Filmkväll!

Nu är helgen slut. Har jobbat några timmar ikväll, kom hem för drygt en timme sen. Lina jobbade också, så jag fick lift hem av henne. Det var snällt. :)
Ska snart kolla på film, men råkade fastna vid datorn. Dom här två filmerna är det som jag har hemma för tillfället (från Lovefilm). Nån som vet sett någon av dom?
Ska inte se båda idag, men en av dom borde jag hinna se innan jag ska sova. Är rätt så piggelin än. :)

 

Jag börjar äntligen må bättre och det är så härligt! :) Hostar mkt mindre, och nu är det som "vanlig" förkylningshosta, inte den där äckliga som man spyr av eller som gör att man inte får nån luft. Men både igår och idag så är det flera som frågat om jag blivit förkyld igen. Dom har knappt trott på mig när jag sagt att det är samma förkylning som för 5 veckor sen. :p
När jag känner mig helt piggelin igen ska jag fira med en riktigt lååång promenad. Idag blev det bara en halvtimme i lugnt tempo, men det är ju bättre än ingenting. :)

Räknar med att vara helt frisk om bara någon dag, kanske redan imorgon. Doktorn sa ju att luftrörskatarr håller i sig i 3-5 v, och nu har det gått drygt 5 v.
Nu ropar soffan på mig. Dags för film! :D

Helg!

Nu är det HELG! :D
Har inte så många planer än, förutom på lördag. Tänkte ta dagen som den kommer. Hoppas på fint väder iaf så man kan njuta av solen. :)

Gjorde ju ett försök att jobba igår, men det var ju kanske onödigt. Tyckte att jag var piggelin på dagen, så ringde och friskanmälde mig. Började känna mig lite konstig ca en timme innan jag skulle börja jobba, men gick ju dit ändå. Men mådde bara sämre o sämre, så jobbade inte natten, gick hem kl 22 när kvällspasset var slut. Sa till redan vid 19-tiden så dom skulle ha chans att ta in nån extra.
Hade feber när jag kom hem, så inte så konstigt att man kände sig överkörd. :p
Men nu är det mkt bättre! :) Bara lite feber idag och är rätt så pigg. Men har ju sovit sammanlagt 12 h, så inte så konstigt kanske att man är piggelin. ;-)

Imorgon kommer lönen. Får se om jag unnar mig nått kul. Den var bättre än väntat, jag hade tydligen jobbat några timmar extra i februari också, jag som trodde det bara var i mars. De var inte många timmar, men alla var kval.övertid, så då blir de ju några kr. :) Det var en glad överraskning!
Vet iaf att jag ska använda några kr för att överraska en kompis. Ska bjuda henne på restaurang tror jag. Tycker att hon har varit så duktig när det gäller en viss grej, så därför vill jag ge henne nått. :)
Jag gillar att överraska folk och att göra andra glada.

Nu ska jag äta salladen som jag hade med mig till jobbet igår och sen sätta mig i mysfåtöljen och läsa. Boken jag läser nu är så bra, men den är verkligen hemsk! Eftersom det är en verklig händelse så blir det ju dessutom ännu värre. Den handlar om en liten tjej som blir våldtagen av sin styvfar och misshandlad av sin mamma. :'( Stackars barn! :(




Månen!

Vilket härligt väder det har varit nu i några dagar!
Känns att våren är här. Hoppas den tänker stanna, så inte Kung Bore kommer o bråkar med den igen. ;-)
Idag har det varit sol och +10 grader i skuggan. Hade tänkt prova att ta en lång promenad, men efter att ha varit ute bara en kort stund så insåg jag att det inte skulle gå. Dumma lungor och luftrör, bli bra nångång!
Känns som att jag är ca 95 år gammal, är helt orkelslös. :p

Men har iaf gjort framsteg! Kunde ligga ner och sova inatt. Iofs med 3 kuddar, men ändå. :) Har ju fått sitta och sova 3 nätter i rad, för att kunna andas riktigt och inte vakna av hosta var 5:e min. Men medicinen har gjort så att det blivit mkt bättre! Nu "piper" jag inte längre när jag andas heller, märkte idag att det konstiga ljudet försvunnit. :)

Imorgon ska jag göra ett nytt försök och se om jag åtminstone klarar att ta en kort och långsam promenad. Vill ju njuta av det fina vädret ju. :)
Och på onsdag tänker jag jobba igen, så då planerar jag att vara mkt bättre än nu. :) Men det är jag garanterat!

