Autobahn & fotbolls-EM

Nu är jag tillbaka i tråkiga Sverige igen då...
Men har haft en toppenvecka i Tyskland! Roligt att åka iväg på semester utan att planera innan vart man ska. :) Det enda vi hade bestämt när vi stack hemifrån var att vi skulle åka söder om stan.

Första stoppet blev i Jönköping, var bara där några timmar för att sova. Bestämde där att vi dagen efter skulle åka till Helsingborg för att eventuellt kanske sticka över en sväng till Danmark.
Men när vi väl hade kommit till Helsingborg tänkte vi att vi ju lika gärna kunde åka till Tyskland. :-D Så köpte en biljett till Helsingör o en biljett mellan Rödby-Puttgarden.
Åt lite i Helsingborg o då såg vi mat-tina, hon som var med i Let's dance. Hon var i en skivaffär o provlyssnade skivor. :p
När vi kom till Rödby övernattade vi där, för att kunna ta båten till Puttgarden morgonen efter.

Första stoppet i Tyskland blev i Lübeck. Var där några timmar, men tänkte sen att vi ville längre ner i landet. Kollade kartan o bestämde oss för att sticka till Hannover o kolla. Hade aldrig varit där förut. Vi tänkte stanna där en natt, men det blev fyra nätter! :-D Trivdes så bra, så vi ville inte därifrån! Dom måste tyckt att vi var konstiga när vi varje morgon gick o sa till att vi ville stanna en natt till. ;-)

Hannover är en underbar stad som verkligen kan rekommenderas! Storleken är ungefär som Göteborg, men tycker bättre om den här staden (jag som alltid haft Göteborg som favoritstad).
Vi gjorde massor under dom dagar som vi var där. Gjorde utflykter, kollade på det enorma mässområdet, gick på stan, vandrade runt i gamla stan o kollade på typiska sevärdheter, var på Sealife, besökte Hannover Zoo mm. De var en jättestor djurpark o vi var nog där i över 6 timmar. Jag tog hur många kort som helst, speciellt på alla söta djurungar. :-D

De var ju meningen att vi skulle komma hem igen i söndags, men vi ville inte hem, så stannade in i de sista o kom hem igår istället. :p En av anledningarna var att vi ville se EM-finalen bland alla galna fotbolls-älskare. Dom älskar verkligen fotboll i det där landet, Sverige är ju ingenting om man jämför.
Hur många som helst åkte runt med Tysklands-flagga på bilen, de hängde flaggor från massa fönster i hus o lägenheter, folk målade flaggan i ansiktet mm.
Vart man än gick så påmindes man om att de var fotbolls-EM. :) Efter vinsten i semi-finalen så blev de ju inte mindre precis. Då drogs t.o.m. jag in i fotbollsyran o skaffade ett halsband (typ hawaii-stuk) i Tysklands färger för att ha på final-dagen. :)

Vi lämnade Hannover på lördagen o åkte vidare upp till Lübeck för att ha närmare hem, stannade där två nätter för att kunna känna av fotbolls-yran o se finalen med tyskarna. De är ingen överdrift att säga att man nästan kunde ta på spänningen i luften timmarna före finalen. Vissa caféer o sånt stängde t.o.m. 20 för att personalen skulle kunna se fotboll. :p Dom skulle säkert inte haft nån gäst ändå under matchen, så var väl lika bra. ;-)
Vi tänkte se finalen på storbilds-skärm i nån arena med flera tusen tyskar. Men självklart blev de ju fullt där, så fick leta upp en krog istället med storbilds-tv. Fanns många såna, men dom flesta var fulla. :p Hittade en till slut, o då hade de gått 2 min av matchen redan. Satt där o drack öl o njöt av stämningen.

Under matchen var de typ tomt på gatorna, de var mindre folk ute än i en svensk småstad en sön kväll! O då har ju ändå Lübeck 215 000 invånare.
Tyvärr så vann dom ju inte, men med tanke på hur de såg ut på gatorna några minuter efter slutsignalen, så kan man ju nästan tro att dom vann. :-D
Gatorna fylldes med MASSOR av folk! Dom kom från alla håll, blåste i visselpipor, sjöng, skrek, viftade med flaggor, tutade i bilar o verkade allmänt glada, trots förlusten. Men dom fick ju iaf silver. :)
Ringde hem till föräldrarna så att dom skulle få höra stämningen, men gick knappt att höra vad mamma sa mitt i allt oväsen. ;-)
Var tyvärr tvungna att lägga oss vid 1-2, pga en lång hemresa som väntade. Men var inte så lätt att sova när man hörde firandet på gatorna, hotellet låg ju ganska centralt. :p

Nu börjar de här inlägget bli typ de längsta jag skrivit, så bäst att sluta nu.
Hoppas ingen har hunnit somna innan ni hunnit hit? ;-p

Auf wiedersehen!

Lämna gärna ett avtryck
Postat av: Anonym
2008-07-05 @ 01:44:22

Inte somnat än, åh inte ramlat av stolen än ;)


Lämna gärna ett avtryck:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mailadress: (publiceras ej)

Har du blogg/hemsida?:

Din hälsning till mig:

Trackback
RSS 2.0