Kanelbullar

Den här dagen har gått rätt så fort, har gjort lite allt möjligt. :)
Bl a blev de lite shopping, mest småsaker. Hittade ett bakplåtsställ rätt så billigt. Har länge tänkt köpa ett sånt, men de har inte blivit av.
Bakar ju inte så ofta, men dom ggr jag gör det så brukar jag ha problem att få plats med plåtarna i vårt lilla kök. Plåtstället är ju helt perfekt. Det får plats 4 plåtar o man kan vika ihop det när man inte använder det. :)



Såg i nått reklamblad att de är kanelbullens dag på söndag. Snart finns de inte nått som inte har en egen dag. ;-)
Men som läget är nu så kan jag ju inte baka några bullar. Är ju en fördel om man har två händer då. :p
Så blir inga bullar här, orkar nog inte köpa. :) Och kan ju inte precis be nån baka några bullar åt oss. ;-)



Förut ikväll var jag till jobbet o hälsade på. Skulle lämna/hämta några saker o prata med min lagledare. Tyvärr så var han inte där.
Träffade iaf många andra o ryktet verkar ha spridit sig fort. Var mååånga som kom fram o frågade hur de var med handen. :) (jag hade ju jackan på mig o gömde handen i jackärmen, så dom såg ju inte bandaget när jag kom dit). Men tydligen så visste dom flesta ändå varför jag inte varit på jobbet.

Flera frågade om jag verkligen är säker på att jag kan börja jobba igen på måndag. Jag HOPPAS att jag kan de, men vet ju inte säkert än. Som de känns just nu så tror jag inte de kommer gå så bra. ;-(
Men har ju några dar till på mig att vila handen... 


Höstdag! :)

Idag har jag haft en mysig dag i Sundsvalls mysigaste stadsdel - Sidsjön. :)
Tog en promenad dit i det fina höstvädret för att hälsa på föräldrarna. Eller iaf mamma, pappa var ju på jobbet.
Som en extra bonus så var även brorsan, Veronica o Neo där, så fick även träffa dom. :)

Vi satt o pratade en del o sen var vi ut på en promenad. Efter de blev vi bjudna på middag o mamma hjälpte mig att linda om handen.
Sköterskan sa ju igår att jag får komma dit till VC idag för att de var dags för omlindning. Men jag tycker de är onödigt. Mamma jobbar ju på sjukhuset, så hon kan ju hjälpa mig istället, så slipper jag gå till VC i onödan. :)

Förresten, jag är verkligen skadad av Farmville. Innan jag skulle gå hem från föräldrarna så var jag tvungen att låna deras dator för att skörda mina blåbär. Räknade ut att dom inte skulle överleva tills jag hade gått hela vägen hem. :p
Vet att de är fånigt, men vill ju inte att min skörd ska dö, hittills har jag ju klarat varje skörd, även fast de varit nära ögat några ggr. ;-)

Blev några bilder idag också, men ser att vissa inte blir så skarpa när jag hållit i kameran med bara en hand. :p Men förhoppningsvis ser ni vad dom föreställer iaf. :)

Nu ska jag se film eller tv o njuta av att medicinen äntligen har börjat verka. Tog den ju några timmar för sent nu ikväll, så då blev jag även påminnd om att handen inte är frisk än. De gjorde ont... ;-(
























OLW

Är så trött, så om jag skulle lägga mig nu skulle jag somna inom max en minut. Förstår inte, har ju sovit hur mkt som helst senaste dagarna. Tror de är tabletterna som ligger bakom. Tror en av biverkningarna är trötthet.
Har riktigt ont i handen nu också, trots att jag knappt använt den på hela dagen. Fuskade bara lite när jag skulle duscha o klä på mig.
Tyckte jag var försiktig, o försökte använda mest vänster. Men kanske beror lite på fusket ändå. Hmm...

