Nyopererad

Nu är alla fyra katterna kastrerade. Mamma var iväg med Cizzi o Bella idag och vi var iväg med Gizmo o Nova igår. När vi kom till veterinären för att hämta dom så började båda skrika när de hörde våra röster, precis som att de ville att vi skulle rädda dom. :)

Nova var jätteyr när hon kom hem, o blev ju inte direkt lättare att gå med en tratt kring halsen. Stackars liten... :(
Sen fick hon ytterligare problem så fort Gizmo var i närheten. Han var skitsur på henne! Han fräste o morade o tyckte inte alls om henne. Han tyckte väl att hon såg konstig ut med tratt + att hon säkert luktade veterinär.
Vi höll dom i varsitt rum, o gjorde försök lite då o då att låta de träffa varann, men de gick inge bra.
Men efter några timmar märkte vi att han bara morrade lite grann, han fräste knappt nått när han såg henne. Så då tog Lars ett allvarligt snack med dom, han satt på golvet o försökte förklara för dom att de skulle va snälla med varann, att tratten inte var farlig osv. De var precis som att de förstod! :)
För sen gick Gizmo fram o nosade på Nova o på tratten, han tassade till den försiktigt o bet lite i den, för att kolla om den gick att ta bort. Precis som att han ville hjälpa henne.

Nu är de kompisar igen, så nu är enda problemet att hindra dom från att busa. Nova är ju rätt så trött o sliten än, men Gizmo är ju nästan som vanligt, lite tröttare kanske. Så han förstår inte alls varför vi inte tillåter honom att jaga upp Nova o varför hon inte är så intresserad när han dribblar med bollen mm.
Veterinären sa att vi inte får uppmana henne att busa första dagarna, men att hon kan få busa lite försiktigt om hon väljer att göra det själv. Hon får ju inte springa o hoppa upp på höga höjder. Men om några dagar är förhoppningsvis allt som vanligt igen. Hon gillar fortfarande inte tratten, men verkar ha vant sig lite grann vid den iaf.

Nej, nu ska jag fixa lite mat, blir nått enkelt o snabbt. Ska rota lite i skafferiet. :)

Lämna gärna ett avtryck
Postat av: Anna
2008-04-18 @ 11:18:53 URL: http://anst86.blogg.se

vad gulligt att Lars pratade med dom :) jag tror på fullaste allvar att djur förstår så mycket mer än vad man tror :)


Lämna gärna ett avtryck:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mailadress: (publiceras ej)

Har du blogg/hemsida?:

Din hälsning till mig:

Trackback
RSS 2.0