Såg ni förresten vad stor månen var igår? Försökte fota den, men jag hade bråttom innan den skulle hamna bakom några moln. Så därför tog jag bilderna på fri hand och med fel inställning på kameran. Hade ju blivit bättre om jag åtminstone hade haft stativet så inte bilderna blivit så suddiga ;-)
Den lyste starkt också, som en nattlampa :)









Luftrörskatarr

Jag har nyss vaknat, så känner mig halvt groggy. Råkade somna i soffan, var helt slut trots att jag inte gjort mkt idag. Känns att man inte är helt frisk. Nu ska jag försöka hålla mig vaken åtminstone någon timme till, det är ju trots allt lördag kväll. :)

Idag har jag äntligen släpat mig till doktorn. Min VC har ju öppet på helger, helt perfekt. Vaknade imorse av en riktigt ordentlig hostattack, fick ingen luft o fick panik, då hostade jag bara ännu mer. Hostade tills jag spydde... blä! :(
Sen har jag haft flera såna attacker under dan, inte fått nån luft och inte kunnat sluta hosta. Som tur är så har jag inte spytt mer iaf, hatar verkligen att göra det.

Läkaren tyckte att lungorna lät ok. Hon sa att jag har fått luftrörskatarr och att jag måste vara väldigt noga med att höra av mig om jag får feber. För då har jag troligtvis fått lunginflammation.

Hon skrev ut en till hostmedicin till mig. Så nu ska jag ta två! Mollipect på dan och Cocillana på kvällen. Om nån får jobbig hosta så vet ni ju vart ni ska vända er om ni behöver lite hostmedicin iaf. Jag har ju typ ett apotek hemma nu. :p



Efter VC åkte vi till Lars föräldrar. Eller rättare sagt till hans mamma, hans pappa var inte hemma. Vi hade köpt med oss mat, så vi gjorde wraps igen med kyckling och grönsaker. Riktigt gott! :)

Nu ska jag kolla på film, Stomp the Yard. De är en dansfilm, jag gillar såna. :) Nån som sett den?


Äntligen helg! :)

Nu är det helg! :)
Kom hem från jobbet för ca en timme sen. Kvällen gick riktigt fort, trots att jag började jobba kl 16. Gillar verkligen inte att börja kl 16 när man jobbat kväll/natt innan. Man hinner knappt göra nått innan man ska vara tillbaka på jobbet. Men nu är det iaf 6 veckor till nästa gång vi har ett sånt jobbpass. :)
Vi har ju en sån här fre var 3:e v, men nästa gång vi ska ha det så är jag LEDIG! :) Då ska jag o Lars på kryssning. Ska bli så kul! *längtar*

De blir inte mkt ledighet i helgen. Jobbar ju igen på söndag, men har ju ledigt hela lördag iaf. :)
Har inga planer för lördag än så länge, men har inte lust att hitta på så mkt heller. Varit mkt jobb den här veckan, så ska bli skönt att bara ta det lugnt och inte ha nån tid att passa.
Kanske vila upp sig och försöka bli frisk nångång? Riktigt less på evighetsförkylningen nu. Över 3 v sen jag blev sjuk, tur att jag inte visste då att den skulle hålla i sig i 100 år. Överdriver inte heller... ;-)

Cocillana hjälper ju en del iaf, skulle ju hosta mer utan den. Men är riktigt less på hostattackerna som gör att man inte får nån luft. Och då när man försöker ta djupa andetag för att få luft, så hostar man ännu mer.
Men men... börjar nog gå åt rätt håll snart hoppas jag. Finns dom som har det värre. Tur att man inte bor i Japan t ex.

Nu ska jag kolla lite grejer på datorn, sen ska vi kolla på film tror jag.
Godnatt! :)


Cocillana-Etyfin

Ny vecka, nya tag! Ska jobba massor den här veckan, men idag har jag varit ledig. :)
Vi hade tänkt gå på bio idag, har ju skjutit upp det flera ggr nu. Men insåg att folk nog inte skulle bli så glada om jag går dit och låter så här. :p

Så istället blir det film hemma. Vi har ju äntligen köpt en kabel till vårt PS3, så nu kan vi kolla på blue-ray igen. Nova hade ju bitit sönder den andra kabeln. Hon verkar ju ibland tro att hon är en råtta, istället för en katt.
Köpte även lite andra saker när vi ändå var ute och åkte. Bl a så fyndade jag billiga vantar, endast 10 kr. Billigt va? :)



Var även till apoteket och hämtade ut ny hostmedicin. Den gamla var receptfri, men nu har doktorn skrivit ut Cocillana-Etyfin istället. Lars övertalade mig att kontakta VC, han är väl less på min hosta. ;-) Men förhoppningsvis slipper jag den nu. :)
Räknade ut idag att det är 3 veckor sen jag blev förkyld och fick hostan efter kanske 2 dar, så den har ju hållt i sig i snart 3 v.