Idag har jag iaf varit en sväng till Birsta. Skönt att hitta på nått. :) Och efter de var jag till Sofie en sväng, hon har ju kommit hem från Mexico nu. :) Även Elin var där, hon har nyss kommit hem från USA. :)

Min lagledare ringde mig förut ikväll för att kolla läget. Så nu har jag uppdaterat honom lite. Han visste ju inte alls att jag skulle fixa min hand o sen bli sjukskriven. De visste jag ju inte ens själv. Isf hade jag ju förvarnat honom. :)

Tidigare idag så ringde en sköterska från VC. Jag trodde hon skulle säga typ att jag kan börja använda handen nu, att jag kan minska medicindosen o ta bort bandaget bara jag är försiktig. Men så var de ju inte. :-/
Hon sa att jag måste fortsätta äta samma medicindos åtminstone en vecka till o sen testa att minska den (alltså inte sluta då heller).
Hon sa även att jag inte får använda handen alls på några dar till o sen vara väldigt försiktig me den även nästa vecka. Hmm... får se hur de går att vara försiktig på mitt jobb. Lite svårt när man ska lyfta massa... :-/

Nej, slut me gnäll nu. :) Ska se om mitt sällskap har lust att se film. Lite fredagsmys på en måndag är väl inte fel. ;-) Får väga upp de imorgon me en låååång promenad. :)



Kortisonspruta

Vad handikappad jag känner mig när jag inte kan använda höger hand. Använder den mest när jag måste, typ när jag ska klä på mig o sånt. Men de känns... :-/
Förstår nästan varför läkaren sa att jag måste hålla den i stillhet i iaf 4 dagar o inte jobba förrän tidigast den 5 oktober.

Måste ringa vc imorgon o fråga lite saker. Har kommit på så många frågor nu som jag inte lyckades komma på i fredags när jag var där.
Jag gick ju bara dit för att dom ville träffa mig o kolla upp min hand. Jag hade ju inte räknat med att bli sjukskriven. :p

Har så dåligt samvete för att jag inte kan göra nån nytta här hemma. Lars har jobbat hela helgen, så jag har varit ensam nästan hela tiden. Men ändå så har jag inte kunnat städa o diska o de skulle verkligen behövas!
Han säger att han ska fixa allt imorgon när han vaknar. Men de känns så dumt! Han har ju tenta snart o måste plugga.
Jag känner mig som världens lataste! :(

Så ikväll ska jag smygstäda lite, fastän han förbjudit mig. :p Kan ju åtminstone plocka ihop lite saker o så. Tar ju kanske 100 år med enbart vänster hand, men jag har ju ändå ingen tid att passa. ;-)

För er som undrat så har jag inflammation i ett ledband i handen. Inte så konstigt att jag haft så ont i handen så länge. Hoppas kortisonsprutan hjälper så de onda försvinner. :)




Besök hos farbror doktorn!

Hmm... de blir inget jobb för mig ikväll. Ska inte jobba på ca 1,5 vecka, är nämligen sjukskriven... :(
De var inte riktigt med i min plan, så nu känner jag mig nästan rastlös. Lär ju få tid att läsa o se film den här veckan iaf. Kan ju inte göra så mkt annat. Får inte använda min högra hand. :(
Så sitter här o knappar på datorn med vänster hand. De tar ju 100 år... minst! :p Försökte även ta lite hjälp av höger när jag ska skriva, men de gör för ont.
Men har nyss ätit o fick då även ta min första smärtstillande tablett, så blir nog lite bättre sen. :)

Första 4 dagarna får jag inte använda handen alls. Sen kan jag använda den litegrann o efter en vecka kan jag börja använda den nästan som vanligt igen, men kanske ska ha skydd på den då. Han sa att jag får se hur de känns... Ska höra av mig till Previa på fredag o berätta om jag är redo för jobb igen. Hoppas de! Annars kommer jag bli pank... :-/

