En vecka kvar

Nu är de bara en vecka kvar till semester, de ska bli så skönt!
Men jag är ändå glad att jag tog semester den period som jag har, hade inte velat ha semester den här månaden!
Är ju hur lugnt som helst på jobbet! Börjar bli en vana nu att ha rast från ca 21.30-01.30, ibland till 2. Tur att man har många roliga personer att prata med o spela kort med :)

Tänkte egentligen skriva ett inlägg om kryssningen som vi var på i helgen, den var toppen! Hur kul som helst! :) Men skriver om den senare idag...

Just nu sitter jag mest o funderar på om jag ska hålla mig vaken för att ringa en person. Tänkte höra om jag kan få bli lite uppdaterad angående en tråkig grej som hände igår... :(
Fick veta om grejen precis innan jag skulle till jobbet, så hann inte prata så länge när hon ringde. Har tänkt massor på de inatt.

Får se hur jag gör...

Natti!


Varmt! :)

Idag är de varmt igen, var 27 grader i skuggan för ca en halvtimme sen.
Jag har tvättstuga hela eftermiddagen, men man kan ju vara utomhus ändå. Bara jag kommer ihåg att ta mig till tvättstugan när de är dags att lägga i ny tvätt. ;-p
Ska nog sitta på uteplatsen ett tag, dom har ju äntligen skaffat stora parasoller dit, så då kommer ju jag trivas oxå. Gillar inte att sitta mitt i solen när de är så här varmt. :p

Katterna gillar inte värmen, o den här lägenheten är de ju så varmt i! Går ju inte att kyla ner den heller när de är så varmt ute. ;-) Men har iaf takfläkt + en till fläkt igång. O har alla fönster på glänt, men kan bara ha dom till första spärren, annars är de risk att ungarna kryper ut på taket.

Ska gå på stan sen o kolla efter halsband, nagellack o kanske lite kläder. Hoppas jag hittar nånting, skulle ju va kul att ha nått nytt på kryssningen imorgon. :)

Ha de bra i värmen!



Jagad!

Vilddjuren jagar varann från rum till rum. Hittills på nån minut har dom tippat en köksstol, vält ett flingpaket o rivit ner den bärbara telefonen i golvet. Så får väl se hur bloggandet går. Kan ju inte låta dom vara hur vilda som helst, då kommer dom ju väcka alla grannar. ;-p

Idag har vi spelat minigolf. :) Det blev till slut jag, Catten, Sandra o Fällan som släpade oss dit i värmen. De var väldigt varmt idag, men vill inte klaga. Skönt att de är sommarväder för en gångs skull! :)
Sandra vann överlägset o jag kom trea. Var skitdålig på att koncentrera mig, speciellt när de gick dåligt. Då orkade jag inte ens försöka, så då gick de ju såklart ännu sämre. :p
Vi spelade vid Tonhallen, spelade ju gratis där. Fick ju ett kort med fem frispel sist vi spelade, eftersom de började regna då.
Haha... de var ju bara duggregn o de gjorde ju inte oss nått. Dessutom var de bara på några få banor o de var ju inte deras fel att dom mörka molnen kom. Men inte helt fel att få spela gratis såklart. ;-)

Förstod att de skulle bli varmt idag, de var ju 20 grader redan tidigt imorse när jag gick hem från jobbet. Enligt en termometer i stan var de 29 grader, får väl lita på den då. ;-)
Efter vår golfrunda så gick vi på stan. Var på Coffee House o köpte sallad, gott! Satt på uteserveringen där o vilade våra trötta fötter. Sen vandrade vi runt i massa affärer o shoppade.
Jag köpte bara två armband, ville snåla lite tills lönen kommer. Men imorgon kan jag shoppa mer. :p
Vi skulle ju gå på bio egentligen, men ångrade oss i värmen. Inte så frestande att gå på bio när de är nästan 30 i skuggan. :p

Imorgon har jag också massor att göra. Ska tvätta typ hela eftermiddagen o även gå på stan, bli bjuden på restaurang, mysa i hamnen mm.
På kvällen blir de spelkväll verkar de som, antagligen med alkohol. Men jag ska inte dricka, max en öl eller ett glas vin. Kan dokumentera när dom andra blir fulla istället. :p
Jag ska ju lägga mig i rätt så bra tid imorgon, måste ju kunna ta mig upp ur sängen på lördag. :-D

Haha... ser nu att busungarna har somnat på golvet i hallen, bredvid sina leksaker. Typiskt kattungar (o även vuxna katter) att somna där dom råkar befinna sig.
Lika bra att jag passar på att lägga mig jag också, ska ju upp tidigt.

