Trött!!

Jag är så trött o seg idag, skulle helst vilja sova middag, men de har jag inte tid med. :p
La mig ganska sent, var ju pigg eftersom jag jobbat några nätter. Sen efter bara några få timmar så började Gizmo busa med mitt hår. Han gav sig inte heller, jag puttade bort honom men han var som en jojo o kom tillbaka hela tiden. ;-)
Klev upp o gav dom frukost, sen fick jag sova nån timme till innan Novas pipande väckte mig. Hon hade hoppat bakom sängen o hade problem att komma fram. Hon lär sig aldrig! :p Självklart så hade hon ju tagit med en boll dit, de var den som lockade henne antar jag.
Efter att jag petat fram henne så lyckades jag somna om iaf, o sov kanske en timme tills jag vaknade av telefonen. :p De var jobbet som ringde o undrade om jag ville jobba övertid imorgon o på fredag, så de kunde jag ju inte tacka nej till. 12 h övertid är ju pengar som kommer lagomt till min semester. :-)

Nu ska jag diska, duscha o sen till birsta en sväng. Ikväll är de jobb igen, men slipper ju natten eftersom de är röd dag imorgon! :)

Orolig

Jag har varit orolig för Gizmo idag... Han spydde upp en liten träbit inatt, träbiten eller pinnen eller va de va var ca 2 cm lång. Sen spydde han 2-3 ggr till under en timme tror jag. Sen var de väl lugnt ett tag, han var som vanligt o tiggde åt sig mat när Nova ville äta. Så han fick lite mat, o efter ett tag spydde han igen... :(
Men sen var han som vanligt, busade o verkade på bra humör, så jag la mig o sov. Efter några timmar vaknade vi av att han spydde en gång till. Har varit försiktig med maten idag, bara gett lite lagomt. O nu verkar de iaf bra igen, så hoppas han fått upp allt som var olämpligt för den lilla kattmagen. Tror de är nån träflisa eller bit av en gren från en växt eller nått, var lite svårt att se. Han tuggar ju på massa saker oxå, fastän vi försöker lära honom att han inte får. Hoppas de inte finns nått kvar i honom nånstans som har fastnat... :-/


Första natten med gänget

Har börjat jobba med det nya laget nu. Eller jag har ju inte bytt lag, men vissa i mitt gamla lag har fått byta, o sen har vi fått några nya istället. Tycker de verkar funka bra efter de två första nätterna, så hoppas de fortsätter så :)

Men igår var de andra problem på jobbet. Sju st var med på listan som gällde för kvällen, problemet var bara att de skulle inte börja jobba förrän kl 24! Så blev ju massa strul så klart. Klantigt av Roger eller vem de nu är som fixar de där med vilka som ska jobba o så.
Var massa annat strul oxå. Bl a är det en som fått byta till mitt lag, men hon var inte med på listan varken på sön eller mån. Hon jobbade ju på som vanligt ändå, fick gå dit där det fattades folk. Men sen när hon kollade upp det står de i listorna att hon inte ens jobbar i mitt lag! Skumt!
Dessutom var Thomas där för att jobba åt Lina, men hon var inte heller med på listan. Då när de kollade i datorn stog de att hon tagit ledigt, fastän hon inte har det. Så var väldigt mkt strul igår, förstod att de skulle bli lite strul i början, men inte så här mkt. :p

Jag ska snart iväg en sväng till stan, men ikväll kanske jag ska lägga in bilder från i lördags. :)
Nej, bäst att skynda iväg så jag hinner hem o äta nått innan jag ska på basket ikväll. Hoppas dom vinner, fastän jag är där. ;-)

Rolig helg!

Har haft en jättebra helg! Hade ju fest i lördags, de var riktigt kul! Ska kanske lägga in några bilder när jag hinner, men är lite stressad nu.
Före festen var vi i stan o sminkade oss. Elin o Sofie var på Make up store och jag var på Face. Blev faktiskt nöjd, fastän jag hade en vardagssminkning bara. :) O hon som sminkade var hur trevlig som helst! Hade betalt för 30 min, men jag var där 40-45 min! :)
När jag satt o blev sminkad var de nån som spydde utanför Stadium. Usch, va äckligt! Slapp se, men hörde ljudet + folks kommentarer efteråt...

Efter sminkningen stack vi till mig för att äta, hade köpt från China box. De var gott som vanligt. :) Mira, Mia, Sandra o Jenny anslöt oxå o åt med oss. Sen efter nån timme kom Jonas, Rickard o Pelle. De blev precis lagomt med folk.

