Nytt försök

Nu var de ett tag sen jag uppdaterade. Skulle göra ett litet försök tidigare ikväll, men då kom Nova o la sig på tangentbordet för att sova, så gick inte så bra att skriva då. :)

Har varit bortrest tors morgon till tis morgon (kom hem 4 på natten).
Vi har varit norrut, på kombinerad hockey- och finlandsresa. Var till Lars mormor som bor i Kemi. De ligger två mil från Haparanda, in på finska gränsen. Där var de riktig vinter! Så där mkt snö har vi inte haft en enda dag här under hela vintern! Var kallt o blåsigt oxå, så Lars blev nöjd. Han fick verkligen känna på den riktiga vintern, de snöade ju dessutom 3 av dagarna som vi var där. :p
Hemma hade de tydligen varit sol i 8-9 grader varmt. Lite skillnad kanske, men kan ju bero på att vi var över 70 mil norrut. ;-p

När vi var där uppe så hade vi kattvakt. Lars mamma bodde här med kattungarna, men hon jobbade på dagarna (förutom helgen). Då var min mamma här o hade lekstund med de mitt på dagen, så de har verkligen blivit bortskämda. :) Som ni säkert alla vet nu, så har de äntligen fått sina namn. Blev de namn som vi funderade på i början, alltså Gizmo o Nova. De passar verkligen bra till namnen oxå, nu när vi lärt känna dom :)

Idag har jag varit "ledig" från jobbet. Inte haft semester, men har bytt ett pass. Lars skulle på hockey igen o va borta hela dan o komma hem sent inatt. Jag skulle jobba 12 h, o ville inte lämna busungarna ensamma så länge. Så därför har jag varit "barnledig" ikväll o inatt. Känns skönt, blir inte lika kul när jag ska jobba tillbaka. :p
De har verkligen varit galna idag. Busat helt normalt blandat med sömn på eftermiddagen. Men nu på kvällen har de varit vilda mellan ca 20 till nu (24). Så nu lär de ju sova gott inatt iaf. Är bara tur att inget gått sönder, med tanke på de fart de haft när de flugit genom lägenheten. :)

Idag har min käre tvillingbror o hans flickvän förlovat sig. Ett stort grattis till er!! :) Har klippt ut annonsen o satt på kylen. :-D

Nu ska jag sluta klottra här o sätta mig i soffan med Nova. Hon ligger där o sover sött, så ska se på tv tills jag blir trött. Gizmo har somnat av utmattning i hallen, alldeles bredvid en papperskasse som dom fått som leksak idag. :) Klippte sönder handtagen på den, så ingen risk att de fastnar. De tyckte de var jättekul när jag kastade in en råtta där. De stämmer verkligen att små barn roar sig lätt. :)

Ha de bra allihop!

Kram

Äntligen

Nu är skrubben klar :) Blev riktigt bra. Har fått ett nytt bord o nån sorts platta med hjul på som man kan ha datorerna på. FIck hjälp av mina föräldrar, tack så mkt! ;-)

Snart är de dags för ännu ett pass på jobbet, har min tredje kväll/natt i rad nu, så börjar bli lite trött. Man sover ju inte precis som förut när man har busungar i lägenheten. :p Men de går ändå rätt så bra. De busade massor när jag kom hem från jobbet imorse, så efter nån timme var de trötta. Sen har de sovit tills jag vaknade.

Jag tror jag måste köpa ny mobil snart, min börjar bli sliten. Iaf batteriet, måste ladda den nästan varje dag nu för tiden. Kan ju iofs bero på att jag använder den oftare nu när jag skickar gratis sms, men ändå. ;-)

Nej, nu är de dags för dusch o middag, annars blir de väl superstressigt som vanligt.

Ha en bra kväll!

/E

Utan dator

Jag har varit utan dator sen i förrgår. Vi hade elektrikern här då, han skulle fixa eluttag i skrubben, fixa jordat uttag i köket o nått mer tror jag. Så då tömde vi skrubben på saker så att han skulle kunna jobba här.
Idag har vi iaf satt tillbaka Lars dator hit, men inte min. Ska väl försöka fixa de idag eller imorgon. Vi har verkligen haft massor att göra senaste dagarna. Jag har jobbat hur mkt som helst den här veckan, men var ju ledig ons. Då ringde dom o ville att jag skulle jobba extra, men kände att jag inte orkade. :p

Idag är jag ju oxå ledig såklart, men sen har jag 3 kväll/natt pass i rad framför mig. Får se hur de går, blir ju inte så överdrivet mkt sömn med busungar i samma lägenhet. ;-)
Natten som var gick iaf bra, de busade, men jag behövde inte skälla nått på dom. Är ju mest Gizmo som är olydig. De ringde från katthemmet igår för att kolla hur de går med ungarna. Då sa de att till slut kommer han att lära sig, men att man kan få säga till 30-40 ggr i rad samma dag o sen få hålla på så ett tag. Haha... inte lätt att va småbarnsförälder. Hoppas vi inte är alltför dåliga på att uppfostra dom bara, vill ju inte att de ska bli "jobbiga/ouppfostrade" katter sen när de blir vuxna.

