Sjukling...

Usch o fy... Jag är sjuk. Har fått magsjuka! HATAR verkligen att ha det! ;-( Mkt hellre förkyld me feber i en vecka, än de här en timme...
Var frisk igår på kvällen. Skulle till brorsan o Veronica då för att se film. Men kände mig lite trött o hängig, så jag lät bli. Tur! Annars hade jag nog smittat dom också, jag blev ju sjuk inatt.

Nån som har nått bra tips på vad man kan göra för att de ska kännas bättre? Exakt just nu mår jag inte illa iaf, hoppas de inte kommer tillbaka. Men mitt huvud sprängs snart. Har över 39 graders feber, så kanske beror på de.

Tur iaf i oturen att jag är ledig från jobbet. :) Skulle ju jobbat ikväll/natt och imorgon kväll/natt. Men nya schemat börjar ju gälla idag, så då är jag ledig till tis. :D

Nej, nu ska jag bädda ner mig igen. Hoppas ni har en bättre helg än mig! :)



Less... ;-(

Jobbar de bara inkompetenta människor på VC? Eller är de bara jag som har otur? Eller är de mig de är fel på? :(
Ord kan inte beskriva hur less jag är på dom nu. ;-(

De har ju inte blivit bättre i handen o de har inte varit lätt att jobba den här veckan. Ringde därför dit för att fråga dom hur lång tid de ska ta tills de blir bättre. Fick då veta att de ska vara åtminstone lite bättre redan nu. Sen sa tanten: "För du äter väl medicinen också?"
Jag äter ingen medicin! Frågade ju läkaren om de när jag var där o fick kortisonsprutan. Han sa att jag inte behövde äta medicinen den här gången!

Kan man inte lita på läkare eller?!? Sen blir man nästan idiotförklarad av sköterskan i tfn för att man inte ätit den. Men eftersom man helst inte ska äta så mkt av den medicinen, så är de väl självklart att jag inte knaprar piller när läkaren säger att jag inte ska.

Kul att få veta 2 veckor efter att de hade kunnat varit bättre, om inte han sagt fel till mig. O nu ville sköterskan att jag ska dit igen. Jag vill inte, men måste väl om de inte blir bättre.... :(

Sorry för de arga inlägget. Ca 2 h sömn gör ju inte underverk för humöret heller... Dags för jobb nu.
Hoppas ni får en bra kväll!


Bokrea! =)

Idag börjar bokrean. :) Självklart tycker jag de är en bra rea, eftersom jag gillar att läsa böcker. :)
Hade först tänkt besöka rean redan inatt kl 24, men orkade inte ta mig dit. Och nu på morgonen orkar jag inte heller gå dit (tror den börjar 6 eller 7).
De är ju bara en speciell bok som jag är ute efter. De är Hypnotisören av Lars Kepler. Hört mkt bra om den boken. Nån som läst den? :)

  

Har sett att den kostar mellan 29-79 kr på rean, så hoppas jag får tag på den på det billigaste stället. ;-)
Vill även köpa Dan Browns senaste bok - Den förlorade symbolen, eftersom jag har dom andra. Men tror inte den är med på rean. Om nån har tips på nån bra bok som man kan fynda på rean, så säg gärna till. :D

Nu ska jag fortsätta kolla på hockey, Sverige - Slovakien. Sen ringa VC o sen sova lite till, annars blir de inte lätt att hålla sig vaken på jobbet ikväll/natt. ;-)
Började jobba igen i förrgår, första gången på ca 2 veckor. De gick inte så bra som jag trodde de skulle göra. ;-( Så var riktigt less, hoppas de inte märktes. Försöker att inte visa de så mkt, vill inte att folk ska tycka att jag är gnällig. Men ibland är de svårt att vara glad när de gör ont... förlåt.

Heja Sverige!

Har inte använt datorn så mkt i helgen eftersom de inte gått så bra att skriva. Men nu är vänster hand o tumme bättre, så nu är de bara höger som fortsätter att spöka. Den blev ju inte precis bättre efter halkolyckan som jag skrev om i förra inlägget. :(
Ska kanske jobba ikväll, inte bestämt mig än. Har ju några timmar till på mig att fundera.