Idag åt vi pizza. Hemmagjord pizza alltså. :) Det är mitten av mars nu och vi har ännu inte brutit vårt nyårslöfte, dvs att vi inte ska köpa snabbmat, typ hamburgare, pizza och kebab.
Köpa sallad är godkänt, det är ju nyttigare. Men ska helst bara köpa det om vi är ute och reser, eftersom tanken även är att vi ska spara pengar, det är inte bara för att hamburgare och pizza är onyttigt. :)





Melodifestivalen

Än så länge verkar mitt dagliga bloggande hålla i sig. Det är ju fortfarande lördag, iaf i ca 30 min till. ;-)
Jag kom nyss hem från föräldrarna. Har varit där och kollat på Melodifestivalen. Mamma bjöd på en supergod macka - tekaka med räkor och lax på. Smaskigt! :)
Hon gav mig även hostmedicin, tror hon lessnade på mitt hostande. Den hjälpte iaf lite, men inte så bra som jag önskade. När jag tar djupa andetag så låter det "konstigt" och det går inte att låta bli att hosta. Det började i förrgår, före det var det bara vanlig torrhosta.

Undrar vem som är mest less på hostan nu... Jag eller alla runtomkring mig? Vet att hosta kan hålla i sig i många veckor, hittills har det gått 2 v. Men förhoppningsvis går den över snart. :)

Idag har jag varit ute och njutit av sooolen. ♥ Har även varit en kort sväng till Birsta. Var bl a på IKEA och köpte nya matlådor. Matlåde-spöket verkar ju ha tagit dom vi hade, så vi har nästan inga kvar.
Har använt en usel ask att ha sallad i till jobbet t ex. Men om man vickar på den lite grann, så rinner det ut ur den. Så flera ggr har allt i min påse luktat tonfisk. T.o.m. så mkt så Sofie trodde att hennes yoghurt luktade fisk! :p

Köpte även en grej som jag ska hänga i skåpet på jobbet, så att jag får små fack att förvara saker i. Just nu är allt på golvet i skåpet eller i väskan. Så hittar typ ingenting när man behöver det. Såg att två st på jobbet hade en sån, så jag tyckte att det var en bra idé.

Den ser ut så här:



Nu ska jag läsa lite tror jag. Godnatt! :)

Ny gb-glass!

Idag var jag uppe med tuppen. Lilla Nova tyckte att det var dags för frukost kl 7, så då väckte hon mig. Jag blev rätt så pigg så tyckte de var lika bra att kliva upp. Somnade ju före kl 1 igår, så hade ju sovit ganska många timmar. :)
Tur jag valde att inte jobba extra, med tanke på hur tidigt jag la mig. Klev ju upp den tid som jag annars skulle gått och lagt mig. :p

Idag kom Lars hem. Han är på jobbet nu, men jag hann ju träffa honom någon timme iaf. :)
Vi var en sväng till Ica, jag köpte en glass för att svalka halsen. GB hade fått flera nya sorter, jag valde en Dajmstrut med päronsmak. Låter inte så gott kanske, men den var faktiskt god. :) Smakade typ som vanlig dajmstrut.

 



Nu tror jag att de är dags att sova snart. Kl är bara 21 och det är fredag kväll, men jag har redan somnat flera ggr vid datorn. ;-) Kanske vilar några minuter och ser om det hjälper, men risken är stor att jag kommer fortsätta sova hela natten. :)

Godnatt!


Livsnjutare!

Nu är det helg! :)
Jobbade ikväll och kom hem för snart en timme sen. Var supertrött på jobbet, så hällde i mig 2 koppar kaffe för att inte somna. Så nu är jag piggelin, inte bra. Men ska ändå försöka vända lite på dygnet.

Loggade in på fb som vanligt när jag kom hem och blev genast tillfrågad om att jobba extra inatt. Blev förvånad över att jag blev tillfrågad där och inte via tfn, men sen såg jag att jag hade flera missade samtal från jobbet. ;-) Hade ju fortfarande mobilen på ljudlös.
Hade lätt tagit det om jag fått veta det medans jag fortfarande var kvar på jobbet, men nu sa jag nej.