Nu måste jag diska, duscha o lite annat. Ska till Sara ikväll för att fira att hon fyllt år.
Ha en trevlig kväll!

/E

Strömavbrott

Jag har inte varit så duktig på att skriva senaste dagarna, har jobbat mkt o dessutom har de ju varit mkt hemma med busungarna o annat. Men nu har jag iaf några min över, eller egentligen har jag ju hela kvällen utan nått planerat. Vet inte när det hände sist. :p
Småkatterna sover just nu, så passar på att sitta o leka lite med datorn. Om jag sitter här när de är vakna så vill de gärna vara bakom datorn o bita i sladdar, o de uppskattas inte av matte o husse.

Idag har vi haft strömavbrott 2 ggr. Första gången var ca 10 min o andra gången var vi inte hemma. Då var vi på Max, hade inte tid att laga mat, var extremt stressadde som vanligt. Lars skulle iväg på möte, så tänkte köpa varsin max-burgare för att de skulle gå fort o få i sig nån mat. Vi hade en framför oss i kön, så trodde de skulle gå fort oxå. Men när de blev vår tur att beställa så blev de strömavbrott igen! Lite typiskt, vi hade ju absolut inte tid med nått sånt. Men var ändå mysigt på nått sätt, kändes typ som att va nånstans o vänta på ett lucia-tåg. Var ju mkt folk som satt där o småpratade i mörkret. :) Efter några min kom strömmen tillbaka, men de tog ytterligare nästan 10 min innan kassorna fungerade så att vi kunde beställa. Så "snabbmaten" tog ca 25 min, från att vi gick in där tills vi fick den i handen. Var bara att slänga i sig hamburgaren o sen stressa hem. Hoppas han hann i tid till mötet.

Jag o katterna ska busa o se på tv ikväll. Jag hade först tänkt kolla på Topmodel, men sen såg jag att både Lost och Grey's börjar ikväll. Så får se vad jag väljer. Det ena går de ju repris på, så kan se ett, spela in ett o se repris av ett. :p Hahaha... inte lätt.
De ringde från jobbet förut, ville att jag skulle jobba extra igen. Den här månaden har de verkligen frågat många ggr, o jag har sagt nej nästan varje gång. Snart kommer de väl sluta fråga. :p

Vi har haft besök av flera som kollat på kattungarna, o till helgen kommer de kanske fler. Igår hörde även Malin (jourhems-matte) av sig o sa att hon gärna vill hälsa på snart, eftersom hon saknar dom så mkt. Förstår de, måste blivit väldigt tomt hemma hos henne...

Nej, nu har de blivit sån där lång text om nästan ingenting igen. Ska spela lite beta, kolla facebook o sånt o diska innan de är dags för tv-kväll (om ni vild-katterna tillåter det). ;-)

Ha en bra kväll!

/E


Besöksdag

Idag har vi haft besök. Först kom mamma o pappa o fikade. Pappa hade ju inte träffat kattungarna än, han var ju på jobbet när mamma var här för nån dag sen. Tyvärr fick de inte se tussarna från sin bästa sida, eftersom de var alldeles nyvakna. Men lite bus blev de iaf :)
Efter ca en timme kom även brorsan o Veronica på besök för att träffa småttingarna. Då hade de iaf kommit igång lite, men var inte alls samma fart som igår kväll o imorse t ex. Då var de helt galna! :) Måste verkligen vara mkt energi i kattungefodret. ;-)

Nu har de somnat igen, men antar att de blir massa bus ikväll. Tror jag måste försöka peta fram lite leksaker åt dom, de mesta ligger ju under soffan bland dammet nu. :p Ska köpa och/eller tillverka lite nya saker åt dom oxå, som är lite större så dom inte rullar in under soffan så lätt.

Ska passa på att spela lite beta o annat på nätet nu, medans de är lugnt :)

Ha en trevlig kväll!