Är uppe me tuppen idag, så passar på att kolla på hockey. :D De är Sverige-Finland o för tillfället så leder Sverige me 1-0. Gizmo satte sig mitt framför tv'n för att få uppmärksamhet, typiskt katter. ;-)



I helgen har jag träffat kompisar både fre o lör, så dagarna har gått jättefort.
Har även hunnit med lite shopping. Bl a köpt bokstöd (man fick två i samma förpackning) och dörrstopp från Lagerhaus. :)
Har nu kommit fram till vad jag ska köpa för pengarna jag fått i födelsedagspresent. Har ju även presentkort att shoppa för, så får se om jag har tid nån dag den här veckan. :D

  

Nu är snart pausen klar, så dags för lite hockey igen. :) Hoppas Sverige vinner, annars kommer jag bli mobbad av Lars. Han håller ju på Finland. ;-)





Kom till skott nångång!

Igår hade vi besök från Jättendal. Lars brorsa, Robin o Oliver var här. Dom kunde ju inte komma när jag fyllde år, så dom kom igår istället. De var roligt. :) Robin har blivit så stor sen jag såg honom sist. Dom växer ju fort i den där åldern.

Rubriken är passande ord som sas några ggr igår under Sveriges match i OS. :)
Var hos Sara på kvällen för att fira henne, eftersom hon fyllde år i måndags. Vi blev bjudna på tårta o annat, gott! Sen satt vi o pratade, såg på OS-hockey o hade trevligt. :)




Micaela skjutsade hem mig. Självklart så halkade ju jag när jag skulle gå från bilen till dörren. Är ju typ världens klantigaste! Ramlade framåt o hann tänka att jag måste ta emot mig med höger hand, eftersom jag ändå redan har ont i den. ;-)
Men hann nog inte riktigt få undan vänster heller, eftersom även den gör ont, speciellt tummen. Så resultatet i matchen Kung Bore - Eva = 1-0. :(
Förutom ont i händer/tumme, så har jag blåmärken på mina knän. Men annars gick de bra. :p
Tur att de var natt så ingen såg mig. ;-)

De tar 100 år att skriva de här när jag inte kan använda händerna riktigt. Så ska avsluta de här o gå till stan en sväng. Ska till systemet bl a. Ikväll blir de spelkväll o lite vin med kompisarna. Ska bli kul! :)

 


Behöver uppmuntran...

Har haft en riktigt dålig dag idag. Har verkligen kämpat för att hålla humöret uppe, men de har inte varit lätt. Som vissa av er vet (tack för mail o samtal o sånt!), så har de ju hänt en del saker från typ dec o framåt. Inga roliga saker, så därför har jag varit nere. :-/
Nu när jag varit hemma pga handen, så har jag haft massa tid att tänka. Inte bra att tänka för mkt...

Doktorsbesöket förra veckan piggade ju inte heller upp precis. Doktorn sa ju att inflammationen i handleden kan hålla i sig länge. Kände ju på mig att han skulle säga de, men ändå inte kul att höra.
Har ändå lyckats hålla humöret uppe ganska bra senaste veckan. Men idag gick de inte längre. Handen har gjort ont o jag har varit less. Ingen bra kombination. Idag har varit en sån där dålig dag när de t.o.m. gör ont att skära mat, tvätta håret o andra vanliga vardagssaker. ;-(

Blir då inte så mkt bättre av att höra från vissa att "va skönt de måste vara att vara hemma o lata sig", och "kan du verkligen inte jobba? Måste du vara hemma?"
Ursäka, men om ni vill byta med mig så varsågod! Jag byter gärna! Slipper ha ont o får jobba o tjäna pengar istället. Tror ni verkligen på fullt allvar att jag är sjukskriven för att de är roligt?!?
De är för att doktorn sa att jag inte får jobba + att jag har ett jobb där man använder händerna massor o gör lyft o sånt. Går inte att jobba me bara vänster då.

Bäst att jag avslutar de här inlägget nu. Hoppas jag inte skrämt bort nån. Brukar ju oftast skriva liiite gladare inlägg. ;-)


Tur att inte alla är puckon. Vissa känner på sig när jag behöver uppmuntran. Tack Lars!


Någon som har tips?

Idag har jag varit piggelin. :) Förutom lite snuva o lite hosta så verkar de som att förkylningen nästan försvunnit helt. :)
Då har jag ju blivit rastlös istället. :p Har ju massa energi för att hitta på saker, men vet inte riktigt vad jag ska göra. Har ju varit ute o gått o sånt, men kan ju inte vandra omkring från att jag vaknar tills jag ska sova igen. ;-)
Så vad kan man göra mer? Förslag nån?