Natti!

Ont... :(

Ännu en lugn natt avklarad o nu är de HELG!!! :) Ledig till måndag, bra så min axel kan bli som vanligt igen. Hade lite ont i den igår, vet inte vad jag gjort. Kan ju inte direkt säga att den blev bättre efter en kväll/natt på jobbet, även fast de var lugnt. Hoppas de gått över tills jag vaknat, inte kul när de gör ont ju... :(

Nu ska jag lägga mig, måste ju upp snart igen. Ska kanske träffa Sofie o Elin på stan kl 13, måste alltså gå om 5 timmar! Usch, jag kommer försova mig. :p Om jag inte orkar släpa mig dit så är de iaf minigolf kl 14, de ska bli kul! :) Sen ska vi äta o bio, vet ej film än. Tips nån?



Ostindiefararen Götheborg

Jag måste va världens lataste. Klev upp i ganska vettig tid idag, tänkte gå på stan o fixa lite grejer o passa på att ta en snabbtitt på den där stora båten som kommit, ostindiefararen Götheborg alltså.

Men eftersom jag var alldeles för segstartad så gjorde jag ingen nytta förrän vid 14.30. Och då började jag städa! Fick för mig att jag skulle städa lite innan jag gick till stan, men råkade städa i typ 2 timmar. Fint blev det iaf :p
Sen tog jag en lååång dusch o nu har jag fastnat här igen. ;-)
Men ska väl göra mig klar nu, ska ju till jobbet sen också. Jobb ikväll/natt, sen ledig till mån! :)

Måste kliva upp tidigt imorgon så jag kan vända på dygnet lite. Annars blir de nog väldigt svårt att ta sig till Navet på lördag morgon för vidare värd mot sthlm o vår efterlängtade kryssning. :)
Ska ju iaf spela minigolf med gänget från jobbet kl 14, så blir ju inte så överdrivet många timmars sömn ändå. :p

Tänkte va duktig o lägga in lite bilder från semestern, men självklart så strulade de, så blir inga bilder idag heller.

Nej, nu är de dags att slita sig från skrubben. :)



M&M

Idag råkade jag ta sovmorgon. Somnade vid 7, var så otroligt trött efter jobbet o hade superont i huvudet halva natten. Inte kul :( Som tur var så fick vi gå hem tidigare, tjänade nästan 40 min! Måste ju nästan va rekord efter att dom gjorde om schemat o våra lag.
Jag la mig ganska snabbt när jag kom hem, brukar ju annars kunna sitta vaken till 8-9 ibland. :p Hade sen ställt larmet på 12, men råkade stänga av de o vaknade igen kl 14! Så de kan gå. ;-)

Ikväll har jag varit med M&M = Micaela och Mia. Vi spelade minigolf o de gick uselt. :p Men de var kul. :) Efter halva banan anslöt även Pernilla. Vi spelade vid Tonhallen, undrar om dom banorna är lättare än Skönsberg? Känns nästan så, även fast jag inte fick nått bra resultat. :p

Efter minigolfen stack vi till Max så dom hungriga kunde få äta lite mat, jag tog en glass. Vi satt där i nästan två timmar o pratade om allt o inget, riktigt kul!

Apropå hunger, så tror jag att jag måste ge ungarna lite mat nu. Dom går runt här o piper/jamar. Tror dom ska få lite lyxmat, whiskas junior. De älskar dom! Annars äter dom mest bara torrfoder.