/E

Småbarnsförälder

Inte lätt att va småbarnsförälder :P Är så trött nu, så hjärnan hänger inte riktigt med. Men ska skriva några rader iaf. :)
När jag kom hem från jobbet imorse så fick jag ett varmt välkomnande från tussarna. De mötte mig i hallen med svansen upp. Men de var riktigt busiga, så de hade inte så mkt tid att mysa. Viktigare att jaga varandra o råttor, bollar mm. :p
De sprang runt o busade massor, men jag gick o la mig o lyckades somna vid 7.30.

Fick sova så länge som till kl 11! Då vaknade jag av att de bet sönder en blomma som står på golvet vid sängen. Sen var de massa bus, så var lika bra att stiga upp.
Vid 13 var de iaf trötta, så då passade jag oxå på att sova middag. Tog bort ljudet från mobilen o somnade nog samma sek som jag la mig i sängen. :p Sen sov jag till 15, då vaknade jag av tfn. Då ringde Roger från jobbet o undrade varför jag inte svarade på mobilen. Han hade ringt 3 ggr under senaste 2 h, men de visste ju inte jag :p Han sa t.o.m. att han trodde de hade hänt nått, eftersom jag alltid brukar svara... haha... ;-P

Han ville att jag skulle jobba extra, men jag sa nej. Då frågade han om jag ville jobba extra imorgon kväll, sa nej till de oxå. Men på nått konstigt sätt så lyckades han övertala mig att tacka ja. Jag tänkte till slut att de går bra, kattungarna får ju bara va ensamma en timme, mellan att Lars åkt till jobbet o att jag kommer hem. Första dagarna ska man ju inte lämna dom egentligen. Men sen ett tag efteråt vaknade hjärnan. Kom på då att vi ju skulle äta middag med brorsan o Veronica imorgon. Nu har jag dåligt samvete... :( Det försvann helt ur min hjärna, var ju nyvaken när jag svarade i tfn. Förlåt!

Nu måste jag ta en macka eller nått, åt en macka på jobbet imorse, men de är ju 11 h sen nu. Inte konstigt att jag är hungrig :p

Ha de!

/E

Namn på kattungarna

Nu har jag fått en del förslag på namn till busfröna:

Bonnie & Clyde
Kungen & Silvia
Sonny & Cher
Lois & Clarke
Carola & Runar
Ebba & Didrick
Nicke & Nilla
Elvis & Priscilla (Silla)
Ozzy & Kelly
Gizmo & Stripes
Posh & Becks
Rocco & .... <-- kommer inte ihåg tjejnamnet, men har redan bojkottat det förslaget :p
Mich & Pamela
Britney & Kevin (aldrig i livet!!)
Posh & Becks

Kom gärna med fler förslag! :) Har kommit fram till att killen nog inte passar att heta Gizmo, men funderar på att göra om de namnet till ett tjejnamn, så hon t ex kan heta Gizma. Blir ju lite annorlunda oxå. O han kanske får heta Ozzy eller Elvis. Men vi får se, vill ha fler förslag :-D

Ska göra mig klar för jobbet nu. :(

Ha en bra kväll!

/E

Första natten

Nu är första natten med kattungarna avklarad. De blir verkligen inte mkt sömn med två busfrön i lägenheten, men det var ju väntat. :)
Vi gick till jourhemmet vid 21-tiden, o var där kanske 30-40 min. Allt gick bra o de klev frivilligt in i buren för att leka med en råtta som jag lagt där.

När de kommit hem till lägenheten gick de nyfiket omkring flera varv för att inspektera allt. Sen blev de varsitt toabesök (bra att de godkände kattsanden) o sen åt de lite. Efter de var de full fart i ca 4 h! Men vid 2-tiden orkade de inget mer, så då somnade båda två helt utmattade. Då passade vi på att gå o lägga oss för att få lite sömn o fick sova ända till kl 4. Då hoppade båda pipande upp i sängen. När vi pratade med dom började de kurra o sen la dom sig o sov med oss. Sen fick vi sova till 7 o efter de har de varit full rulle. Jag har försökt sova mer, men svårt när dom springer o jagar varann o busar med allt. ;-) Får väl se hur pigg jag kommer va på jobbet inatt :p

Har kommit fram till att de ska få namn efter nått känt par. Så kom gärna med förslag, har fått en del förslag, men vill ha fler :) Jag vill ju fortfarande att killen ska heta Gizmo, men vet isf inte vad tjejen ska heta. Så kanske får hitta på ett annat namn åt honom.

Nu är de lite städning o diskning på schemat, sen kommer mamma för att träffa ulltussarna. Just nu har de somnat i soffan, så de kommer säkert va fulla av bus när hon kommer om nån timme. :)

Ha de!