Jag kommer troligtvis vara sjukskriven resten av veckan, ska nog börja jobba igen på måndag. Doktorn rekommenderade ju en veckas vila, o de har ju inte gått en vecka än. Dessutom känner jag ju i handen att jag inte skulle klara av att jobba.
Så jag behöver lite idéer på vad jag kan fördriva dagarna med. Typ alla jobbar/har skola på dagtid. Kvällarna är de lättare att hitta sällskap.

De är ganska konstigt att jag har lust att göra allt som jag inte kan/får göra. Vill bowla, storstäda, baka o massa "hand-grejer". Men de är ju inte så smart kanske, ska ju vila handen.
Fick iaf första säsongen av Svensson Svensson från Lovefilm igår. Så låg o skrattade för mig själv i soffan. ;-)

Just ja... en till grej bara. Nån undrade hur jag kan blogga, sitta vid datorn osv när jag har en inflammation i handen. Men... jag har faktiskt en vänster hand o den fungerar utmärkt! Vid datorn använder jag mest den. Och småsaker kan jag ju göra me höger, men inte konstiga vridrörelser, lyft o sånt.

Hoppas ni alla har haft en bra "kletbullens-dag". Själv bojkottar jag såna, dom är inte de minsta goda. :p Isf ska dom vara hemmagjorda me vaniljkräm eller sylt i. Ingen äcklig mandelmassa. ;-)




God mat! :)

Igår var de Seko-möte, o efter mötet var de tacobuffé o fest. De blev lugnt. Efter Seko-festen skulle vi ju egentligen vidare till en fest hos Jönsson, men de blev inte så. Så vi stack hem vid 23-tiden. Jag var väldigt trött o seg, så tog inte lång stund innan jag råkade somna i soffan. ;-)

Idag är de Alla ♥-ns dag. Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag, vare sig ni har umgåtts me pojk/flickvänner, föräldrar, syskon, barn, kompisar eller vad de nu kan vara. :o)

Här blev de en utflykt på eftermiddagen o efter de åt vi på en av våra favoritrestauranger, Tandoori. Riktigt gott som vanligt! :) Lite pinsamt bara att äta stark mat när man är snuvig/täppt i näsan. Tur man inte var på första dejten eller nått. ;-)


Husets vin var gott :)


Kyckling


Mmm....saffransris! :)

Besprutad!

De var inte svårt att bli av me chokladbollarna på jobbet. Dom gick åt snabbt. ;-)
Får se vad jag bakar nästa gång. Men blir inget den närmsta veckan. Är sjukskriven o ska vila handen. Så ska varken baka eller jobba.

För en gångs skull har jag bra timing. Har blivit sjuk, lagomt till min sjukskrivning. :p Vaknade me en trasig hals igår o idag känns den ännu värre. Kan knappt svälja, har ont i huvudet o kroppen o har lite feber. Men ingen hosta eller snuva, så verkar vara en mild förkylning. :)
Huvudsaken jag är frisk tills på lördag. ;-)


Många av er vet ju att handen strulat länge nu. Blev ju bra ett tag efter förra sjukskrivningen (slutet av september), men sen har de blivit värre igen.
Så var till farbror doktorn igår o han tyckte att jag skulle testa en kortisonspruta i handleden igen. Jag är inte rädd för sprutor, men blev riktigt nervös ändå när jag såg den. Själva nålsticket känns ju bara som en vanlig spruta, men när kortisonet sprutas in... de gör ONT! :(

Men jag la mig snällt på britsen o trodde allt gick bra. Tills han sa åt mig att jag måste vara lugn, försöka ligga stilla o ta djupa andetag. Jag märkte inte att jag andades konstigt o så förrän han sa det. :p Jag var så koncentrerad på att jag måste försöka hålla handen stilla trots att de gjorde så ont, så tänkte inte på nått annat.

Nu ska jag nog se på film tror jag. Har sovit middag 3 ggr idag, så är pigg för tillfället. Tog ju en ipren också, så har nog ingen feber längre, piggheten beror nog lite på de också. :)
Ska se om jag lyckas svälja lite godis kanske. :p Annars får de bli glass. Vi köpte "nytt" godis. De är ju inte jättenya nyheter, men vi har iaf inte testat dom förut.

Tror inte de är svårt för er att gissa vilken av dom här två sakerna som jag har valt? ;-)





Nattvak = nattbak

Nu är de snart dags för jobb igen. Ska jobba 17-06. Så imorgon när jag kommer hem lär de ju inte vara några problem att somna.
Har sovit nästan 8 h inatt! De var länge sen jag sov så länge. Är riktigt trött, så har nog sovit för länge. Eller så har jag inte hunnit sova "ikapp" mig än.