Har en hel del att göra imorgon på dagtid, så är ju bra om jag inte sover alldeles för länge då. :) Och imorgon eftermiddag kommer min älskade sambo hem! Synd bara att han ska jobba hela helgen, men får ju träffa honom nån timme innan han sticker till jobbet. ;-)

Nu ska jag underhålla mina två buskatter en stund. Dom har fått varit ensamma mkt den här veckan eftersom jag har jobbat så mkt. Så nu ska dom få lite av min tid. Gizmo verkar rastlös, så ska trötta ut dom med lek så att jag får sova sen. :)



Gizmo - min lilla livsnjutare ;-)


Semlor - nej tack! :)

Den här dagen har gått så fort! Började med att stiga upp rätt så tidigt efter nattjobbet. Följde med mamma o handlade på City gross. Jag skulle inte ha så mkt, men hade slut på tandkräm, flingor o lite såna smågrejer.
Sen har jag varit ute o gått o efter de bara latat mig. ;-)

Idag är det semmel-dagen. Jag tycker inte alls om semlor, så jag behövde inte vara onyttig. :p Fast mamma brukar baka jättegoda semlor. Jag brukar få med sylt i o liiite grädde. Inte en stor klump med äcklig mandelmassa o dränkt i grädde som andra brukar äta. :p

Lagade mat idag iaf, de blev inte flingor som igår. :p Men de är ju så tråkigt att laga mat o äta ensam, så då orkar man inte anstränga sig så mkt. Jag gjorde iaf kassler med mozzarella, tomat och basilika. De var gott! De blev ju massa mat, så nu har jag matlådor också. :)



Saknar Lars fastän han bara varit borta några dagar. Alltså inte pga matlagningen, men saknar hans kramar. ;-) Men nu är det inte många dagar kvar tills han kommer hem. En vecka är ju inte lång tid egentligen och tiden har gått riktigt fort.

Nu måste jag fixa lite innan jag ska till jobbet igen, ska ju jobba extra inatt. Inte helt fel med extra pengar. ;-)


Nipaxon!

Idag har jag haft en lugn dag. Varit ute o gått en sväng i det fina vädret och sen småplockat lite här hemma. Annars inte gjort så mkt nytta.
Ska jobba kväll/natt idag, så ska väl snart börja med salladen som jag ska ha med till jobbet. :)
Har läst ut Sandras böcker. Jag brukar ju mest läsa spännande böcker, men dom här var också bra. Lättsamma och lättlästa. 


Tack för lånet Sandra! :)

Igår somnade jag riktigt tidigt, redan vid 21-tiden i soffan. Sov en timme o vaknade av att dom ringde från jobbet och ville att jag skulle jobba extra. Tackade nej eftersom jag var alldeles för trött, skulle aldrig orkat jobba natten. Sen höll jag mig vaken nån timme till innan jag gick o la mig på "riktigt". :)
Vaknade 8 imorse och var piggelin, men som tur var så lyckades jag sova middag en stund förut. Annars skulle jag behöva vara vaken ett dygn, lite jobbigt. ;-)

Hostmedicinen som jag köpte fungerar riktigt bra! Den smakar inte alls gott, men huvudsaken är ju att den gör så att jag kan sova. :) Den heter Nipaxon. Vet att många är missnöjd med den, pga biverkningarna. Eller vad sägs om detta: ↓

"Hos vissa personer kan medicinen ge upphov till intensiva buk- eller bröstsmärtor ½-4 h efter intag. Smärtorna går över av sig själv efter 1-3 timmar."

Inte roliga biverkningar precis! Som tur var så slapp jag dom. :) Och om jag vetat om det när jag var på apoteket så hade jag aldrig köpt flaskan. :p
Som tur är så behöver jag den ju bara när jag ska sova, på dagtid hostar jag inte så mkt. Förhoppningsvis går väl hostan över snart så man får sova ostört. :)

Nej, dusch o sallad nu så jag slipper springa till jobbet pga tidsbrist. ;-)
Ha en bra kväll allihop!



 


Solsidan!

Har nyss suttit o skrattat åt Solsidan. Det är så bra! :)
Finns så många grejer som stämmer med verkligheten och som passar in på folk man känner. Som tur är så känner jag ingen som är som Ove Sundberg. ;-)



Nu ska jag leta upp en sladd som passar till vårt PS3. Lilla Nova tror ju att hon är en gnagare, så hon har tuggat sönder sladden. Men tror vi har en sån sladd nånstans, vet bara inte vart.
Tänkte kolla på en film, men "tyvärr" så är de ju en blueray-film, så blir ju lite svårt utan sladd.
Fick även en dvd-film (från Lovefilm), så de får väl bli den annars.

