Hemma igen!

Vi har varit ute och rest. Varit hos Lars mormor i Kemi, norra Finland. Åkte ons morgon o kom hem sön kväll. Det var skönt att resa bort ett tag! Lite tråkigt att åka bil i 70 mil, men det var det värt. :) Lars mormor är så gullig och snäll, jag tycker om henne. :)
Hon blev så glad över vårat besök. :) Men det var ömsesidigt, det var väldigt roligt att få hälsa på henne igen. Det var länge sen sist. Jag gillar att göra andra glada. Synd att hon bor så långt bort, annars skulle vi kunna hälsa på oftare.



Vi tog det lugnt däruppe. Spelade kort och yatzy, satt o pratade, gjorde små utflykter till Torneå/Haparanda/Kemi. Det var så kallt så man hade inte lust att vara ute så mycket, 17-20 minusgrader varje dag! Så jag fotade ingenting utomhus. Ville inte släpa runt på kameran i den där kylan. :)

   


Lars köpte en gitarr för pengar som han fick av sin mormor i födelsedagspresent/julklapp. :)


På vägen hem stannade vi i Skellefteå och åt med min kusin Anna och hennes sambo Marcus. :)

Idag är det dags för jobb igen, min semester är slut för den här gången. Ska jobba 17-06. Kommer kännas konstigt att jobba ett sånt långt pass igen, efter halvtidssjukskrivningen och semestern. :) Jag får hoppas att handen håller! Den är ju inte riktigt bra än och nu har det snart gått 3 månader efter operationen. :(

Hon som jag har kontakt med på handrehab tyckte att jag skulle skriva till ortopeden och beskriva hur läget är nu, både när det gäller smärtan i tummen och knäppningarna/knastret i handen.
Så jag gjorde det och igår blev jag uppringd av en läkare från Sundsvalls sjukhus. Hon ställde massa frågor o sen sa hon att det inte är normalt att det är så här 3 månader efter op. Hon sa att det kan bero på en nervskada eller att en sena kan ha "hoppat ur läge". Hmm...
Så hon sa att hon ska försöka fixa en tid åt mig före jul, så jag får komma till sjukhuset och få handen undersökt. Men jag har inga störra förhoppningar att få komma dit i år. Med tanke på deras köer så lär det nog dröja. Sist fick jag vänta 3 månader, så handen hinner nog bli bra av sig själv innan jag får komma dit. ;-)

Men jag har mkt hellre dom här problemen med handen, än dom problem som en som står mig nära har. Om du läser det här så ska du veta att jag tänker på dig massor! ♥ Fick tårar i ögonen när jag pratade med honom på fb-chatten imorse. Håller tummarna så hårt det bara går! Vill att du ska må bra, bli frisk, slippa ha det som du har det nu... :´(  
Kraaaam till dig B.T. (kan du lista ut vad initialerna står för? Något som jag kallar dig för oftare än ditt namn) ;-)


Gran Turismo 5!

Idag fyller Lars år! :) Grattis till honom! ♥

Vi firade honom i måndags när våra familjer var här. Tyvärr så kunde inte hans brorsa med familj komma då, men vi får bjuda dom på tårta någon annan dag istället. Även min lillebrorsa + en kompis till Lars kunde inte komma. Men övriga kom iaf. :)




Båda tårtorna är köpta på Konditori Eclair. :)

Vi bjöd även på lite olika saker som gästerna fick plocka ihop för att göra egen sallad. Kom på idag att vi glömde ta med feta-osten, men annars fick vi nog med allt. :)
Det var bl a tonfisk (med grillad paprika-smak), krabba, räkor, melon, skinka, rädisor, pasta, cashew-nötter, gurka, paprika, tomat, sallad, majs mm.