None


Lugn natt

De har varit väldigt lugnt på jobbet inatt. Skönt att inte alltid behöva stressa, nackdelen är väl att tiden går lite långsammare då. Men jobbar ju med bra folk, så då går de bra ändå :)
De blir mkt båt-prat nu på jobbet, är ju bara några dagar kvar nu! :-D De ska bli så KUL!!!!

Eftersom mamma är förkyld o behövde sova igår, så var jag aldrig dit o hälsade på. Men idag ska jag nog dit en sväng på eftermiddagen. :) Hoppas hon mår bättre bara, o att hon fått tillbaka rösten lite. Igår kunde hon bara viska i telefonen. :p

Nu börjar jag bli trött, är nog dags att natta snart. Brukar ju bli pigg av promenaden hem, men idag hade jag tur o fick skjuts av Elin. De var snällt. =)

Natti (eller va man nu kan säga den här tidpunkten). ;-)

Varför?

Meen... va less jag blir på bloggen ibland. :(
Senaste inlägget försvann, precis innan jag skulle uppdatera. Vet inte riktigt vad jag gjorde. Kunde inte hitta det igen, så blev tvungen att skriva ett nytt.
O ser nu att all text hamnade i en klump, de var inte så jag skrev den...


Nej, nu måste jag gå o försöka få nån ordning på mitt öga. Gör fortfarande ont, men inte lika ont som dom senaste dagarna.
Problemet nu är att de typ rinner från de o kliar, men gör ju ont om man petar på det, så lite svårt att klia då. :p
Har frågat folk o kollat på nätet o sånt, o de verkar ju va en vagel iaf, så försvinner väl snart hoppas jag...

Ha de bra i solen! :)



Grattis mamma!

Idag har mamma namnsdag. :) Vi brukar ju säga att vi inte firar namnsdagar, mer än att säga grattis o kanske fika nått gott om man träffas. Men jag brukar ändå alltid få nån liten present av föräldrarna och från mormor. ;-) Jag har ju namnsdag på julafton o då fyller även mamma år. Så vi brukar börja dagen med att fira henne o de är då jag brukar få min namnsdagspresent också. :p Därför tänkte jag att jag skulle överraska henne idag genom att åka dit o hälsa på. Ska köpa med mig en tårta, eller nått annat gott fika. O kanske lotter, hon älskar lotter, typ triss o sånt. Blommor är ingen idé att köpa, hon har hela trädgården full av fina blommor den här årstiden. :) O ibland brukar hon även ta in en del av dom o sätta i vas. Jag fick en jättefin sån bukett förra lördagen när dom var här på middag. =) Ikväll är de dags för jobb igen. Har två kväll/nätter i rad. Men de är så lugnt på jobbet nu, så de gör inte så mkt. Känns som jag verkligen valde rätt när jag sökte semester, hade varit dumt att ha semester nu när de är dåligt väder o typ hur lugnt som helst på jobbet. :p Nu hoppade lilla Nova upp i min famn, så nu blev de lite svårare att skriva. :p Ha en bra dag alla!

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Sundsvall på bloggkartan.se

Liseberg

Har nyss kommit hem från en filmkväll med brorsan o Veronica, de var kul :) Började med att spela Guitar Hero, de är såå kul!!! Fastän jag är dålig på det. :p Spelar det tyvärr alldeles för sällan. Kanske borde skaffa det, men de finns så mkt annat jag vill ha också, så har nog inte råd.

På den kommande lönen ska jag åka både på kryssning och till Göteborg. Ska bli superkul med båda resorna. :-D Kryssningen är om precis en vecka. Ska åka med 20 st från jobbet, o de ska bli SÅ KUL!!!
De känns skönt att allt äntligen är fixat inför resan, de är ju jag som är ansvarig för den. :p

Göteborgsresan är den 11 augusti, de är så kul att kusin vitamin o Marcus ska med. =)
Vi har äntligen hittat ett bra hotell, till ett bra pris. Det ligger mitt i stan, så man behöver inte ta bilen till centrum eller till Liseberg. :) Liseberg är ju ett måste när vi kommer dit, trots olyckan som hänt där. Jag brukar alltid åka Rainbow när jag är där, men blir ju lite svårt nu. Tur att de inte hände när vi varit där!