Igår var jag på vårmässan. Vandrade runt där, träffade folk, tävlade som vanligt massa, men kommer säkert inte vinna nått. Men alltid kul att tävla :)

Nu måste jag stressa till stan, ska kolla om de finns några biljetter till basketen imorgon. Dragons har ju gått till SM-final, o första matchen är imorgon när jag är ledig. Så då måste jag ju nästan dit :) De ska ha Chicagos maskot där imorgon, han som var med när dom hade Scottie Pipen i laget. Den maskoten var kul, så de blir säkert en rolig match. :-)

Förberedelser

Håller på att städa, diska mm. Fixar inför kvällens fest. :) Var o handlade 8 imorse, inte precis likt mig en lördag morgon, men de var den enda tid som fanns. :p
Ungarna busar för fullt o Nova är supernöjd över att slippa tratten. Kan ju säga att matte är precis lika nöjd! Behöver inte ha lika mkt koll längre, kan låta båda ungarna sova i samma rum osv, eftersom de inte gör lika mkt längre om de brottas.

Nej, nu är de bäst att fortsätta. Ska ju till stan sen vid 15-tiden, så kan ju inte fastna här om jag ska hinna allt jag ska göra. :)

Helg!

Äntligen är de helg! Kom hem från jobbet för ca 30 min sen. O nu är jag ledig enda till söndag. Wow... :p Ledig en dag på hela veckan. Men nästa vecka blir jag ledig mer. Slipper ju ons natt oxå, eftersom de är röd dag på torsdag. Mkt bra! :)

Ser nått mörkt flyga förbi lite då o då, de är två busungar som jagar varann som galningar. Nova har ju ingen tratt på sig, så då måste hon släppa ut allt bus (men hon har busat mkt med tratten oxå). Gizmo tycker de är kul, o dom är inte många sek i varje rum. :p
Väntar bara på att en stol ska tippa eller att nått annat ska flyga i golvet. Ingen idé att ta en beta innan dom har lugnat ner sig. ;-)

Ska städa lite tror jag, bra att göra en del idag, så inte allt måste göras imorgon.

Beachparty

Vad duktig jag är då... Råkade försova mig idag. :) La mig strax före nio o hade ställt larmet på 13. När jag vaknade av det ställde jag fram det till 13.30. Tyckte jag var ganska vaken då, så svarade på ett sms till Sofie, o skulle även svara på ett sms från Catrin, men råkade tydligen somna igen med mobilen i handen. Vaknade igen 14.30! Haha... Kanske dumt av mig att tro att jag skulle va pigg efter 4 h, men ville ju inte sova bort hela dan. Har ju massor att göra innan jag ska tillbaka till jobbet kl 18.

Imorgon är de fest. En liten lagom fest, vi blir 10 st inkl mig själv. Vill inte ha nån stor stökig fest nu när jag har kattungarna, o dessutom blir det alldeles för varmt i lägenheten då. Alla som varit här vet ju hur varmt de kan bli. Kanske borde ha beach-party istället, lägga ut sand på golvet o dricka paraply-drinkar. ;-)


Semester

För några dagar sen satte dom upp semesterplanen på jobbet. Jag hade fått precis som veckor jag sökt! :) Behövde inte ändra för första gången.
Har tagit två veckor från midsommar o framåt o har även två veckor i augusti. :)

Tack Nelly för låttipsen! Du får gärna ge fler tips. Ni andra får oxå gärna ge tips på bra partymusik inför lördag! Vill ha MÅNGA förslag o ni som har min msn får gärna skicka bra låtar dit.

Nu ska jag ta en snabbdusch, slänga i mig lite mat o sticka till jobbet igen.

Auf wiedersehen!

Drinkrecept

Jag älskar verkligen våren, det är så härligt när det äntligen blir varmt, blommorna börjar blomma osv. :) Idag är det soligt igen o 14 grader i skuggan, härligt!
Ska skaffa sele till Gizmo o Nova, så man kan ta ut dom i parken. Dom får väl öva först inomhus, så dom inte är rädd för den. Selen alltså, inte parken. ;-p

På lördag är de dags för drinkkväll. Nån som har förslag på goda drinkar? Helst inte med 100 ingredienser. :p

Kattens ålder

Kollade på nätet förut, för att ta reda på hur gamla Gizmo o Nova är i människoår. Första månaderna är ju en månad ganska mkt, sen blir de mindre o mindre. Ökar ju inte lika snabbt när de är 1 år o uppåt. Iaf så är mina två busungar ca 6-7 människor. :) Enligt den där tabellen så var dom 2-3 år för en månad sen, så går verkligen fort i början. :p

Vi har busat sen jag skrev förra inlägget på bloggen, gissar att de var vid 23-tiden. Första timmen var de ganska lugnt bus med ett snöre. Jag drog snöret o dom skuttade efter typ. Men sen blev dom helt vilda. Jag sprang o jagade Nova, hon tyckte de var skitkul o jag gjorde allt för att lugna ner henne. Hon hoppade o klättrade som en apa, men fick henne lugn efter kanske nån minut. Gizmo blev instängd på toa under tiden, för han jagade ju henne o försökte brotta ner henne. Sen fick dom varsin enskilt busstund med mig tills dom hade lugnat ner sig tillräckligt för att kunna busa i samma rum igen.

