Då var planet försenat 3,5-4 h pga det usla vädret.

Har haft de toppen i Budapest, var även en sväng till Wien o till Alperna. :)

Det enda tråkiga var väl att jag gjorde illa mitt knä. Dom kör ju ganska fort där o saktar inte så ofta in vid övergångsställen. Så jag skulle springa över gatan o missade ju såklart en liten grop, så jag snubblade, mitt framför en bil! PINSAMT!! Men då lyckades den iaf hitta bromsen. :p
Slog båda mina knän, armen o händerna. De hände i torsdags, men redan på lördag kändes de bra igen, förutom i knäet då. Men idag gör de inte så ont, så går nog över snart. :)

Har tagit MASSVIS med bilder, så ska lägga in dom lite senare. Tar väl ett tag att gå igenom dom o välja vilka jag ska lägga ut på blogg o facebook. :)

Har lagt in dom nu, men ska nog försöka dela upp lite o skriva om dom o så. Så gör det i olika inlägg så dom inte blir för långa. :p Är ju flera av er som sagt att ni vill se bilder o höra om veckan, så ska försöka fixa en del idag. Skönt att jag inte ska jobba iaf! :)

Här är iaf några bilder från starten. Synd att de inte gick så bra att fota det usla vädret, var typ snöstorm från Gävle o till Arlanda. INTE kul att åka bil i... Såg 1-2 bilolyckor o hörde på radion om några till.

    

1. Lars letar efter matsäcken, synd att de inte syns på bilderna hur uselt väder de var. :p
2. Rast i Uppsala, var tvungen att vänta där ett tag. Sikten framför bilen var inte många meter på motorvägen.
3. Snöröjning på Arlanda, en lång karavan av plogbilar. :p
4. Vårt plan, 3 h försenat kom det. Efter vi klivit på tog de ytterligare nästan en timme innan vi kunde lyfta.
5. Ovan molnen var de iaf fint väder. :)

RSS 2.0