Nu gör Gizmo allt för att få min uppmärksamhet, så bäst jag går o underhåller dom ett tag. Annars kommer dom börja riva ner saker :p



Minigolf-rekord

Nu har jag varit lat när de gäller bloggandet igen. Vad har hänt sen sist då?
I lördags bjöds föräldrarna på mat o vin. Dom fick lite olika smårätter, typ som buffé. De blev lyckat, en riktigt trevlig kväll. :) Kattungarna visade sig från sin bästa sida o var rätt så busiga under kvällen, så sen sov dom nästan hela natten. Skönt! :)

Igår var de minigolf med gänget från jobbet. Jag vann!!! :p De var väldigt oväntat, me tanke på att jag nästan var sämst sist vi spelade. O den gången hade jag 70 slag! (pinsamt, jag vet). Men fanns dom som hade sämre. ;-p
Igår hade jag 46 slag, de lär jag inte kunna slå, för egentligen är jag usel på minigolf. :p Hade 6 ettor och 4 tvåor, jag har aldrig haft så bra förut! O ingen sjua! :)

Idag har jag varit på stan o vandrat runt. Köpte en glass som vi satt o åt i solen o kikade på folk. Satt säkert en timme o bara njöt av vädret, så nu lär jag va brunare än brunast. :p

Mitt öga börjar se lite bättre ut nu, har haft ont i det sen i tisdags. Gör fortfarande ont o är lite svullet, men borde gå över snart. Såg hemsk ut imorse, men tror jag lyckats sminka så de inte ska synas så mkt. ;-) Känns som när man har en vagel, men inte säker på att de är det, men antagligen. Haft de några ggr, men var länge sen sist.

Dags nu att börja göra sig klar för jobbet. Ha de!

Samsung-mobil?

Jag vill ha ny mobil! Har ju en samsung nu som jag är rätt så nöjd med, en D-830. Men har haft den 1,5 år nu o verkligen använt den massor! :) De märks på knapparna, vissa börjar nästan bli glappa, inte så kul när man ska skriva sms fort t ex. ;-)

Så här ser min nuvarande mobil ut, fast jag har en röd:




Den som jag vill ha nu är en Samsung U900 Soul, den är snygg! Jag gillar den!! :)
Testade den lite i en affär i Hannover o tror jag ska iväg nån dag till veckan o kolla på den på Mediamarkt. Där får man ju testa mobilerna riktigt, inte som på Onoff, Siba o andra ställen där de bara finns typ plastkopior.
Måste kolla upp priset oxå, har ju absolut inte råd nu innan jag får lön o kanske inte på nästa lön heller. Men i augusti kanske? ;-)

Så här ser den ut iaf:


Bild på Samsung SGH-U900 Soul          Bild på Samsung SGH-U900 Soul

Bordershop

Igår var de filmkväll hos Sandra. De var kul, vi hann med 4 filmer :) Egentligen hade jag tänkt gå på fotboll, men ångrade mig i sista minuten. :p Gifflarna förlorade ju ändå mot Göteborg, så var väl lika bra att jag inte var där o såg matchen. ;-)

Imorgon är de dags att bjuda föräldrarna på middag. Hoppas de blir bra o att dom kommer tycka om maten. Vet inte till 100% än vad dom ska få. Men de lutar åt paj, sallad, bulgursallad, laxsnittar, räk-och avocadoröra o lite annat. Typ bufféaktigt. :) Till det blir de vin, har en 3 liters vinflaska som inhandlades på Bordershop i Tyskland. Lika stor som ett lådvin alltså, men snyggare. :p Men blir nog lite svårt att hälla från den i början, den är ju rätt så tung. Haha... :)

Borde ha förberett så mkt som möjligt idag, så de blir mindre att göra imorgon. Men har varit alldeles för lat, så blir väl den vanliga stressen imorgon. Har inte städat eller nånting. Så får väl se hur de går, hänger väl lite på hur länge man sover. ;-)

Djurplågeri! :(

Fy fan va arg jag blir! Alla som känner mig vet hur mkt jag hatar djurplågeri o när nått djur mår dåligt... ;-(
Läste nyss st.nu o såg att dom hittat en död hund på Alnö. Den har inte dött en naturlig död, för den hittades guppande i havet, i en ihopknuten sopsäck med sänken!!
Den var chipmärkt, så dom kunde spåra ägaren o fick då veta att den 5-åriga hunden försvann i våras. Även om någon dödat hunden innan dom la den i säcken så är de grymt! :(

Stackars ägare o stackars hund!!