Gott med sallad


Neo och Victor busar

Igår köpte vi ett nytt spel till PS3. Det blev Gran Turismo 5. Tror att det skulle ha premiär idag, men tydligen så kom det någon dag tidigare. Det var iaf precis lika roligt som jag trodde det skulle vara. :) Jag var kanske inte så duktig, men man blir ju förhoppningsvis bättre efter ett tag. ;-)


Collectors edition




Nej, nu måste jag fixa massa saker. Hamnade vid datorn bara för att jag var tvungen att svara på några mail, bl a till handrehab och Löwenströmska. Dom är verkligen snälla och hjälpsamma på båda ställena.
Det händer o fötter lite grejer nu, men tar det i ett annat inlägg.

Hoppas ni alla får en toppendag!

Semester!

Tack för alla snälla kommentarer efter det förra inlägget! ♥

Jag har semester nu! Anledningen till detta är att jag tagit ut för lite semester i år. Man måste ta 20 dagar per år (resten får man spara). Jag hade bara tagit 17. Dessutom har vi fått en bonusdag (typ som semesterdag) som måste tas ut i år + att vi fick en semesterdag extra eftersom 6:e juni var en söndag. Så de är 5 dar som måste tas ut före nyår. :)

Egentligen hade vi funderat på att sticka utomlands en vecka förut i höst, det var därför som jag inte tog ut all semester i somras. Men hösten blev ju inte som planerat. Jag hade ju inte räknat med operation o ca 2 månaders sjukskrivning. Det blir inte alltid som man tänkt sig... :-/

Apropå handen, så tycker hon på handrehab att jag behöver träffa en ortoped igen. Men får se hur det känns efter semestern, kanske är mkt bättre då. Liiite less på att ha ont varje morgon när man vaknar. Dessutom skulle det vara skönt om det kunde sluta knäppa/knastra i handen när man böjer tummen. :p

Det har iaf gått riktigt bra att jobba halvtid dom senaste veckorna. Är så glad för det! Dom ordnar så bra på jobbet så att jag ska kunna jobba, de är toppen att dom gör det! :D
Men har inte kunnat vara ansvarig så mkt som jag borde/velat. Hoppas jag inte blir bortglömd eller att dom inte vill ha mig längre...
Efter semestern ska jag jobba 75%, men de kommer bli både möten o utbildningar, så vet inte hur många av mina "vanliga" pass som jag kommer att jobba. Vi får se. :)

Dags att städa o fixa lite. Senare idag kommer våra familjer hit för att fira Lars som fyller år på onsdag. :)


Så här "vackert" gjorde Lars när jag diskade. Tog bilden för några veckor sen, så de var tidigt med julunderlägg då. Men ännu värre med påskunderlägg. ;-)

P.S. Gizmo brukar inte sova på bordet. Men han hade varit helt omöjlig, så när han lugnade ner sig o somnade, så fick han ligga kvar. :p D.S.


Mkt som händer o fötter...

Vissa dagar skulle man verkligen vilja stryka ur sitt liv. Det här är en sån dag. En helt värdelös dag, som jag önskat att jag inte varit med om.
Undrar varför det är så mkt enklare att ta åt sig av allt negativt man får höra om sig själv, det borde vara lika enkelt att ta åt sig av det positiva? Men det är det inte!

Det är mkt som händer o fötter nu. Till slut blir alla små saker som en stor klump o då orkar man inte mer...

Många snälla personer har hört av sig idag och försökt muntra upp mig, tyvärr så har jag inte tagit åt mig av nått av det dom har sagt. Sorry, men när jag är ledsen så blir jag så här knäpp...

Hoppas ni alla har en mkt bättre dag än jag har. Det är ni värda!


Busiga katter!