Fick träffa Neo idag, föräldrarna var barnvakt. När jag skulle gå hem så vinkade han och sa hejdå. :) Han brukar ju kunna vinka när man ska gå, men har aldrig förut hört att han sagt hejdå.
Som vanligt så var han riktigt charmig, han är den absolut charmigaste 1-åring som finns! *stolt faster*


Melodifestivalen!

Nu har jag lånat föräldrarnas dator en snabbis. :)
Har varit med dom i Birsta, sen hälsade vi på lillebror en sväng. Nu är de snart dags för mat. De blir entrecote, pommes frites, sallad och rött vin. Gott!

Ska vara kvar här ikväll och kolla på Melodifestivalen med dom. Den sänds härifrån Sundsvall ikväll. Vi ska ha myskväll, vi har köpt lite gott att tugga på framför tv'n. :)
Lars åkte till Finland imorse för att hälsa på sin mormor, han kommer hem senast på fredag.

Nu hörde jag att dom öppnade vinet, bäst att gå till köket och vara lite social. :D Ha en bra kväll allihop!


Bella ♥


Kycklingwraps!

Idag blev det en sen middag, åt för en timme sen. Det blev kycklingwraps. De är ju såå gott och lättlagat. Speciellt om man köper färdiga kycklingtärningar som vi gjorde. :)


Ungefär så här såg våra ut

Storhandlade inför den kommande veckan. Lars ska ju åka norrut imorgon, till sin mormor som bor i norra Finland. Så passade på att handla sånt som jag kan behöva i en vecka. Köpte bara bra och rätt så nyttig mat, känner mig nästan duktig. :p

Passade även på att köpa hostmedicin. De är ju perfekt att Ica Maxi har öppnat ett apotek mitt i affären. Då slapp vi åka någon annanstans. :) Så nu hoppas jag att jag förhoppningsvis kan få sova bättre inatt. Blev inte mkt sömn natten som var. Vaknade hela tiden av hostan, irriterande. Hostar så det gör ont o smakar blod i munnen, inte skoj... Men de går väl över snart. :)

Nej, nu är de dags att ta hand om tvätten. Den ligger fortfarande kvar i påsarna efter tvättstugan idag.

Ha en bra kväll allihop!




Tillbaka igen!

Nu är jag tillbaka igen. :)
Haft ett litet uppehåll som en del har märkt. Några har t.o.m. frågat om jag slutat blogga, men det har jag inte. :) Men som några av er vet, så har senaste tiden inte varit särskilt bra, pga flera orsaker. Så då fick bloggen vila ett tag.

Dessutom har jag inte riktigt haft tid heller. Har typ "bott" på jobbet senaste 2 veckorna. Bara haft några få lediga dagar och vissa av dom har jag jobbat extra. Men blir ju glad sen när lönen kommer. ;-)
Så senaste tiden har det inte hänt så mkt mer än att jag jobbat, jobbat, varit sjuk och jobbat.
Nu har jag iaf en ledig helg, första gången på 3 v.

Förra veckan var begravningen. Jag var aldrig på den. :-/ Självklart ångrar jag mig en del, det visste jag redan innan att jag skulle göra. Men kände att jag inte skulle klara av att gå på begravning ensam. Men mina tankar finns hos hans familj hela tiden! ♥
Jag har fortfarande väldigt svårt att förstå att jag känner 3 unga som dött inom ca 1 år, pga olycka/sjukdom. Det är så fel!

Nu ska jag förflytta mig till soffan för att kolla på film. Har slötittat på American Idol och kollat bloggar, fb o annat senaste timmen. Diskberget i köket får vara kvar till imorgon, då kanske jag har mer energi. :)

Är redan riktigt less på hostan! Hade tänkt gå på bio ikväll, men blir inget av det nu. Kan ju inte gå dit o låta så här. :(
Blev förkyld i måndags. Igår fick jag hosta och idag är den värre. Fick nyss avbryta bloggandet för att tillbringa en stund inne på toa. Hostade så jag var nära att spy (trevligt för er att veta). Vågade inte lämna toaletten på flera minuter. :p Andra gången på ca en månad som jag är förkyld. Vem har stulit mitt immunförsvar?!? ;-)

Avslutar med en video som en kompis hade med i sin blogg. Så jag härmar henne o tar med den jag också :)






RSS 2.0