Jobbig natt!

Kom hem från jobbet för typ en timme sen. De var en lugn natt, men jobbigt ändå. Hade så ont i huvudet! :(
De började vid 24-tiden o sen blev de bara värre o värre... Mellan 2-5 gjorde de ondast. Kollade på klockan hela tiden o funderade på hur många minuter till jag skulle klara...
 
De var inte sån här vanlig huvudvärk som man har ibland, då hade de inte gjort nått. Utan de var sån där jobbig i ena sidan av huvudet, typ ovanför ögat, de gjorde så ont så jag mådde lite illa, blev yr ett tag, såg lite konstigt osv.
Inte alls trevligt... men försökte jobba på som vanligt ändå, kändes så fjantigt att gå hem pga huvudvärk. :-/
Tog Ipren, men de hjälpte inte de minsta. Hatar egentligen tabletter, o tar dom bara om jag känner att jag absolut måste, tur att jag hade en i skåpet iaf.

Sen fick jag skjuts hem av Wikman, de var snällt! Inte kul att vandra hela vägen hem när de gör sådär ont...

Nu ropar kudden på mig, börjar bli rätt så trött nu.

Natti! :)


Minigolf

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. :) De där med varje dag är jag ju tydligen inte så duktig på, speciellt inte på sommaren. :p
Idag har jag haft tid, men ingen lust eller fantasi. Har haft tråkigt, men håller på att städa. Inte så kul, men de blir ju förhoppningsvis fint iaf :) Som de ser ut nu så vågar man ju inte släppa in nån i lgh.

Igår var vi ett gäng från jobbet o spelade minigolf i Skönsberg. De var jag, Sofie, Elin, Catrin, Rickard, Wikman o sen kom även Lina o Bäck dit. :-) De var kul att spela! Fast ingen var väl speciellt duktig, speciellt inte jag :p Kommer inte ihåg vem som vann, men jag kom inte sist iaf. Både Sofie o Lina hade sämre. ;-p

Nu är de dags att göra sig klar för jobb, men sen är de helg! :)

Nu är det över

Ja, nu är gatufesten slut. Jag är väl inget jättefan av gf egentligen, men självklart är de ju kul när det händer nått i stan. Tyvärr så kommer ju aldrig nån artist jag vill se, men inte så konstigt. Finns inte många svenska artister som jag tycker är bra, o är ju mest svenska artister som kommer. ;-p De brukar ju bara vara en stor utländsk artist per år.

De var iaf kul igår! Tack Carro för en toppenkväll. :) Var verkligen kul att få umgås med dig en hel kväll, hoppas vi hinner träffas fler ggr innan du sticker tillbaka till Vietnamn.

Tror jag måste på apoteket imorgon o se om dom har nån bättre spray än den jag köpte i Hannover. Tog nässpray imorse för att jag inte kunde sova o inte andas. De hjälpte typ en timme, sen har jag varit helt täppt hela dan. Kunde knappt äta middag, hatar att äta när man inte kan andas. De tar sån tid o man får ta typ minituggor. :p
Ska leta o se om jag kanske har nån gammal pollenmedicin kvar från förra sommaren. De borde ju duga ikväll iaf. :)

Inatt börjar jag jobba igen, slut på semestern... :( Men är ju ledig i augusti oxå, så de ska nog gå bra. Får se om jag kan hålla mig vaken bara, har ju vänt lite på dygnet, börjat leva som normalt folk. :p

Nu kom Gizmo o bar nyckeln till tvättstugan i munnen, trots att de är en stor träbit på den oxå. Han har hämtat den från byrån i sovrummet o nu burit hit den till skrubben. Undrar om han tycker de är dags att jag går ner o fixar de sista i tvättstugan kanske? ;-)