För ca 10 min sen blev de iaf trötta, så nu kan jag äntligen ta de lite lugnt. :) Ska ta en beta kanske, o sen lägga mig o sova i soffan. Om Nova är i sovrummet så fastnar hon lätt med tratten lite här o där, så de är förbjudet område för henne i nån dag till.

Natti!

Lugnet före stormen

Skönt att bara ha kväll idag. Lagmötet gick bra också, blev inte massa gnäll, men kan ju iofs bero på att Tommy informerade om dom nya maskinerna över halva mötet. :p
Vi hade slagit ihop våra två laghalvor till ett enda stort möte. Lagledarna bjöd på tårta, eftersom de var sista gången med våra gamla lag o dessutom pratade båda lagledarna om hur det varit att ha oss o så. Påminde lite om när man slutar skolan. ;-p
För mig blir de inte så stor skillnad, fortsätter på samma kväll/natt-lag o med samma lagledare. Men får ju ganska många nya lagmedlemmar. Vi är 5 kvar av typ 14, så blir ju en del skillnad. Men blir säkert bra, jag är iaf rätt så nöjd med mitt nya lag. :)

Nu börjar ungarna springa omkring, så ska sätta mig vid tv'n så jag kan ha koll. Dom får ju inte brottas förrän tidigast lördag, så får väl försöka ha lite koll på det. Busa vanligt får dom, men Nova får inte va så vild som hon brukar vara. :p Lite svårt att hindra bara.

Veterinär

Pratade med veterinären i morse. Hon sa att Nova ska ha tratten några dar till, tills de minst gått en vecka (alltså imorgon) eftersom då hoppar hon o klättrar inte lika mkt. Om hon varit vuxen hade hon säkert kunnat ta av den nu. Men hon sa även att vi kan ta av den ibland, bara man har koll på henne, så de gör vi ju. Hon blir så glad då, vill både busa o tvätta sig samtidigt. Hon är så söt. :)
De ska ta 10 dar för såret att läka helt, men från sjunde dagen så är de oxå ganska läkt, så fr.o.m imorgon ska hon bara ha tratten när vi inte är hemma, sover osv.

Nu är de dags att börja göra sig klar för jobbet. Men är egentligen klar, ska bara byta kläder o äta lite. Men ska äta samma som igår, så bara att värma i micron. Duschat o sånt har jag gjort redan, så borde gå fort att göra sig klar.
Vi har ju vårt sista lagmöte med det nuvarande laget idag, ska ju bli "spännande" att höra på allt gnäll från en viss missnöjd person. Ni som jobbar på samma ställe som mig vet vem jag menar. ;-p

Det spökar!

Jag tror snart att det spökar på riktigt i vår lägenhet. :p Har ju berättat en del grejer för några av er redan. T ex att jag vaknat kl 4 på natten för att jag trott att Lars är hemma eftersom jag hört steg i hallen. En gång lät det som när man öppnar ugnen, lyckades somna om o tänkte att det säkert bara var en dröm.

För nån vecka sen när vi packade upp tvätten i sovrummet hände de igen. Kattungarna sprang runt på täcket o busade med tvätten, så vet att dom var oskyldiga. Jag tyckte de var en bra låt på radion, så jag höjde från volym 3 till 8. Sen orkade jag inte sänka när den tog slut.
Helt plötsligt tog musiken slut, det blev helt tyst! Vi vände oss om o kollade på radion o tänkte att det blivit nått fel på just den kanalen. Väntade ett litet tag, men musiken kom inte tillbaka. Då testade jag att byta till andra kanaler, men alla var tysta. Kom på att jag skulle testa att höja volymen lite, o märkte då att volymen stog på 0! Ingen av oss hade ju ändrat, hur kan den ändra sig 8 steg själv?
Har ju köpt stereon i år, så den är ju inte gammal o glapp. O man ändrar ju volymen på en skruv-grej, inte på en knapp. Skumt....