Farbror doktorn var iaf toppen! Han var hur trevlig som helst o var riktigt rolig! Kul med en läkare med humor! Han lättade verkligen upp stämningen när han skulle spruta in kortison i min handled.
De gjorde så j-vla ont, så de kom t.o.m. en liten tår pga smärtan. Hoppas inte han eller sköterskan såg den. Efter ca en kvart gick den värsta smärtan över, men då blev jag yr istället. Skumt!
Tur att jag blev hämtad så jag inte behövde gå hela vägen hem. Började gå, men fick gå sakta eftersom gatan gungade. ;-)



District 9

Imorgon kommer lönen, får ju tyvärr inget ob eftersom jag hade semester i augusti. Men istället så har jag ju jobbat lite extra, så därför blev de mer än väntat iaf. :)

Igår var jag knappt hemma nånting på hela dan. Först hade jag ju utbildning på jobbet. Sen vandrade jag hem i det fina höstvädret. Tog en liten omväg hem, eftersom de var så härligt i solen. :)
Var bara hemma en snabbis, sen åkte vi till Sidsjön till mina föräldrar. Mamma hade gjort jättegod mat! :) Även brorsan med familj, Robin och mormor o Östen var där, trevligt! :)

Tog inte så många kort, men några bilder blev de iaf. Många på Neo (som vanligt) ;-). Gick inte så bra att fota djuren, dom ville inte vara med på bild. :)












Neo och Victor = Syskonkärlek


Trött Neo


Bella


Cizzi


Joppe

Jag kom hem från föräldrarna ca 20.30, var bara hemma en snabbis o sen iväg till bion. Vi såg District 9. Trodde inte den skulle vara så bra. Alla säger ju att den är så bra, så trodde jag skulle ha för höga förväntningar. Men den var bättre än jag trodde den skulle vara, den kan få en 4:a av mig. :)



Tappad aptit

Idag har jag varit på utbildning på jobbet. Skulle egentligen jobba 17-06, men slipper de eftersom jag var där på dagen istället. :)
Jag var riktigt trött dom första 2 timmarna, brukar ju inte vara på jobbet så där tidigt. Hade nog blivit piggare om jag hade ätit frukost.

Men vårt bröd var "levande", så tappade aptiten när jag såg det.
På insidan av påsen kröp de omkring insekter, tror de var blomflugor eller nått liknande.
Hade ingen lust att kolla så noga. Men såg att de var flera stycken iaf. Och finns inget hål i påsen, så dom måste varit med när vi köpte brödet. Äckligt!
Köpte det igår på Willys o det var även bakat igår.

Kom att tänka på när jag köpte isbergssallad på Willys för nått år sen. När man delade den mitt itu så kröp de ut massa äckliga småkryp på skärbrädan! Vidrigt! :(
Hmm... kanske borde handla på nått annat ställe än Willys? :p

Har även hittat äckliga små vita maskar som kröp omkring i en förpackning med kattgodis (tror de var kitbits). Men den var inte köpt på Willys, tror de var Ica. ;-) Och de var några år sen nu.



Dom mörka prickarna som ni ser på brödet är linfrön, inte kryp. Ville inte zooma in dom äckliga krypen.


Höga Kusten

Den här helgen har gått alldeles för snabbt! Redan söndag kväll, hur gick de till?

Hade iaf en jättemysig dag igår. Var på utflykt upp till Höga Kusten. Besökte bl a Bönhamn, Norrfällsviken o flera andra små mysiga ställen. De var ganska lite folk där, märktes att de var lågsäsong. Men de var ändå fint där o jag fotade massa (som vanligt). :)

Idag har de varit en lite tråkigare dag. Har haft städdag o tvättstuga. Men de måste ju göras o till veckan finns de inte mkt tid. Så lika bra att fixa de idag när man är ledig. Skönt när de är gjort iaf. :)

Några bilder från gårdagen:




































Höstutflykt

Uppe me tuppen idag!
Ska strax åka iväg på en dagsutflykt. Inte bestämt riktigt vart de blir, men norrut blir de iaf, antagligen inåt i landet.
Var en sväng till Bosvedjan igår för att hämta kameran hos Ramona. Så förhoppningsvis blir de några bilder som jag kan visa här sen. :)

Blev en lugn kväll igår. Skulle egentligen till Down Town, men struntade i det.
Var bjudna på middag hos föräldrarna, så åkte dit o stannade tills Ramona slutade jobba.
Joppe blev helt överlycklig över besöket o studsade runt som en liten pingisboll. :) Även katterna verkade glada, både Cizzi o Bella kom för att kolla läget. Länge sen jag träffade dom, så hade saknat dom.

