Stackars liten... :(

Sitter här hos föräldrarna o skriver. De har åkt upp till Norråker för att träffa släkten, pappas två systrar med familj. Det är en årlig påsktradition. :)

Jag är kattvakt i helgen, men ska inte bo hos Cizzibellan som jag brukar, eftersom mina kattungar fortfarande är så små (4 mån). Men var här 4 h igårkväll (föräldrarna åkte igår mitt på dagen), dessutom blir det flera timmar idag och imorgon oxå, så de inte behöver vara så ensamma. Så de är en riktig katthelg det här, varierar att umgås med Cizzibellan och Gizmonova. :-)

Mamma säger att Bella har fått dålig hörsel. Hon funderar på om hon kanske t.o.m. har blivit döv! :( Det lät så hemskt när hon sa det, fick veta det i början av den här veckan när jag var på jobbet. Lyckades iaf spela glad inför jobbarkompisarna, fastän jag tänkte massor på Bella.
Djuren betyder så mkt för mig, speciellt Bella, vi har som ett speciellt band. Det var ju hon som tröstade mig när jag förlorade Smulan som jag hade haft i 14 år.

Igår när jag träffade Bella för första gången sen jag fick veta, så passade jag på att göra lite tester o de mamma säger verkar stämma... ;-( Bella är ju inte ens speciellt gammal, hon har nyligen fyllt 7 år. Jag blev så ledsen, tycker så synd om min lilla Bellis... Stackars henne, hon förstår ju inte alls vad som har hänt. Varför allt plötsligt är tyst, varför ingen pratar längre osv...
Nu har hon kommit hit till mig o ligger på min arm o sover. Nu börjar tårarna rinna igen... Ni tycker säkert de är fjantigt, att de bara är en katt. Men för mig är det inte "bara" en katt. Hon är en familjemedlem o jag är ledsen för hennes skull. ;-(

Glad påsk!

Nu är jag här igen. Var ju typ 100 år sen jag skrev sist, men har ju bott på jobbet, så har verkligen inte haft tid o ork.
Senaste 11 dagarna har jag jobbat 10, av de var det 8 kväll/nätter, så inte konstigt att man var trött o sliten igår. Idag är jag iaf ledig o är det enda till tis kväll. Så skönt!!

Nu i påsk har jag inget planerat. Ska vara kattvakt åt föräldrarna, så ska väl vara en del på Sidsjön o en del hemma för att umgås med kattungarna. Det märks på de hur glada de blir när man är hemma, speciellt när vi är hemma båda två. Trodde inte sånt skulle göra nån skillnad, men man märker verkligen det på dom. Svårt att förklara hur det märks, men det är kul att se att de gillar oss. :)

Har fått höra från två att de var länge sen jag skrev blogg, att jag blivit sämre på det. Men är det några fler än de två som läser?
Ni som läser, lämna en kommentar till det här inlägget, så jag vet vilka läsare ni är. :)

Glad påsk!

Kram

Trött

Hmm... jag hade tänkt blogga o lite annat. Men precis nu när jag loggade in här så kom Gizmo tassande o är på sitt bästa myshumör. Så får se hur mkt han tillåter mig att skriva. Han kollar väldigt intresserat på mina fingar nu när jag knappar på tangentbordet iaf. Som vanligt så tror han väl att jag busar med honom, han o Nova tror ju att vi busar med dom vad vi än gör. :) De är så charmiga.
T ex när man ska klä på sig eller bädda sängen, om de är vakna o i närheten så kommer de springande på en gång o börjar hänga i överkastet eller kläderna. :)´
Nu har han lagt sig här bredvid tangentbordet, är ju lite bättre än Nova iaf, hon brukar ju lägga sig PÅ tangentbordet. :p

Jag är så trött, sov för lite både igår o idag. Inte så bra med 5-6 h sömn när man jobbar 13 h pass på jobbet. Bor ju på jobbet den här veckan, har mån-tors kväll natt, städfredag o sen sön+mån kväll/natt. Blir mååånga timmar det, ska bli skönt på tis morgon när det är över. :p Mån-fre har jag 55 h på jobbet, ska bli skönt att vila på lördag så jag orkar med sön kväll/natt o mån k/n. ;-p

De är riktigt pissväder ute, regnet öser ner o har gjort det hela dan. Jag vill ha sol o varmt ju! :) Men hoppas sista isen försvinner nu iaf, rätt så mkt is har ju försvunnit, så mest bara grus nu. De är bra, så man slipper halka o slå ihjäl sig så fort man kommer utanför dörren.