Inatt var de konstigt igen. Katterna busade ju o var igång i 3-4 timmar. Till slut somnade Nova på en handduk på vardagsrumsbordet. Lät henne sova kvar där o la mig i soffan för att sova med henne. Gizmo hade somnat på sängen, så jag stängde till sovrummet.
Efter bara några minuter vaknade jag av att det lät som att han hoppade mot handtaget. Tänkte att om jag inte bryr mig så somnar han om. Ville ju inte dra igång dom igen, när dom äntligen blivit lugna. 
Efter ca 5 min vaknade jag av samma ljud igen! Då gick jag dit för att släppa ut honom, men han låg o sov!! I precis samma ställning som han gjorde när jag stängde in honom där. Hmm... De var ju mitt i natten o helt tyst i huset, så vet inte vad ljudet kom ifrån.

Nu ska jag ut i vårvädret tror jag, de är soligt o 11 grader i skuggna. Härligt! :)

Trött matte

Ikväll har jag jobbat. De gick bra, men var extremt nära att somna i kodninsrummet. Visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen, var äckligt trött, kändes som jag sov med öppna ögon typ... :p Vill inte ens veta hur mkt fel jag gjorde då. Som tur var så fick vi rast lite tidigare, annars hade de aldrig gått! ;-)

Tackade nej till att jobba extra inatt, är ju bra med extrapengar, men känns ändå skönt att va hemma. Måste ju ha lite koll på vildarna oxå. Iaf tills på ons, sen har de iaf gått en vecka. :)
Har bytt bort natten imorgon oxå, Sofie ska jobba den åt mig o jag jobbar natten åt henne på ons. Hoppas bytet blir godkänt, men det borde de bli.

Nej, nu är de dags för busstund, ska se om jag kan trötta ut dom så jag kan sova sen. Om de håller sig i vardagsrummet, så kan jag iaf ha koll så de inte brottas.

443012-15

Busiga Gizmo, älskar att busa med allt, t.om. klockor :)

Sovmorgon

Idag har jag haft sovmorgon o verkligen sovit ut. De var så skönt! Kommer inte ihåg när de hände sist. :) Tror de blev 7 h sammanlagt, vaknade bara 2 ggr under den tiden. Ena gången var när Gizmo lekte med blommorna i sovrummet o andra gången när han lekte med mitt hår. :)
Lite synd bara att jag sov så länge, skulle ju ringa veterinären när de hade telefontid, de missade jag. Men ringer kanske Sundsvalls djursjukhus istället, de borde ju oxå kunna svara på mina frågor, även fast de inte var där vi opererade katterna.

De är riktigt härligt vårväder ute, solen skiner o de är varmt. Tror jag ska ut en sväng, börjar jobba sen 16.30.

Ha en bra dag!

Rolig lek

Senaste 50 min har jag gjort allt för att trötta ut Gizmo, men de går inte! Hur mkt energi kan de finnas i en kattunge egentligen? Han är ju helt galen, försöker hela tiden dra igång Nova för att brottas o jaga varann mm.
Till slut tog jag in honom i sovrummet tillsammans med ett snöre som han älskar. Så nu har han fått jaga det där snöret upp o ner från sängen o sprungit på duntäckena för att bli trött. Efter 40 min verkade han nästan lugn, så då gick vi ut i köket.
Men de tog kanske bara 5 min, sen satte han sig utanför sovrumsdörren o skrek, jag släppte in honom där o då vände han sig om o kollade på mig o jamade. Han ville leka mer! :)
Så 10-15 min till sprang han där som en galning. Nu är han bara "vanligt" busig, så han o Nova leker i vardagsrummet. Han drar snöret i munnen o hon springer efter. Gulligt. :)

Jag är iaf trött, så ska snart natta o hoppas även att vilddjuren vill det snart. ;-)

Natti!

Vill vrida fram tiden

Nu är stackars Nova less på tratten, men hon sköter sig rätt så bra o visar de bara ibland. Vi har testat att ta av den idag igen, men hon vill väldigt gärna slicka på såret o hålla på, så hon har bara fått ta av den ett tag.
Önskar att de var lördag nu, så de har gått 10 dar som de skulle ta att läka. Ska rådfråga veterinären imorgon om hur vilt de får busa osv. Gizmo är ju en vilde o Nova börjar ju också bli rätt så busig igen. Har fått säga åt honom flera ggr idag när han flygit på henne för att brottas. Vill ju inte att hans klor sparkar på magen där operationssåret är... :(

Som tur är så har våra mammor varit väldigt hjälpsamma med allt efter att vi opererade i onsdags. Tack så mkt för all hjälp! :)
Imorgon ska vi nog leja min brorsa som kattvakt när jag jobbar. Får se vad som händer o vad veterinären säger. Hon kanske säger att han får sparka o brottas som han vill med henne, o isf behövs ju ingen kattvakt heller.
Ska ta av Nova tratten ett tag nu igen, så hon kan tvätta pälsen o sånt ett tag. :)
Om det varit vuxna katter hade de nog inte varit några problem heller, för dom är ju rätt så lugna. Men hur säger man åt två vilda kattungar att de inte får hålla på o busa så hårt som de gör, förrän tidigast om några dar?