Förberedelser

Jag ska tydligen på gatufesten ikväll! :) De var inte planerat. Eller jag har ju sagt hela veckan att jag ville gå, men hade ingen att gå med.
Men Carro ska gå o hon lyckades övertala mig att följa med henne på förfest. Sofie sa ju att jag kan gå med henne oxå o hennes kompisar, men då skulle jag nog bara känna mig ivägen. :p Dom som kännt varann i 100 år o är skitbra kompisar, o sen kommer lilla jag. :p
Då är de bättre att jag isf träffar dom i stan o förfestar med Carro. Hon ska på en fest där hon bara känner en person, så då kan vi sitta o känna oss utanför tillsammans. ;-p
Nej, skojar bara. Man får väl försöka lära känna folk. Men lättare på nått sätt när man är två som inte känner nån, än när man är ensam. Ja, ni fattar kanske vad jag menar. Jag är som vanligt dålig på att förklara.

Ska in i duschen nu, o sen är de bara att sminka sig o göra sig klar, blir upphämtad om ca en timme :)
För en halvtimme sen satt jag o kollade tv-tider inför kvällen o nu har jag precis tagit en cider istället. Tänk, de kan ändras fort ibland. Kul att de för en gångs skull ändras till nått positivt!

Ha en bra kväll alla!

Kram

Grillfest

Näst sista dagen på semestern... för den här gången. Är ju ledig 7-25 augusti oxå, så har ju halva semestern kvar. =)
Ska snart en sväng till stan o sen vidare till Sidsjön för att utfodra Cizzibellan.
Igår när jag var där så blev jag så extremt sugen på att ha grillfest! Synd bara att alla är så upptagna, annars hade jag dragit ihop nått ikväll. Skulle varit en rolig avslutning på semestern, men de får bli nån annan gång då.

De går ju även att ha grillfest här på min uteplats, men inte alls samma sak som att ha det hos föräldrarna. Mysigt där ju! :) Pratade nyss med mamma o dom kommer hem om några dagar, så de är iaf uteslutet att ha grillfest där nästa helg. :p

Nu är de dags för medicin o dusch. Ha en bra dag alla!



Gary Moore & Magnus Uggla

Ja, igår blev de ju en sväng på stan igen då. :) Valde torsdag eftersom de var enda dan som jag visste att jag garanterat hade nån att gå med. De var verkligen jättekul o tiden gick superfort. Träffade en del jag känner, men inte lika många som i onsdags, men kul ändå.

Såg ganska mkt av Gary Moore, mest bara för att han är känd. Jag har hört typ 3 låtar med honom, men han spelade bara en av dom. Sen var de mest bara blues o sånt, blev lite för mkt sömnpiller för min smak. Ett tag var jag väldigt nära att gå därifrån, men mitt sällskap ville stanna. :p

Magnus Uggla var de mer fart på, han har ju hur många hits/kända låtar som helst. Kände väl igen dom flesta. Han fick verkligen fart på publiken! Är lite extra glad för att han spelade "Första gången". Den låten älskar jag! Den är fin, o blev extra bra då när hela torget sjöng med. Iofs var de väl allsång i dom flesta låtarna han spelade. :p

En tråkig grej med Sverige är att allt är så dyrt här! Vande mig ganska snabbt vid priserna i Tyskland. En öl eller ett glas vin kostade bara 20-25 på en krog/restaurang. Kändes ju lite dyrt igår på stan när man fick betala dyra pengar för att kunna köpa en öl. Mkt annat var billigt i Tyskland oxå, bröd t ex kostade 5-10 kr o Joppes favorithundgodis kostade 6-7 kr för 20 platta stänger (eller va de heter). Här kostar de väl minst 20 kr :( 
Godis, glass o läsk var väl ungefär samma priser, men annars tyckte jag mkt var billigare.

Haha... Gizmo räddade precis Nova. Han satt o jamade utanför en garderob, när jag gick dit o tittade så märkte jag att hon hade blivit instängd där. Måste va över en timme sen jag stängde dit. :p Stackars Nova.