Idag ska vi till Lars brorsas familj i Jättendal, för att fira Lina som fyllde år igår. Egentligen skulle jag inte hunnit följa med, men Lars ringde o kollade om vi kunde komma tidigare och det gick bra. Så då hinner jag också dit. :)

Sen när jag kommer hem ska jag direkt till Sofie. Ska ha drink- och spelkväll med henne, Lina, Mira, Elin o Sandra. De var jättelänge sen vi hade det, så nu har vi äntligen hittat en lördag när alla kan. :)

Ska göra mig klar nu, åker om en timme. Har precis slagit in paketen till Lina. Det var inte det lättaste när man har två busiga katter. Dom tycker ju att allt är en lek och därför är det spännande både med snöre, papper och tejp. ;-)


Gizmo försökte stjäla snöret så fort jag gick för att hämta kameran

Ha en riktigt bra helg allihop! Det ska jag ha. :)

Marabou Vintervit

Ja, nu är den här. Vinterns första snö har kommit idag. Jag gillar ju inte vintern, men kan hålla med om att de blir ljust o mysigt. :) Men vill inte ha samma mängd som förra året. :p
En stor nackdel med vintern är den där j-vla halkan! Hann gå 2-3 steg utanför dörren idag, sen var jag supernära att halka. Men hade tydligen lite balanssinne, för det gick bra som tur var. :)

Den här veckan har jag börjat på mitt "special-schema". Jobbar bara kvällar. Det är så skönt att komma hem och inte ha ont! Vilken känsla! Undrar när det hände sist?
Det är nästan 4 v tills jag börjar jobba "vanligt" igen, tills dess borde handen vara bra. :) Anledningen till att de är så länge är för att jag först är halvtidssjukskriven i 2 v, sen semester i 1,5 v och sen jobba ett kväll/natt pass, sen utbildning på jobbet på dagtid, så då slipper jag två vanliga pass.
Hinner jobba vanligt ungefär en vecka. Sen ska jag vara julansvarig och ha hand om juljobbare. :) Vet inte riktigt när dom börjar, men vi ska nog ha nått möte snart så man får lite mer info.

Är det nån som har testat Marabous nya choklad? Den är förresten kanske inte så ny, men jag hade inte testat den förut. Lars köpte den, blev lite förvånad, han är ju mer än lakritsmänniska än chokladmänniska. ;-)
Iaf så var den inte så god. Den var väldigt söt. All choklad är väl söt iofs, men jag tycker bättre om vanlig choklad, så jag kommer inte köpa den här igen :)


Enkla recept till 3-rättersmiddag!

Ny vecka igen. Tiden går så snabbt!
Det är flera som har frågat efter recepten på det jag bjöd på när jag hade tjejmiddag. Det var superenkla recept! 
Recepten på räkcocktail och kladdkaka hittade jag på en receptsida. Drinken var ett tips från min kusin Anna. Varmrätten är en maträtt som mamma brukar bjuda på ibland. :)

JORDGUBBSDRINK (Frozen Strawberry Daiquiri)
Bacardi Razz
Frysta jordgubbar
Schweppes citron

Tina jordgubbarna ca 30-60 min så dom fortfarande är lite frusna. Jag använde ett paket frysta jordgubbar till 6 pers. Mixa/mosa gubbarna med Bacardi Razz så det blir mos (4-6 cl sprit/drink). Portionera ut moset i glas. Fyll upp med Schweppes citron.




RÄKCOCKTAIL (4-6 pers)
1 st mango
1 st gurka
vattenmelon (jag tog en "lagom" bit)
1-2 st avocado
brödkrutonger
200 gram räkor

Dela allt i tärningar. Blanda med räkorna. Lägg allt i skålar/glas och servera. Jag glömde lägga i brödkrutongerna och tror även att jag hade två mango, istället för en. Ni får improvisera lite :)




FLÄSKFILÉ I UGN (4 pers)
fläskfilé (vissa använder fläskkotletter utan ben istället)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl soja
1-2 tsk sambal oelek

Dela köttet i skivor och lägg dom ostekta i en form. Blanda ihop såsen och häll den över köttet.
Tillaga i ugnen, 200 grader i 60 min. Servera med potatis eller ris.


DAJMKLADDKAKA
4 dl strösocker
3 st ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl

Dajmgrädde:
2 dl grädde
1 msk kakao
1-2 st dubbeldajm

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smörj en bakform(ca 24 cm i diameter) med smör och häll ner ströbröd eller kokosflingor så att sidorna täcks.
3. Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna.
5. Dajmgrädde: Vispa grädden tills den får mjuka tippar. Sikta ner kakao och rör om. Hacka dajmen grovt och rör ner. Bred ut toppingen på den avsvalnade tårtan och dekorera med strössel. (eller servera grädden bredvid, det gjorde jag).