Tvättstuga

Idag är de tvättdags. Har tvättstuga mellan 12-17, så har inte gjort så mkt annat idag. Städat o diskat lite, myst med katterna o lite annat.
Showen igår var bra o maten var jättegod! Tack så mkt Kaisu o Leif för en trevlig julklapp! :)

Senare idag får vi besök. Micke o Cisen (vet inte hur de stavas) är här över helgen, så tror de ska titta förbi här oxå för att träffa oss o kattungarna.

Nu ska jag fixa middag, börjar bli riktigt hungrig.

Casino cosmopol

Ikväll ska vi på show med 2-rätters på casinot. De ska bli kul! :)
Mitt lag har ju lagfest ikväll oxå, men jag ska inte va med på den. Vill ju såklart hellre gå på showen, fick ju biljetten i julklapp :)
Ska bli trevligt med underhållning, god mat o vin. Funderar lite på att testa ett sånt där kort i vinoteket, ska bara ta reda på lite mer vad de är. Kanske inte ens bra? Nån som testat?

Stackars Nova

Tycker så synd om Nova när hon har tratten på sig, hon ser verkligen deppig ut... :( Nu börjar hon ju bli piggare oxå, så hon vill busa lite, men inte så lätt med en stor krage runt den lilla halsen.
Idag fick hon iaf vara utan tratt i ca 2 timmar. Jag vaktade henne hela tiden. När jag hade tagit av tratten så blev hon jätteglad! :-D Hon ville både busa o tvätta pälsen, så hon visste inte vad hon skulle börja med. Lilla sötnosen... :) Hon tvättade pälsen över en halvtimme innan hon var nöjd. Sen busade hon lite o sen somnade hon av utmattning. ;-)

Har städat, så nu är de fint här hemma. Sitter o väntar på mamma o min faster, dom ska komma o titta på kattungarna.

Trevlig helg allihop!

Skyddande brorsa

Måste bara berätta om hur gullig Gizmo är. Han vill verkligen att Nova ska ha det bra, här är ett bevis på hur mkt han bryr sig om henne:

När de var hos veterinären blev de ju öronmärkta, så de hade varsin tejpbit på örat som skulle sitta till nästa dag. Gizmo lyckades peta bort sin själv, men inte Nova. Lite svårt med en stor krage som är i vägen.
När vi skulle hjälpa henne att ta bort tejpbiten på örat så pep hon o gnällde massa, vi försökte vara försiktiga, men de gjorde väl ont i pälsen. Då blev Gizmo sur på oss o ställde sig o studsade på baktassarna o slog oss med framtassarna! Har aldrig sett honom göra så, o han slutade inte förrän Nova blev tyst. Han trodde väl att vi var dum mot henne, så han ville skydda henne. Jag tyckte de var riktigt charmigt. :)

443012-22

Gizmo


Jobbat gratis

Ikväll har jag jobbat gratis. Jobbade åt Mira, hon var ju där istället för mig för några veckor sen. :) Det var de verkligen värt! När hon jobbade åt mig var jag ju på hockey med tjejgänget från jobbet, dessutom hade vi fest sen för att fira Catrins födelsedag. Riktigt skoj hade vi! :)
O kvällen idag har gått skitfort, fastän jag var på den tråkiga ism'en. :p Men de är massa nytt folk där nu, så jag fick lära upp två nya. De var faktiskt kul, de var riktigt trevliga o duktiga på att jobba.

Gizmo har försökt brottats med Nova, men vi sa åt honom. Han fick ner henne på rygg o då skrek hon. Tror de var för att hon blev rädd, hon kände sig trängd tror jag, inte lätt att försvara sig med en stor krage runt halsen... :( Tycker så synd om henne, hoppas verkligen hon slipper den snart! Stackars lilla Nova...

Nu är katterna lugna, så nu ska jag mysa med dom o se på film.

Trevlig helg!


Djurhemmet

Nu har vi äntligen skickat iväg bilder till Sundsvalls djurhem, så de kunnat skriva om att Gizmo o Nova har fått nya hem. De hette Emil o Skorpan från början, innan vi döpte om dem. :)
Kolla gärna den här länken där de står om våra små charmtroll.

http://www.sundsvallsdjurhem.se/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=15&Itemid=46

Envis Bella

Pratade med mamma för ett litet tag sen. Ville uppdatera mig om hur de går för Cizzi o Bella efter operationen idag. De verkar gå rätt så bra. :)

Envisa Bella har ju varit lite småsur för att hon inte fick nån mat igår kväll, de måste ju fasta 12 timmar före. Så bara ett litet tag efter att de kom hem så började hon tigga mat. De fick lite grann, man måste ju ge små portioner i början.
Men hon ville ha mer. Så hon satt o halvsov bredvid matskålen o sen la hon sig ner o råkade somna där. :) Hon ville väl vara säker på att inte missa om de blir nån påfyllning. ;-)
Men de måste ju va ett tecken på att de mår ganska bra ändå, annars skulle de ju inte vilja äta.