Nu ska jag ut i de fina vädret, är soligt o varmt, 27 i skuggan! Härligt!




Fiskminne

Jag har minne som en fisk! Tror iaf de är dom som har dåligt minne, eller jag kanske minns fel :p
Var till Sidsjön förut för att va lite social mot Cizzi o Bella o ge dom mat o nytt vatten o sånt.
Skulle även hämta gatufest-biljetten, men den glömde jag såklart! Tänkte på de när jag låste upp ytterdörren, men hann bara in i hallen så hade jag förträngt de! Kom på de igen när jag nästan var hemma, så de var bara att vända o åka tillbaka. :-p

Ska snart in till stan för att gå på Gatufesten, tror jag måste lägga biljetten på mina skor, annars blir den väl kvar här hemma. Inte lätt att va senil, men jag är ju iofs gammal som gatan oxå (som wikman skulle sagt). Har ju alltid sagt att de bara går utför när man fyllt 23. ;-) O i mitt fall är de ju ca 100 år sen, så kan ju bero på de.

Hoppas de blir kul ikväll o att de är roligt folk på stan. Skönt att fortfarande ha semester iaf, annars skulle jag jobbat idag. Ska passa på att njuta extra mkt dom här sista dagarna av semestern. :)

Tschüss!

Gatufesten

Igår blev de en sväng på stan. Kom dit ganska sent, hade så mkt att göra på eftermiddagen o orkade inte stressa sen på kvällen. Tog väl typ 2-3 h att göra sig klar, trots att jag bara skulle duscha, sminka mig o byta om. ;-p
Var ju meningen att jag skulle träffa Elin, Sofie o några till i parken, men hann inte dit innan dom gick till stan. :p

Men när vi väl kom till stan träffade vi hur många som helst som man känner, de var superkul!
Hittade dessutom en hel hög med folk från jobbet. En av dom roligaste att träffa var ju självklart Carro, var ju 100 år sen sist. Kan ju inte ses varje dag precis när hon bor i Vietnam.

Ikväll blir de gatufesten igen, vill fortfarande gå fre o lör, men vet inte hur de blir...
Men idag går jag iaf gratis, har fått biljett från föräldrarna som dom vunnit på Volvo eller nått sånt. :p

Nu ska jag ut i det fina vädret, ska till föräldrarna o ge Cizzi o Bella mat. Är kattvakt eftersom dom åkte på semester igår. :)

Pollen & Gatufesten

Oj, jävlar va långt de förra inlägget blev. Sorry, hoppas nån orkade läsa hela iaf. :p

Sitter o funderar på att gå in till stan en sväng. Måste köpa mer pollenmedicin. Köpte ju en spray i Hannover, men den hjälper ju inte mot ögonen, bara näsan. Började känna av massa pollen samma dag som vi stack på semester, o de blev ju inte direkt bättre när jag kom till Tyskland.
Men var mest snorig, de kliade i näsan o munnen, med ögonen gick de ganska bra. Inte förrän vi skulle hemåt i måndags kände jag av dom. De kliade massor i ögonen o rann från dom, kul då att gå runt o de ser ut som att man är ledsen. :p Men med lite piller blir de nog bättre. ;-)

Ikväll ska jag på gatufesten, vill helst gå tors-lör oxå, men verkar ju inte va nån som ska gå. Om nån vill offra sig som sällskap så är de bara att höra av sig. ;-)




Autobahn & fotbolls-EM

Nu är jag tillbaka i tråkiga Sverige igen då...
Men har haft en toppenvecka i Tyskland! Roligt att åka iväg på semester utan att planera innan vart man ska. :) Det enda vi hade bestämt när vi stack hemifrån var att vi skulle åka söder om stan.

Första stoppet blev i Jönköping, var bara där några timmar för att sova. Bestämde där att vi dagen efter skulle åka till Helsingborg för att eventuellt kanske sticka över en sväng till Danmark.
Men när vi väl hade kommit till Helsingborg tänkte vi att vi ju lika gärna kunde åka till Tyskland. :-D Så köpte en biljett till Helsingör o en biljett mellan Rödby-Puttgarden.
Åt lite i Helsingborg o då såg vi mat-tina, hon som var med i Let's dance. Hon var i en skivaffär o provlyssnade skivor. :p
När vi kom till Rödby övernattade vi där, för att kunna ta båten till Puttgarden morgonen efter.