Doktorns dom...

Nu är det helg! :)
Tror helgen blir rätt så lugn. Har inte så mkt planerat än, några småsaker bara.

Har nu jobbat 2 v efter sjukskrivningen. Tyvärr så har det inte gått så bra som jag önskat. Nätterna har varit svårast/gjort mest ont, antar att de är för att då har man varit igång o jobbat många timmar + att det är mer lyft på natten än de är på kvällen.

Igår hade jag tid hos farbror doktorn, som är en kvinna. :) Hennes dom var inte vad jag ville höra, men det var ändå väntat... Hon sa att handen inte har läkt klart än, att de är därför som de gör ont. :( Hon sa att jag borde jobba mindre ett tag, så handen får en chans att vila. Alltså inga 12 h-pass.
Hon föreslog att jag ska jobba hälften av min ordinarie tid i flera veckor. Men jag sa att det räcker med 2 v, för sen har jag semester i ca 1,5 v! :)
Hon gav mig även order om att jag ska försöka undvika lyft och att bära tungt.

Jag var till jobbet idag och fick ett specialschema. Ska jobba bara kvällar i 2 veckor, inga nätter. Dessutom ska jag sluta tidigare än kvällspersonalen, för att undvika alla lyft som vi har i slutet av arbetspassen. Känner mig som en latmask när jag kollar på schemat... :-/
Men vet ju att det är för min skull och för att handen ska kunna bli bra nångång. Och... det är faktiskt mkt bättre att jobba lite än ingenting alls! :)

Ikväll ska vi till mina föräldrar och äta. Sen ska Lars jobba o jag ska stanna kvar hos dom för att ha myskväll. :)
Ska se Idol, sitta o prata o sånt. :) Det blev ju mkt tv när jag var sjukskriven, så jag har följt med Idol från start. Min favorit är fortfarande kvar. Inte så svårt att lista ut vem det är, med tanke på att jag gillar hesa röster. ;-)

Hoppas ni får en toppenhelg allihop!

P.S. Till er 3-4 st som irriterar er på att jag sitter vid datorn och skriver. Jag skriver faktiskt det mesta med vänster hand, så sluta bekymra er! ;-) D.S.




Jay


Tjejmiddag! :)

Ny vecka igen då! :)
Helgen har gått snabbt. Jag hade tjejmiddag i lördags, så det var en del som skulle fixas före det, typ städa massa, handla osv.
Jag hade tur som fick hjälp av Mia o Pernilla. Dom kom en halvtimme före dom andra, för att hjälpa mig att skära saker bl a.
Jag bjöd på räkcocktail till förrätt, fläskfilé (som man gör i ugnen med sån där god sås) till varmrätt och kladdkaka med dajmgrädde till efterrätt. Till välkomstdrink gjorde jag en jordgubbsdrink som min kusin Anna hade tipsat om. :)

Lite bilder, tyvärr glömde jag fota varmrätten innan vi hade ätit upp den. ;-)







Gårdagen var en lugn dag. Hade ju ett diskberg att ta hand om, blir ju en hel del disk när man gör 3-rättersmiddag till 6 pers. ;-) Men förutom disken o städa köket, så gjorde jag inte så mkt nytta. :)

Min enda plan idag är att gå ut o gå, och försöka sova lite mer så jag håller mig vaken inatt. Ska ju jobba kväll/natt.

Skulle egentligen varit till VC idag på eftermiddagen. Men pratade nyss med dom och vi sköt upp det till tors. För om jag skulle dit idag skulle jag få träffa den enda läkare där som jag INTE vill träffa. ;-)
På tors kan jag få träffa hon som jag är skriven hos. Dessutom, med lite tur så kanske jag inte ens behöver gå dit då, det beror på hur det känns. :)

RSS 2.0