Min lilla Bella

Min envisa sötnos Bella :)


Cizzi

Cizzi kan också va en envis liten kattfröken ;-)

Tappad tand

Glömde tillägga att Gizmo tappade sin första tand igår. :) Så nu börjar han ju bli riktigt stor. Han lekte med ett snöre o sen såg jag nått ljust med lite blod på som låg på golvet, då märkte jag att han tappat sin första mjölktand. :)
Idag tappade han en tand till! Han sprang runt o hade panik o försökte få in tassen i munnen. Då fick ju jag oxå panik såklart... :(
Lyckades få tag i honom o försökte få in fingret i munnen på honom, o lyckades till slut. Då "hostade" han upp en till tand. Den var säkert nära att hamna i halsen. Stackars liten... Hoppas de går bättre med de andra tänderna både för honom o Nova. Hon har ju inte tappat nån tand än, men det är säkert på gång. Har för mig att de tappar mjölktänder mellan 5-7 mån ålder.

Nu ska jag se om jag kan få nån ordning på min blogg, är så less på färgerna. Men min käre bror har ju aldrig tid att hjälpa mig att fixa den. ;-p

Nyopererad

Nu är alla fyra katterna kastrerade. Mamma var iväg med Cizzi o Bella idag och vi var iväg med Gizmo o Nova igår. När vi kom till veterinären för att hämta dom så började båda skrika när de hörde våra röster, precis som att de ville att vi skulle rädda dom. :)

Nova var jätteyr när hon kom hem, o blev ju inte direkt lättare att gå med en tratt kring halsen. Stackars liten... :(
Sen fick hon ytterligare problem så fort Gizmo var i närheten. Han var skitsur på henne! Han fräste o morade o tyckte inte alls om henne. Han tyckte väl att hon såg konstig ut med tratt + att hon säkert luktade veterinär.
Vi höll dom i varsitt rum, o gjorde försök lite då o då att låta de träffa varann, men de gick inge bra.
Men efter några timmar märkte vi att han bara morrade lite grann, han fräste knappt nått när han såg henne. Så då tog Lars ett allvarligt snack med dom, han satt på golvet o försökte förklara för dom att de skulle va snälla med varann, att tratten inte var farlig osv. De var precis som att de förstod! :)
För sen gick Gizmo fram o nosade på Nova o på tratten, han tassade till den försiktigt o bet lite i den, för att kolla om den gick att ta bort. Precis som att han ville hjälpa henne.

Nu är de kompisar igen, så nu är enda problemet att hindra dom från att busa. Nova är ju rätt så trött o sliten än, men Gizmo är ju nästan som vanligt, lite tröttare kanske. Så han förstår inte alls varför vi inte tillåter honom att jaga upp Nova o varför hon inte är så intresserad när han dribblar med bollen mm.
Veterinären sa att vi inte får uppmana henne att busa första dagarna, men att hon kan få busa lite försiktigt om hon väljer att göra det själv. Hon får ju inte springa o hoppa upp på höga höjder. Men om några dagar är förhoppningsvis allt som vanligt igen. Hon gillar fortfarande inte tratten, men verkar ha vant sig lite grann vid den iaf.

Nej, nu ska jag fixa lite mat, blir nått enkelt o snabbt. Ska rota lite i skafferiet. :)

Gizmonova

Har sovit 4 h o är väldigt zombie-aktig nu. Orkar inte skriva nån blogg, men har iaf fixat lite bilder. :)

image16

Gizmo när han var ung. :p Nu är han ju 5 mån, så nu är han riktigt stor. ;-)



image17

Gizmo visar upp sin fina mönstrade päls :)


image18

Nova som ung. ;-) La flaskan där för att vi skulle kunna komma ihåg sen hur liten hon var. :)


image19

Och så här ser hon ut nu, hon är ju mindre än Gizmo, så hon ser iaf fortfarande ut som en kattunge. ;-)


image20

Så här mysigt är det att sova tillsammans. :)

Kåt kille

Gizmo börjar visa tecken på att vara en mogen kille. :p Han börjar bli intresserad av Nova o de är ju inte så bra. Vet ju att de kan kastreras från 6 mån ålder, men de här två är ju bara 5 mån än. Men vi har ju ändå letat tecken o idag har han varit väldigt rastlös, jamat mkt, nosat henne i baken osv.