Igår var de en mäklare här för att värdera vår lägenhet. Hon sa att den är jättemysig o att utgångspriset blir absolut minst 300 000, antagligen rätt så mkt mer. Hon hade sålt en 2:a som var lite mindre än våran o dessutom 10 min gångavstånd längre från stan. Den hade utgångspris 300 000, men såldes för 580 000. De lär ju ha varit nöjda iaf. :p Men de hade bytt kyl, frys o sånt, så vi kommer inte få ens i närheten av det priset.
Men grannens lägenhet såldes iaf för 425 000 tror jag, o den är oxå mindre än våran. Vi lär ju få mer än de 190 000 vi köpte den för iaf. :)

Nu ringde Lars, han är på väg hem med mat. De ska bli gott! :) Orkade inte laga mat idag, har ju inte så mkt hemma för tillfället. Bl a så är alla våra frysgrejer hos mina föräldrar, eftersom vi haft 8 h strömavbrott idag. Det var ett planerat strömavbrott, så vi var förvarnade som tur var. :)

Ha en bra kväll, trots regnet!

Rolig helg

I helgen har jag hunnit med en hel del. I fredags var ju brorsan, Veronica o Roger här. Vi åt mat, drack vin o spelade spel. Riktigt trevligt, synd bara att brorsan var sjuk. Men han var duktig som stannade kvar iaf till 22, trots feber. :)

I lördags tog jag de bara lugnt på dagen. Sen på kvällen var de dags för drinkkväll med tjejgänget från jobbet. De var riktigt kul! Vi blandade många goda drinkar o spelade mitt spel som jag fick i julklapp.
Spelet heter "Våghals" och är ungefär som sanning o konsekvens, fast sms-versionen, så vissa grejer man ska göra är att skicka konstiga sms till folk. Om de sen ringer upp får man inte svara. :-)
Kommer inte ihåg allt man skulle göra. Men jag fick bl a i uppdrag att ringa en pizzeria o beställa en pizza med ost, tomat, champinjoner, lök, apa o ruccolasallad. Haha... var skitsvårt att hålla sig för skratt, men jag lyckades iaf. Försökte säga apa tydligt oxå, så de fattade va jag sa. Svaret blev "Nej, men du kan få en kebabrulle om du vill." Hahaha.... de var ju inte precis de svar jag hade väntat mig. :p
Ni som fick konstiga sms från oss i lördags, vet nu förhoppningsvis att v spelade ett spel. Hoppas iaf att ni inte tror vi menade allvar med allt. ;-)
Efter att vi varit hos Mira så stack vi vidare till Pelle för fest. Tyvärr så kom störningsjouren, så vi fick avsluta festen en halvtimme tidigare än planerat. Men men... var bara att sticka vidare ner till stan för att gå på krogen :)

Nu måste jag städa o göra lite nytta, vi ska få besök av banken om ca tre timmar. De ska värdera vår lägenhet. Spännande att få veta om den är värd nått eller inte... :p

Ha en bra dag i regnet!

Shopping

Igår hade jag o mamma shopping-dag. De började med att hon skulle ha nått tyg till markiser som hon hade hittat på internet. Affären låg i Gnarp av alla ställen! :p Så jag följde snällt med som sällskapsdam. Gillar ju utflykter o hade dessutom inget planerat för dagen. :)
Sen när vi kom tillbaka till S-vall så åkte vi vidare till Birsta. Där var vi på flera affärer, så lite handlat blev det iaf, trots att jag inte skulle ha nått från början. ;-)
Jag köpte två mjuka tygbitar som vi ska ha som filtar åt kattungarna., en mascara som några kompisar tipsat om, en blus/skjorta som jag ska ha på lördag, en boll o två nya råttor åt barnen mm.

Ska äta middag o ha drinkkväll med tjejgänget från jobbet imorgon. De ska bli kul! :-D Sen ska vi kanske vidare till en annan fest som Pelle ska ha, verkar som han bjudit hur många som helst, så får väl se om vi får plats. :p

Idag har vi tvättdag, har precis startat maskin nr 5 och 6, så tvättberget minskar. ;-) Har nog "bara" 2-3 maskiner kvar nu.
Sen ikväll kommer brorsan, Veronica och Roger hit. Vi ska äta tillsammans o dricka vin o spela spel. Ska bli riktigt skoj! :-D

Nej, dags att städa lite i köket o fixa lite saker innan gästerna kommer om ca en timme.

Ha en bra kväll! Kram

Seko-kurs

Nu har jag varit på kurs i två dar, så nu är det en dag kvar. Det har gått jättebra och faktiskt varit riktigt intressant. :)
Har ju fått ledigt från jobbet för att gå kursen, så jobbar inget den här veckan. Så då känns det extra bra!
Det är ju ingen betald ledighet från jobbet, men istället så får vi lön från facket. Dessutom får vi frukost o lunch av dom, så de är ju snällt.
Har lärt mig mkt som är bra att kunna om lagar, vad man har rätt till, om löner o allt som hör till dom med övertid o sånt. Det är som en studiecirkel, så vi är bara 6 st. Fem av oss är ju från terminalen, så vi känner ju varann sen förut. De är jag, Elin, Mira, Pelle o Sandra B. Den sjätte är från ånge, så han visste vi inte vem de var.