Nej, nu är de dags att åka mot norr. Kommer hem ikväll. Ha en bra dag!



Betapet

Igår var ingen bra dag. Skrev ett litet blogginlägg om de, men de var bara kvar nån timme tills jag kom på att de var bäst att ta bort det.
Vet ju att vissa inte gillar när man skriver o inte är nöjd, så var bäst att ta bort de... :-/
Men, idag är jag gladare. :) De gör ont i handen idag också, men inte alls lika mkt som igår så då blir man ju automatiskt på bättre humör också. :)

Försökte kliva upp tidigt imorse för att kunna vända lite på dygnet. Därför är jag så trött nu så jag skulle lätt kunna somna. :p Blir nog en tidig kväll ikväll.
De är så skönt med en ledig helg. Ska bara njuta av ledigheten. Veckan som kommer ska jag ju bo på jobbet igen.
Trodde först att jag var ledig till tis, men enligt nya schemat så har jag mån kväll också (börjar 16.30). Sen ska jag jobba dagtid (till 17) på tis och ons (utbildning), sen tors kväll/natt, fre kväll, sön och mån kväll/natt. Så på 8 dar är jag ledig en lördag. Får passa på att njuta av ledigheten den dagen då. :p

Har börjat spela betapet igen. Spelade ju mkt förut, men i år har jag inte spelat så många ggr. Sist jag spelade var i våras, men idag har jag spelat flera matcher. Gick ovanligt bra också, trodde jag skulle förlora massa eftersom jag inte spelat på så länge. :)

Måste försöka få tag i Ramona nu. Jag vill ha tillbaka min kamera som jag lämnade där i lördags. :)



Underbar och älskad av alla

Igår var jag äntligen ledig. Tog de lugnt hela dan. Blev lite promenad på morgonen efter jobbet, så la mig inte förrän 8. Men sov länge, ända till 15. :) Sen var jag ute o gick en sväng igen i det fina vädret. De var varmt o soligt. :)

Var hemma för första kvällen på ca 2 veckor, så jag passade på att se film. Såg bl a "Underbar och älskad av alla". Hade inga förväntningar alls på den, men tyckte den var bra! :)
Hade först tänkt kolla om nån ville ha filmkväll med mig, men kände att jag var för trött. Tur! Råkade somna i soffan vid 19 o halvsov typ en timme. Men sen blev jag piggelin! :p
Lite tråkigt att ha filmkväll ensam, men hade ju hela soffan för mig själv iaf. :)


Nu är de iaf snart helg! Ska jobba ikväll/natt, sen är jag ledig några dar. :)
De är fördelen med mitt schema. Varannan vecka jobbar vi nästan varje dag (även helgen). Men då får man ledigt lite längre varannan vecka istället.
Så fr.o.m imorgon eftermiddag tills på tis så är jag ledig o har INGET planerat för första gången på 100 år (nästan). Men de brukar kunna ändras snabbt. :) Förslag nån?


Farmville

Hmm.... har precis fixat lite på min farm på facebook. Tackade länge nej till att bli bonde. :p Men till slut så lyckades Erik få mig att skaffa en farm. Och nu är jag fast! Haha...
Vet egentligen inte vad som är kul med den, men nu har de blivit en vana att jag måste kolla mina djur o min skörd när jag vaknar o när jag kommer hem från jobbet. ;-)
Jag har ju inte hunnit så långt med mitt bondeliv än. Är bara på level 9, inte mkt om man jämför med Pernilla som är på level 27 eller nått sånt. :)



Det här är inte min farm, men jag är ju kameralös för tillfället, så den här bilden får duga. ;-)