Ringde veterinärmottagningen som Sundsvalls djurhem samarbetar med, men självklart var de ju telefontid på morgonen bara. Lite synd att de inte samarbetar med Sundsvalls djursjukhus istället, dit kan man ju ringa hela dan. Men fick reda på att de hade öppet till 16 iaf, så vi tog med Gizmo i buren o åkte iväg. Tyckte de var lika bra att ta med honom, så han kunde få åka bil o tänka på annat ett tag. ;-p

Jag kom in dit 15.59, så var precis på gränsen till att vi skulle hinna! Frågade när vi kunde få tid, o som tur var så hade de en ledig lucka på ons. Så på ons är de dags för operation av båda småbarnen. Känns lite nervöst, o på torsdag ska Cizzi o Bella opereras! Mkt nu...
Självklart så jobbar ju jag på ons, o vill ju inte lämna två nyopererade kattungar ensamma i ca 12 h. Så måste göra allt jag kan nu för att bli av med mitt pass, men de går inge bra... :(

Ska jaga vidare nu...

I kill you :)

Har fått de där på hjärnan nu, mina kompisar sa ju så några ggr, o lättpåverkad som jag är så fastnar allt. Ibland är man som en svamp. Dåliga låtar fastnar oxå jämt. ;-)

Hade iaf superkul igår! Var på tjejmiddag hos Ramona, hon hade gjort väldigt god mat o efterrätt o fördrinken var oxå god. :) Alltid kul med tjejmiddag. Sen blev de vin o spel, jag älskar ju att spela spel, så de var riktigt roligt. :)

Sen stack jag o Sirma in till stan för att träffa Micaela o Frida på Svenssons. Satt där nån timme o de var kul där med. Hamnade på Oscar sen, roligt o mkt folk, så blev en riktigt lyckad kväll! :) Var en jobbig o efterhängsen kille på Svenssons, men Micaela räddade mig några ggr. :p

Nu börjar de bli dags att göra sig klar för jobbet. Tänkte va duktig o ha matlåda med idag, ska göra sallad tror jag. Har ju ingredienser hemma för en gångs skull, både fetaost, grönsaker o annat gott :)

Ha en bra kväll!

Äntligen! :)

Har äntligen fått veta att Catrin har fått schema. Tyckte de var konstigt om hon inte skulle få, när flera andra fick. De absolut bästa är att hon kommer jobba med mitt lag fr.o.m. 27/4!! :-D

Jag tycker att våra nya lagmedlemmar borde få vara med på lagfesten den 19/4, men de skulle nog inte tant-ligan tillåta. De är som konservburkar hela högen. :p Men de spelar ingen roll, för jag ska inte heller va med på lagfesten. Uppbokad på annat då. :)

Idag har jag varit o besökt brorsan på hans nya jobb. Skulle dit igår, men hörde att de typ var kaos där, så tyckte inte de var nån idé. Var massor med folk där idag oxå, fanns inte ens parkering, så vi fick parkera vid Onoff. :p

Nu är de dags för att göra sig klar för jobb, har städfredag... usch. Men nästa gång jag har städfredag är Sandra med, de här är ju sista med gamla laget. Så jag ska värva Sandra till "min" maskin o tvinga henne städa taket på fsm'en. ;-p

Ha en bra kväll!

Cizzibellan

Cizzibellan

Disk-ho

Snart tänkte jag ha ungdomsdisco här. Ungarna leker ju för fullt i köket, så de håller på att värma upp. Själv tänkte jag leta upp en bra skiva o sen ta hand om disken. Roligare att diska när man har bra musik. :)

Är de nån som har nått bra filmtips på bio/dvd?

Av de som finns på dvd tycker jag bl a att Desperate Hours, Disturbia, Deja Vu, 1408 och Bristande bevis är bra.
Av biofilmer så var Vantage Point bra. Har sett en till bra oxå, men kommer inte ihåg vad den heter. :p

Tänk vad lättroad man kan va när man är liten. En av Gizmos favoritsaker att leka med är den där grejen man tar bort när man öppnar mjölkpaket. Han kan leka länge med såna. Men små barn roar sig lätt. ;-)

Nej, nu är de dags för "diskho", ha en bra kväll!