/E

I väntans tider

Nu är de inte långt kvar, ikväll ska de ske! Om bara några timmar får vi två nya familjemedlemmar. :-D
När jag vaknade så hade jag fått sms från Malin (jourhems-matte), hon skrev att hon mår bättre nu, så nu kan vi äntligen få hämta hem tussarna!! :-)

Egentligen har jag inte alls tid att sitta här, men måste bara få skriva av mig lite :) Vi har ju skaffat de mesta nu, de vi glömde köpa igår var kam/borste och klotång. Annars har vi nog allt. Fick en påse med leksaker från mamma, så dom kommer de säkert att uppskatta.

Ska fixa massa saker nu inför kvällen, så allt är på plats o så att lägenheten är städad o fin innan vi ska gå o hämta dom.

Skriver mer sen. Men... nu vill ja ha fler förslag på kattnamn! :)

Ha en bra dag!

/E

Influensa

Det är inte jag som fått influensa, men kattungarnas jourhems-matte har fått det. :(
Vi tänkte ju hämta bebisarna idag eller imorgon, men nu får vi vänta tills hon är frisk. Hoppas det är snart! Vi har ju fixat så vi knappt jobbar nått den här veckan, bara för att kunna vara med tussarna. Får väl vänta o se hur de blir nu. Hade ju helst velat få dom idag eller imorgon, eftersom jag vill att både jag o Lars är hemma första natten iaf.

Läst lite i kattböcker för att uppdatera mig på hur de är att skaffa katt. Är ju några år sen Cizzi o Bella var bebisar. Bl a så stog de att de 4-5 första dagarna ska de inte lämnas ensamma, eftersom de måste få känna att de är oss de ska bo med o att de kan känna sig trygga hos oss. Sen de 4-5 första veckorna efter det så får de inte lämnas ensamma längra än ca 3 h. Tur att vi bytt o ändrat lite i vårt schema, så de alltid är nån av oss hemma. Lite synd bara att vi knappt är hemma en enda natt tillsammans i hela februari :p

Stog massa bra saker i de där böckerna, har ju en del kattböcker sen förut. Men de här två har jag aldrig ens kollat i. Den ena heter "En kattunge flyttar in" och den andra var oxå speciellt om bara kattungar.

Är så trött o seg idag, mer än normalt. Men ska försöka slita mig från datorn snart o åka iväg till Arken. Fick ju presentkort där när jag fyllde år. :) Ska köpa kattsand, borste/kam, klosax, lite leksaker o annat som måste fixas. Men finns ju mkt leksaker hos föräldrarna, som Cizzi o Bella inte leker med längre, så kan egentligen ta dom. De har 3 leksaker de älskar, så dom får de såklart behålla. :) Passade på att busa med de båda två när jag var där igår, t om Cizzi var de fart på, hon som är en sån latmask annars. :p Hon var på sitt absolut charmigaste o busigaste humör.

Förresten, är de nån som har nått bra förslag på kattnamn? De heter Skorpan (hona) och Emil (hane) nu, men jag funderar på att ändra. Speciellt Emil, tycker inte de är ett kattnamn. :p De är döpta efter Astrid Lindgren-figurer. Kommer inte riktigt ihåg syskonens namn. Har för mig att de var Rasmus, Ida och Mio (eller Maja?).
Har alltid tänkt att om jag skaffar hankatt så ska den heta Gizmo, men inte säker på att Emil passar till de namnet. Har även funderat på t ex Whiskey och Bailyes. Haha... har en del förslag, men vet inte riktigt vad de passar till.

Finns iaf bild på de på www.sundsvallsdjurhem.se Klicka på "våra djur", sen "fått nya hem/hittat hem", kolla sidan 7. Där på mitten av sidan finns Meija som är deras mamma, om man klickar på "läs mer" under hennes bild så ser man några bilder på kattungarna. :)
Så kom med förslag, många förslag! :-D

Nu ska jag in i duschen o försöka vakna, annars kommer jag aldrig iväg. :p

Ha en bra dag!