Igår efter hockeyn var jag trött. Men kunde inte sova, så jag fick för mig att jag skulle baka. Men hade inga ägg hemma, så fanns inte så mkt roligt att baka. Orkade inte baka kakor när man ska ha 100 plåtar i ugnen (överdriver inte). Så därför fick de bli det allra enklaste.
Ska ta me till jobbet o se om nån vill ha. Ska försöka att inte glömma dom hemma den här gången...


Ny TV!

Senaste dagarna har jag skrivit många inlägg. Men bara i mitt huvud... Vissa ggr har jag börjat skriva här, men ångrat mig innan jag publicerat. Andra ggr har jag bara "tänkt" inläggen, när jag varit ute o gått, legat o försökt sova eller bara suttit o funderat massa.
Är glad nu att jag tog rätt beslut o inte publicerade. Man vet ju inte vilka som läser, o vill ju inte direkt att vem som helst ska kunna läsa o få veta varför allt är som de är för tillfället. (ja, jag vet att de är mitt eget fel när min blogg-adress bl a finns på facebook, men just därför skriver jag heller inga "hemliga" saker i bloggen)

Men måste iaf berätta att de inte är nån som sagt eller gjort nått dumt mot mig. Lars, familjen o kompisarna är lika snälla som vanligt. Tycker synd om dom som behövt stå ut med mig senaste tiden...
Men har försökt hålla humöret uppe när jag träffat folk. Är ju inte deras fel att jag mår så här o då ska de inte gå ut över dom heller.

Jag har varit vaken i snart 2 h nu. Är jättetrött, men kan inte sova. Försökte verkligen somna en "vettig" tid igår, men låg o tänkte alldeles för mkt... som vanligt. :( Till slut så måste jag ha somnat ändå. Men blev inte många timmars sömn inatt, så får hoppas jag håller mig vaken ikväll.
Ska på hockey med pappa, vi ska se Timrå-Södertälje. Fick gratis-biljetter för att vi köpte mjölk! :)

Två roliga grejer har hänt i helgen, o de piggade ju upp i mörkret.
I fredags fick jag min nya tv (som jag fick i födelsedagspresent av Lars o hans föräldrar)! :) Är sååå nöjd! Ska nog bli av me den gamla tv'n idag. En som heter Adam ska få den.

I lördags var jag på tjejmiddag hos Mia. Kommer mer om de i ett annat inlägg. :)







Liite skillnad va? ;-) Från en 28 tums klump-tv till en 42 tums plasma. :D


Dripp dropp...

Ibland behövs de bara en endaste liten droppe.... för att bägaren ska rinna över.



Kan någon krama mig?


Välkomstdrink!

Tänkte börja me att tacka allihop för dom senaste dagarna! :)
Tack för presenter o firande. De har varit jättekul!
Känns som festen blev riktigt lyckad. Jag hade superkul o verkar som dom flesta hade det. Jättemånga hörde av sig dan efter o tackade för att allt varit så lyckat. Då blev jag glad! :D

Lovade ju att ni skulle få receptet på välkomstdrinken. Jag har jobbat 2 kväll/nätter i rad + gjort massa annat, så har inte hunnit. Men nu ska ni få det. :)

Stor bytta:
1 liter godmorgon juice (blodapelsin)
2 dl starkt te (två tepåsar Earl Grey)
2 dl pressad citron (på flaska)
4 dl strösocker
1½ liter vodka (icke smaksatt)




Blanda allt och förvara i frysen minst två dagar. Rör om lite då och då under själva infrysningen. Jag tog två askar x 1,5 liter för att få plats me allt.

 
På första bilden är de färdigblandat o ska in i frysen. Andra bilden visar hur de ser ut efter en dag i frysen.
Receptet räcker till ca 30 drinkar. De beror på hur mkt man tar i varje glas. Men ca 1 dl har jag för mig att man ska ha, sen fyller man upp med Sprite.

De är helt perfekt att ha en sån här drink eftersom man kan förbereda allt flera dagar innan. Dessutom behövs ju inga isbitar. :)
Kanske ska tillägga att de inte känns att de är te i, då hade jag inte kunnat dricka den eftersom jag hatar te. ;-)

Tack för receptet, Pernilla! :D


RSS 2.0