Första stoppet i Tyskland blev i Lübeck. Var där några timmar, men tänkte sen att vi ville längre ner i landet. Kollade kartan o bestämde oss för att sticka till Hannover o kolla. Hade aldrig varit där förut. Vi tänkte stanna där en natt, men det blev fyra nätter! :-D Trivdes så bra, så vi ville inte därifrån! Dom måste tyckt att vi var konstiga när vi varje morgon gick o sa till att vi ville stanna en natt till. ;-)

Hannover är en underbar stad som verkligen kan rekommenderas! Storleken är ungefär som Göteborg, men tycker bättre om den här staden (jag som alltid haft Göteborg som favoritstad).
Vi gjorde massor under dom dagar som vi var där. Gjorde utflykter, kollade på det enorma mässområdet, gick på stan, vandrade runt i gamla stan o kollade på typiska sevärdheter, var på Sealife, besökte Hannover Zoo mm. De var en jättestor djurpark o vi var nog där i över 6 timmar. Jag tog hur många kort som helst, speciellt på alla söta djurungar. :-D

De var ju meningen att vi skulle komma hem igen i söndags, men vi ville inte hem, så stannade in i de sista o kom hem igår istället. :p En av anledningarna var att vi ville se EM-finalen bland alla galna fotbolls-älskare. Dom älskar verkligen fotboll i det där landet, Sverige är ju ingenting om man jämför.
Hur många som helst åkte runt med Tysklands-flagga på bilen, de hängde flaggor från massa fönster i hus o lägenheter, folk målade flaggan i ansiktet mm.
Vart man än gick så påmindes man om att de var fotbolls-EM. :) Efter vinsten i semi-finalen så blev de ju inte mindre precis. Då drogs t.o.m. jag in i fotbollsyran o skaffade ett halsband (typ hawaii-stuk) i Tysklands färger för att ha på final-dagen. :)

Vi lämnade Hannover på lördagen o åkte vidare upp till Lübeck för att ha närmare hem, stannade där två nätter för att kunna känna av fotbolls-yran o se finalen med tyskarna. De är ingen överdrift att säga att man nästan kunde ta på spänningen i luften timmarna före finalen. Vissa caféer o sånt stängde t.o.m. 20 för att personalen skulle kunna se fotboll. :p Dom skulle säkert inte haft nån gäst ändå under matchen, så var väl lika bra. ;-)
Vi tänkte se finalen på storbilds-skärm i nån arena med flera tusen tyskar. Men självklart blev de ju fullt där, så fick leta upp en krog istället med storbilds-tv. Fanns många såna, men dom flesta var fulla. :p Hittade en till slut, o då hade de gått 2 min av matchen redan. Satt där o drack öl o njöt av stämningen.

Under matchen var de typ tomt på gatorna, de var mindre folk ute än i en svensk småstad en sön kväll! O då har ju ändå Lübeck 215 000 invånare.
Tyvärr så vann dom ju inte, men med tanke på hur de såg ut på gatorna några minuter efter slutsignalen, så kan man ju nästan tro att dom vann. :-D
Gatorna fylldes med MASSOR av folk! Dom kom från alla håll, blåste i visselpipor, sjöng, skrek, viftade med flaggor, tutade i bilar o verkade allmänt glada, trots förlusten. Men dom fick ju iaf silver. :)
Ringde hem till föräldrarna så att dom skulle få höra stämningen, men gick knappt att höra vad mamma sa mitt i allt oväsen. ;-)
Var tyvärr tvungna att lägga oss vid 1-2, pga en lång hemresa som väntade. Men var inte så lätt att sova när man hörde firandet på gatorna, hotellet låg ju ganska centralt. :p

Nu börjar de här inlägget bli typ de längsta jag skrivit, så bäst att sluta nu.
Hoppas ingen har hunnit somna innan ni hunnit hit? ;-p

Auf wiedersehen!

RSS 2.0