Nu ikväll har jag inte gjort mkt. Lekt med datorn, typ spelat beta (som vanligt), läst aftonbladet, hållt på med facebook o annat tidsfördriv. Det enda vettiga jag gjort egentligen är väl att vi klippt klorna på kattungarna. Nova var faktiskt ganska lugn på alla tassar, men Gizmo började protestera när vi kom till baktassarna. Men de gick bra. Ska försöka ta lite bara, så man kan göra det oftare istället. Är ju bra om de får vänja sig. Det är ju inget som gör ont, men de vill gärna busa med klotången. O dessutom har de ju svårt att sitta stilla i famnen när de hellre vill busa. Så vi får passa på när de nyss vaknat. :p

Nu ska jag se film tror jag o försöka bli trött. Är ju lite ovant att stiga upp vid 7.30 på morgonen, är ju ungefär den tid som man lägger sig annars. ;-)

Ha en bra kväll!

Gizmos ofrivilliga bad

Ikväll har jag haft tjejmiddag. Gick riktigt bra, trots att jag är usel på att planera o som vanligt var superstressad på slutet.
Jag bjöd på välkomstbål o ost o kex när de kom. Sen till middag fick de grillspett med ris, två såser o sallad. Dryck blev som vanligt cider o vin. :) Till efterrätt fick de glasstårta, vet inte riktigt vad den heter. Man gör den med typ ägg, grädde, philadelphiaost och digestivekex. :)
Hade köpt chokladtryffel i finland, den var riktigt god. Baileys-tryffeln var inte lika god, nästan lite för stark. :p

Jag trodde de skulle bli utgång oxå, men de blev de inte. Var helt säker på att iaf Sirma o Micaela skulle ut, eftersom de stannade längst. Men vid ca 1.30-tiden gick de hem. Jag blev för trött för att gå ut. Var skönt att stanna hemma oxå, o slippa gå ut i halkan o regnet. ;-)
När sista gästerna hade gått skulle jag på toa. Hann bara öppna toalocket så kom Gizmo springande med en väldig fart. Självklart så hoppade han upp på toan där de inte fanns nått lock, o ramlade rätt ner i toaletten!! :) Stackars liten, han såg så förvånad ut. Jag skyndade mig o lyfte upp honom o tvättade honom. Tur att de iaf var rent vatten i toan.

Nu är jag riktigt trött, men inte kattungarna. Ska göra mig klar för att sova o sen se om de oxå blir trötta. Annars får jag väl försöka sova iaf. Bollen med bjällran är iaf borta, men de hittar den säkert när jag somnat. :p

Sov gott!

Trött matte

De är inte lätt att va matte åt två busfrön. Det är helt fantastiskt underbart ca 22 h om dygnet. De övriga två timmarna är deras busstund tidigt på morgonen. ;-)
Imorse började de redan kl 5. Oftast brukar jag få sova iaf till kl 6. :p

Jag försökte att inte låtsas om det, men när man bor i en tvåa så hörs ju alla ljud. De började med att Gizmo gick runt o jamade/pep (de kan ju inte jama riktigt än). Han ville väcka Nova eller mig eftersom han ville ha uppmärksamhet. Till slut vaknade hon o de började busa o jaga varann.

Försökte verkligen fortsätta sova, men blev inte lätt när de hoppade upp i sängen o började busa. Nova hade med sin favorit-råtta. Jag tog tag i den o kastade in den i köket. Då trodde jag de var lugnt, att jag skulle kunna sova. Efter ca 2 min sömn vaknade jag igen. Då hade hon burit in råttan o lagt den i sängen igen. Efter några sekunder kom även Gizmo tillbaka. Han hade hämtat sin favoritboll som han sprang runt o dribblade under sängen. Jag försökte sova ändå, men ganska omöjligt när de är en bjällra i bollen. :p
Ingen idé att stänga in sig heller, för då piper de högt utanför dörren o tycker att man svikit dom. :)

Jag klev upp o vid 6.30 blev de lugna, så då fick jag sova ca 40 min tills Lars kom hem. Då blev de fart på de små liven igen o de höll igång till nästan kl 10! :) Vad får de all energi ifrån egentligen? Jag skulle nog oxå behöva en dos av kattungematen som de äter. :p

Nu kan jag inte sitta här o skräpa mer. Ska ha tjejmiddag ikväll, så har massvis med saker att göra. Börjar nästan bli lite nervös oxå. Allt ska ju va så fint o bra o jag som är så usel på att laga mat...
Nej, bäst att börja med städning o sånt. Måste passa på medans mina två små ulliga hjälpredor sover. När de är vakna vill de lägga nosen i blöt hela tiden. Allt tar så mkt längre tid när man måste vakta så de inte är på diskbänken o sånt när jag ska laga mat. Vill ju inte att de ska bränna sig på spisen t ex. Men de är envisa, de små busfröna. Haha... de är charmiga. :)

Ha en bra kväll allihop!

RSS 2.0