Lista!

Vilken mysig helg jag har haft! :)

Bodde ju på Sidsjön i föräldrarnas villa. Jag var hund- och kattvakt eftersom dom var bortresta. I lördags fick jag besök där av brorsan, Veronica och Neo. Vi såg på fotboll, Giffarna gick upp i Allsvenskan. Grattis till dom! :)
Åt gott, satt o pratade o busade med Neo. Väldigt vad han pratar, typ heeela tiden! Och han är ju riktigt duktig på att prata för sin ålder (2 år). :) Säger riktiga meningar och lär sig svårare och svårare ord.

Igår hade jag mysdag. Var ute o gick några gånger med Joppe, läste bok, såg på tv, lekte med datorn o bara tog det lugnt. Evigheter sen jag hade en sån dag, det behövdes! Föräldrarna kom hem på kvällen, så då fick jag skjuts hem.

Idag har jag massvis att göra!
Har gjort en lista för att inte glömma allt. Bl a så ska jag städa, dammtorka, dammsuga, ha tvättstuga, läsa ut en bok (så jag kan ta med en ny på resan), se mina filmer från Love-film, fixa matsäck (frukost som vi ska äta på Arlanda), packa och massa annat. Har gjort en lista för att komma ihåg allt. ;-)
Jag ska göra typ 20 saker och Lars ska göra 5 saker. :p Det är jag som bestämt fördelningen. "Mina" saker går ju snabbare att göra. Han ska ju bl a byta däck på Spettan (vår bil), försöka fixa den (den strular för ofta nu) :( mm. Sånt tar ju längre tid än att t ex diska och byta sand o rengöra kattlådorna. :)
Jag vill ju att det ska vara rent o fint när kattvakten kommer, just nu ser det ut som ett kaos här. :p

Inatt tar vi bilen till Arlanda. Hoppas bilen startar bara, den har strulat mkt senaste tiden! :(
Imorgon bitti flyger vi till Rom! Vi fixade vår resa via Expedia, en mkt bra sida. :) Fick dessutom sammanlagt 3000 kr i rabatt, så det är vi glada för. Resan kostar ca 4000 kr/var. För dom pengarna får vi flyg t/r, alla skatter o avgifter + 7 nätter på 4-stjärnigt hotell!
Då valde vi dessutom dyrare flyg för att tjäna timmar i Rom och för att slippa massvis med timmar i väntan på en flygplats, annars hade det blivit ännu billigare. Nu kommer vi till Rom mitt på dagen på tis, istället för 23 på kvällen som vi skulle gjort annars. Dessutom åker vi hem vid 14-15 tiden, istället för 06 på morgonen. :)

Vi ska se alla typiska turistsaker, mysa, kanske göra en utflykt till Pompeji och Vesuvius, äta gott, njuta av atmosfären mm. Dessutom ska vi på fotboll på lördag och se Roma - Milan. Jag kanske blir ett fan av italiensk fotboll efter det, man vet aldrig. ;-)

Här är några bilder lånade från hotellets sida:







God middag!

Nu har jag och Joppe precis kommit in efter en uppfriskande promenad. Jag är hund- och kattvakt i helgen. Föräldrarna har åkt norrut till våra släktingar. :)
Om någon timme ska jag få sällskap. Brorsan, Veronica och Neo ska komma hit. De blir lite fotboll (ska se om Giffarna lyckas gå upp i Allsvenskan igen), middag och kanske någon film.

Jag har SEMESTER nu! Ledig i 2 veckor, började min ledighet i torsdags morse. Natten mot tis åker vi till Rom! Eller rättare sagt, vi tar bilen till Arlanda då. Flyget till Italien går ganska tidigt på tis morgon. Det ska bli så kul! Längtar massor! Har ju velat åka dit sen jag var liten, så det är verkligen på tiden. ;-)
När jag o Lars nyss hade träffats så cyklade han från Nice, över Korsika och Sardinien, från Rom ner till spetsen av "stöveln" och sen över Sicilien. Så han har ju redan varit i både Italien och i Rom. Vi har pratat många ggr om att han ska visa det han har sett i Rom, och nu är det alltså snart dags. :)

Nu ska jag mysa lite med en bok tills mitt sällskap kommer. Har inte så mkt bilder att visa idag, eftersom jag sitter vid föräldrarnas dator. Men såg att jag inte publicerat bilderna från Saras tjejmiddag (för 2 v sen), så dom kan ni ju få se.