Snart är de dags för jobb igen. Hoppas tiden går lika fort som sön kväll/natt gjorde, så man får komma hem o sova nångång. ;-)
Har sovit uselt idag, vaknat massvis med gånger pga handen och även pga grannarnas skällande hundar. Till slut gav jag upp, lyckades kanske skramla ihop 5,5 h sömn. Ska försöka sova några min nu innan jobbet.
En powernap kan göra stor skillnad. :)

Apropå handen så har jag fått en tid på VC igen. Pratade me dom o dom tyckte att jag skulle komma dit. Men nu går ju inte det. Den tid som jag fick passade ju först perfekt, men för nån dag sen fick jag brev från jobbet. Jag ska ha utbildning på jobbet samma dag! Typiskt!

Dessutom sa VC att de är bra om jag träffar samma läkare som sist, och hon hade ont om tider... Men nu får jag avboka den tiden som jag fick nästa onsdag.
Lär väl dröja ytterligare några veckor innan hon har tid igen, väntetiden den här gången var ju 3 veckor. 
Men men... Då kanske handen hinner bli bättre igen, så jag slipper gå dit. Den hade ju varit bra sen i somras, men för nån vecka sen så började besvären igen.
Tur man inte är ett djur, då hade jag väl blivit avlivad. Är ju ändå bara massa fel på mig... ;-p


Turn the page

De blev ingen utgång igår. Slutade med att bara två (Sirma o Micaela) gick ut på krogen. Jag gick hem när dom skulle runt på stan o kolla läget. :)
HATAR verkligen att gå hem ensam när de är mörkt!! Speciellt sent på helgerna... usch... skyndade mig allt jag kunde för att komma hem nångång.
Kom iaf hem vid 00.30 o hade knappt druckit nånting under kvällen. Så idag är jag piggelin. :)

Ramona bjöd på väldigt god kycklinggryta till varmrätt o smaskig blåbärspaj till efterrätt. Lämnade kameran hos henne, så kan inte lägga in bilder idag. Men imorgon kanske? :)

Nu har jag massa grejer att fixa innan jobbet, så bäst jag sliter mig från datorn ett tag. :)


Lördag

Den här veckan har verkligen flygit iväg! Tycker de nyss var måndag. Men nu är de helg! :)
Sen sist jag skrev så har jag inte gjort så mkt mer än att jobba.

Men onsdag kväll var jag ledig så då firade vi lillebror. Jag o Lars tog med honom på hockey o såg Timrå-Skellefteå. Timrå vann med 5-3 :) Kul! Men de tyckte inte dom, både Lars o Robin håller ju på Skellefteå :p

De har varit så härligt väder i flera dagar (utom idag när de är grått ute), sol o typ-21-23 grader. Hann njuta lite av vädret i onsdags. Vi var på utflykt till Alnö innan jag skulle till jobbet. :) Trots att de är september så fick jag en riktig sommarkänsla när man åkte runt där bland stugor, båtar o stränder. :)

Sen jobbade jag tors kväll/natt o fre kväll (började 16). Men idag är jag ledig iaf. Ska strax iväg till brorsan o Veronica en sväng. Hon har fyllt år, så tänkte fira henne. :)
Sen ska jag direkt vidare till Ramona på middag. Tror inte jag ska ut, är för trött o seg för de. Men man kan ju ändra sig. Får se vad som händer. ;-)


Den här sötnosen ska jag få träffa snart.
Här sitter han i min mormors knä :)






090909

Tänkte sova ut idag efter nattens jobb (17-06), men vaknade efter ca 4 h o var pigg. Men är ju ledig inatt, så kan ju lägga mig tidigt om jag vill. :)
Tackade nej till extrajobb ikväll, "bor" ju ändå på jobbet den här veckan, så behöver lite ledigt. Är dessutom upptagen med annat, men hade nog tackat nej ändå. :)
De är iaf bra att dom frågar så ofta om extrajobb nu för tiden, lite extra pengar utanför månadslönen är ju inte fel. ;-)