/E

Cizzis födelsedag

Idag har jag varit o hälsat på föräldrarna o katterna. Cizzi fyller år idag, så passade på att ta med mig en burk tonfisk o lite kattgodis som jag köpt. Det uppskattades! Bella tyckte jag var seg att öppna förpackningen, så hon jamade flera ggr, hon som jamar så sällan. Haha.. Inte lätt att ha en seg matte. ;-)

Var skithalt ute, så trodde jag skulle halka o slå ihjäl mig, men klarade mig för en gångs skull. Har ju haft tur o "bara" halkat 3 ggr i vinter... än så länge alltså. Sist jag halkade slog jag huvudet, inget att rekomendera. :(
Berättade de för mamma igår, o när hon hörde beskrivningen av hur jag mått dagarna efteråt så sa hon att jag säkert fått hjärnskakning o borde åkt till sjukhuset. Men de gjorde jag ju inte... kanske var lite dumt. Hon sa att man ska kolla upp de, eftersom de är risk för en blödning annars. Kanske skulle ringt henne när jag hade halkat, hon jobbar ju på akuten på sjukhuset, så hon borde ju vetat vad man ska göra. Men jag var trött, så la mig o sov istället. Hade ju jobbat natt :p

Mamma har ju varit lite emot att jag ska skaffa kattungar, eller de verkade iaf så när jag berättade de första gången. Så både brorsan o pappa har fått prata med henne, o verkar som hon ändrat åsikt nu iaf. När jag skulle hem nu ikväll så skickade hon med mig en toalåda, matskålar o en tyg-tunnel som de kan busa i :-D
Jag blev verkligen jätteglad! Både att få sakerna o för att de var hennes idé att ge dom till mig.
De betyder så mkt vad hon tycker om saker o så... så är verkligen skitglad nu att jag äntligen kan prata med henne om kattungarna o att hon dessutom verkar glad när jag gör det. :) När vi åkte hem visade jag vart de bor nu (i jourhem) o berättade lite annat, t ex om att vi kommer få hembesök av katthemmet efter 2 v o lite annan info.

Nu ska jag inte skriva lika seg o lång text som igår, så ska släpa mig iväg till tv'n nu. Ska se film helt ensam o övergiven, så ska verkligen vräka ut mig i soffan! Kommer säkert somna bara för de... ;-p

Ha de bra!

/E

Välkomna!

Jaha... hur hamnade jag här då? Jag trodde ALDRIG att jag skulle bli en sån som skriver blogg, men nu har jag ju tydligen hamnat här ändå. :p
Hoppas på att få några läsare iaf, ska väl tvinga typ brorsan o kusin vitamin att läsa, så har jag iaf två. :)

Om jag känner mig själv rätt, så lär jag väl vara flitig i början, sen skriva mer o mer sällan o till slut lägga av helt. Som med allt annat. ;-)
Kan verkligen ingenting om sånt här o har usel fantasi, men efter att ha läst några kompisars bloggar, så blev jag inspirerad att försöka iaf.

Tänkte egentligen börja blogga redan förra veckan o skriva om mitt firande. Fyllde ju pensionär då, så nu går de bara utför. Har nog lyckats reta upp iaf en del av tanterna på jobbet genom att låtsas deppa över min ålder, de är ju nästan dubbelt så gamla. :p

Firandet var iaf toppen! Firade med familj o sånt på fredagen. Skulle bjuda på enchiladas, men planerna ändrades när vi hörde de i trappan, så blev tacos istället. Men alla verkade nöjda, speciellt mormor. Hon tyckte de var jättegott när de var starkt! :-D
Lördagen firade jag med kompisar, de var riktigt kul! Vi var över 20 i vår lägenhet, men konstigt nog blev de inte så varmt som de brukar kunna bli. Men hade stängt av datorerna o öppnat alla fönster en timme innan, så kan ju bero på det. :p Tur att de var plusgrader ute, annars hade väl mina stackars blommor dött.
Fick massa bra presenter under helgen, bl a flera "På stan-presentkort", presentkort på ticnet, ett spel (brainstorm), böcker, presentkort på pilgrim, restaurangbesök, presentkort på H&M, roliga grejer från typ Mique/Lagerhaus? mm.

Hmm... tänk att jag med min dåliga fantasi lyckats få ihop ett sånt här långt första inlägg, blir ju nästan stolt, även fast jag mest bara svamlat. :p
Det jag tänkte skriva om egentligen var att nu börjar de närma sig... nu är jag snart kattungeägare. Men vågar inte hoppas förrän de verkligen befinner sig i min lägenhet! Har iaf inskaffat bur idag, toalåda ska jag få från föräldrarna (de har en över), matskålar finns här sen förut o mat har vi oxå. Har även ett litet "klätterträd" som köptes för kanske nån mån sen. Hoppas de kommer tycka om torrfodret som Lars vann från Arken, de är ju en säck på 10 kg! Väldigt lyxigt att vinna en sån, kostar ju runt 500 spänn att köpa annars.

Nej, nu är de dags för tv tror jag. Svamlar mer imorgon.

Ha de bra!

RSS 2.0