Titta vilken god mat hon bjöd på! :)



Förrätt



Välkomstdrink



Egengjord kinamat




Riktigt onyttig efterrätt, och väldigt god. ;-)

Gratis Digster Premium

Jag är beroende av musik! Vill ha musik när jag åker bil/reser, jobbar, sitter vid datorn, städar, ute o går osv. Har iofs vant mig vid att man även kan njuta av vanliga "ute-ljud" när man är ute, men fortfarande så följer ipoden med ganska ofta på mina promenader. :)

På Spotify har jag, precis som många andra, ett gäng med spellistor som jag gjort. Men ibland vill jag ha t ex en semester-lista, jul-lista, sommar-lista eller party-lista osv. Då kan det vara bra att få tips från andra. Har fått tips om en sida som heter Digster. Har inte hunnit testa den så jättemkt än, men den verkar bra av det jag sett hittills. :)

Man skriver in vad man gillar för musikgenre, favoritartister/grupper, om man vill ha musik för mingel, party, romantik, middag, träning, barn osv. Sen kan man få tips på spellistor, men kan även söka själv bland alla som finns. :) Det finns även en app så man kan få spellistorna direkt till sin iPhone.

Jag fick en värdekod från Buzzador för att få testa Digster Premium helt gratis i ett halvår.
Testa gärna Digster ni också. Om ni vill ha gratis Digster Premium i 6 månader så kan ni också använda koden Buzzador. Då får ni tillgång till alla spellistor. :)




Ny design

Nu är det helg! :) Igår var jag hos föräldrarna på kvällen. Vi hade myskväll, pratade, såg på tv o åt jättegod äppelkaka som mamma hade gjort. Det var alldeles för länge sen vi hade myskväll sist.

När jag kom hem så försökte jag ändra designen på bloggen. Fick hjälp från en sida, tog en stilmall därifrån. Sen har jag ändrat om den, så behöll egentligen bara headern (men även den har jag ändrat lite i). Men det tar verkligen tid att ändra alla rubriker, underrubriker, texter, färger, linjer o allt vad det är. Iaf för mig som inte alls är bra på html.
Det är lite finslipning kvar, får se om jag orkar fixa det imorgon. Bl a så ska jag nog inte ha rosa bakgrund i menyn till höger. :)

Nu springer katterna runt o jagar varann. Det är verkligen bra att ha två katter så dom kan roa varann ibland :)
Apropå katter... Nova höll nästan på att skrämma ihjäl mig igår. Hon hade satt sig på hyllan framför badrumsspegeln. De var första gången hon satt där o jag hade ingen aning om att hon var där. När jag skulle på toa så gick jag in där samtidigt som jag tände lampan. Då såg jag en mörk "skugga" framför spegeln! En kort sekund trodde jag att det stod nån där.
Fy va rädd jag blev. :p


Idag låg hon på samma hylla, men nu är jag iaf beredd på det när jag går in där. ;-)

Idag är Lars o Stockholm för att gå på hockey med sin brorsa. Dom ska se NHL-hockey i Globen. Tror det är NY Rangers mot Anaheim? Inte helt säker, är inte så insatt. :p Kan säkert vara kul att se NHL-hockey, så lite avis är jag. Men jag ska på tjejmiddag hos Sara, så jag får säkert också en rolig kväll. :)

Nu måste jag göra mig klar, ska vara där om 1,5 h. Ha en bra lördag!

Förhandsvisning av Svensson, Svensson

Idag har vi varit på bio igen. :) Den här gången såg vi på förhandsvisningen av Svensson, Svensson. Man får ju alltid 2 biljetter per biokort, så vi tog med oss Micaela och Lars mamma.
Filmen var rätt så bra, jag hade inte så höga förväntningar. Tänkte att Svensson, Svensson kanske passar bäst i 30 min-avsnitt (har för mig att dom brukade vara den längden?). Men det fungerade som film också.
Antar att filmen är barntillåten, därför är det lite konstigt att det står 15 år på biljetterna?? ;-)



I övrigt har jag inte gjort så mkt mer än att jobba en hel del igen. Så har inte så mkt att skriva om. Men idag (inatt) är jag ledig. :) Tackade nej till att jobba extra både idag och på torsdag. Så jag kan faktiskt säga nej också, även fast vissa inte tror det. ;-)
Idag kände jag att jag är för trött för att jobba en hel natt och på torsdag ska jag följa med Lars till Ö-vik, så skulle inte hinna hem innat nattpasset börjar. Ska vara sällskapsdam när han ska på hockey. :)

Nu ska jag mysa i soffan med en film innan det är dags att sova. Lars jobbar, så jag har tyvärr inget sällskap. Men då får jag hela soffan för mig själv istället. ;-)





RSS 2.0