Nu kräver Nova att jag ska plocka fram hennes favoritråtta, som "råkat" hamna under soffan...IGEN! :p Hon älskar att dribba omkring me den, tills den hamnar under soffan. Sen ligger hon på golvet o gnäller för att hon inte når den. ;-)
Hon är helt galen i den, dom andra leksakerna duger inte. Dom leker hon bara med i nödfall. :)
Hon har en likadan råtta i en annan färg, men den är tydligen inte lika fin. Den kollar hon knappt på. Kräsen katt! ;-)


Novas favoritråtta


Nova


Sötnosen ligger o funderar, hon brukar ofta ligga så här på rygg... lääänge. :)


Mkt nu...

Nu är jag hemma igen efter en kväll på jobbet. När jag hörde hur dom hade haft de natten mot idag, så är jag riktigt glad för att jag valde att inte jobba extra igår :)

Är väldigt pigg nu efter promenaden hem, funderar på att se film eller nått tills jag blir trött. Eller läsa i boken kanske... hmm...
Resten av veckan är typ fullbokad. Ska jobba massor, o på den lilla lediga tid jag har så är de massor inplanerat. :)

Apropå promenader... De var nån som frågade om jag helt slutat att vara ute o gå. Personen trodde jag hade slutat bara för att jag inte skriver om de här på bloggen lika mkt som förut.
Haha... bara för att man inte skriver om vissa saker här, så behöver de ju inte betyda att man inte gör dom sakerna. ;-)

Katterna är på bushumör nu, så kanske ska underhålla dom lite. :)



                                                   Gizmo



 


Bio

Nu var de ett tag sen jag skrev igen. Har haft fullt upp hela helgen. Skulle ju vara långledig, men de blev extrajobb både torsdag o fredag. :)
Igår hade vi en riktigt slapp dag. Tog de bara lugnt på dan, för första gången på evigheter. Jag passade på att läsa en hel del, håller på med en rätt så bra bok just nu. Den var seg i början, men sen blev den bättre. :)



Sen på kvällen blev de hemmagjord pizza o bio. Mysigt! :) Vi såg Linje 123 kapad, en thriller med John Travolta och Denzel Washington. Den var bra! :)



Idag har vi varit på utflykt. Var först till Hudiksvall, kollade lite på marknaden, men köpte inget speciellt. Sen på hemvägen stannade vi i Jättendal o hälsade på familjen Bergman-Sandin. :)

Dags att fixa nått ätbart nu, inte ätit middag än. :)

Lingon

Nu är de nästan helg! :)

Skulle egentligen fått helg imorse när jobbet slutade, men ska jobba extra ikväll. Dom har så dålig koll ibland. Igår t ex, så ringde dom o frågade om jag ville jobba extra. Men jag hade ju redan onsdag på mitt schema. ;-)

Kanske vore en bra idé om dom kollar upp vilket lag som jobbar innan dom försöker ringa in extrafolk. ;-)

Men idag när dom ringde så tackade jag ja. Hade tänkt se film ikväll, men de kan jag ju göra när jag slutar kl 22. :)

Igår var vi i Lars föräldrars stuga o plockade lingon. Fick ihop en del, trots att vi bara plockade i ca en halvtimme. Hann inte plocka så mkt längre, skulle äta där o sen skulle jag till jobbet. Får se om de finns tid att plocka nån mer dag. :)


Lingon - Vaccinium vitis-idaea



Spotify!

Jag förstår inte varför jag väntade så länge med att skaffa Spotify. Fick en inbjudan för flera månader sen. Men glömde bort de o igår när jag skulle testa så hade inbjudan gått ut. :p
Men fick tips om en sida där man kan skaffa Spotify utan inbjudan. Mkt bra! Så nu är de äntligen fixat. :)



Tror de är dags att sova nu. Har jobbat kväll/natt o var lite trött på slutet. Men blev pigg av promenaden hem (kom hem för en timme sen). Men nu har John Blund hittat tillbaka till mig, så nu ska jag natta. :)

RSS 2.0