En vild natt

Ja, de var ju inte på jobbet de gick vilt till. :-p Men här hemma verkar de ha gjort de.
Kom hem från jobbet för ett tag sen o mötte två glada kattungar i dörröppningen som vanligt. :-)
Så fort jag kommit innanför dörren så märkte jag att hallmattan låg på snedden med en bit t.o.m. in i vardagsrummet.
Redan då började jag misstänka att de inte sovit hela natten precis. :p
Gick till toan för att tvätta händerna o såg då att hela handfatet var brunt!! Min första tanke var ju såklart att de var kattskit. Men de luktade inget o såg inte riktigt ut som de. Gick då till sovrummet, men där såg jag inget misstänkt. Förutom att ett bar byxor som hängt på en krok nu helt plötsligt låg utsträcka på golvet. De måste ju hoppat för att få tag i dom o råkat riva ner domo sen busat med dom. Gick vidare in i vardagsrummet o där hittar jag förklaringen till de bruna.
De hade ju såklart rivit ner en blomkruka igen! Den här gången hade de valt en kruka som är av plast, så den gick ju inte sönder iaf. :) Så fick börja morgonen här hemma med att städa blommor o sopa blomjord. :p

Nu ska jag ta en beta o sen ska jag väl sova, tror de har lugnat ner sig snart. Både Gizmo o Nova har varit vilda sen jag kom hem. De märks att de blir glada när man kommer hem från jobbet o de gör verkligen allt för att få uppmärksamhet. :)
De är riktigt charmiga, de små busfröna. ;-)

Ska bli skönt att va ledig ikväll o inatt. Ska lata mig o se film tror jag. :)

Måndag igen

Ja, då var de dags för ny vecka igen då.
Den förra slutade ju riktigt bra. Följde ju med till Stockholm, vi åkte strax efter 4.30 på morgonen! Jag sov typ hela vägen o vaknade vid Arlanda stad... haha.. resan gick ju fort iaf :)

Lars skulle va på konferens mellan 9-15, så jag tog t-banan därifrån in till stan. Satt o fördrev tiden en timme på centralen med en tidning o sen gick jag till drottninggatan. Men affärerna hade fortfarande stängt, så jag fick vandra omkring ytterligare en halvtimme o kolla på halvtomma gator, stängda affärer mm... Spännande. ;-p

Till slut kl 11 så öppnade ju iaf några, typ åhléns o H&M, så då fick jag ju lite att göra iaf. Men var många som inte öppnade förrän kl 12. Bl a så var jag ju på skojakt, men fick snällt vänta. :(

Gick iaf bra att va där själv, kunde ju ensam bestämma vilka affärer som skulle besökas o hur länge jag skulle va där. :p
Shoppade lite oxå. De blev ett linne, en vit skjorta/blus, två par skor o lite småsaker.
De är ändå inte riktigt lika kul att gå omkring i sthlm nu som de var förr i tiden. Nu har ju vi fått så många av de affärer som man brukade "längta" efter att kolla i. Men är ju bara kul att vi fått massor av nya affärer oxå :)
O dessutom är de alltid kul att kolla i andra städer, spelar ingen roll om de är en stor eller liten stad. Alltid roligt att komma iväg o göra nånting.

Vid 16-tiden träffade jag Lars o Magnus (en kompis till honom). Vi gick o åt på Bamboo City, lika gott som vanligt :-)
Satt länge o pratade om allt möjligt, men strax före 19 åkte vi hemåt igen. Hade en riktigt bra dag o kom ju inte hem allt för supersent heller.
Kattungarna blev glada, de busade i 3-4 h! Aldrig varit med om nått vildare, de hade ju verkligen sparat energi under dagen. Annars brukar de bara busa 2 h åt gången innan de vill sova igen.

Nu ska jag försöka vila lite snart. Ska jobba extra inatt, men känner att jag är alldeles för trött. Så en power-nap skulle ju inte va helt fel.

Auf wiedersehen

Fanatiskt

Oj, de här är inte likt mig. Skriva blogg TVÅ samma dag! :-)
Sitter för tillfället o funderar på vad jag ska hitta på. Dagen har gått förvånansvärt fort ändå. Började städa lite o sen blev de bara mer o mer. Så har dammsugit, diskat all disk, städat bort allt skräp från båda borden (så nu ser de ut som bord igen), packat in all tvätt som vi inte orkade ta hand om förut efter tvättstugan, duschat, städat toa o handfat, skurat golv... ja, typ de mesta. Precis gått ut med sopor, återvinning o pant.

Oj... där small de! Busungarna är vilda o nu lyckades de välta en köksstol i sin vilda jakt. De jagar varann + favoritbollen som skramlar. Är ett väldigt liv här, tur de är vettig tid för en gångs skull. Annars blir väl grannarna tokiga snart. :-p

Imorgon ska jag iaf till sthlm, bestämde mig för ca 30 min sen o åker inatt, eller väldigt tidigt imorgon bitti. Lars ska på nån konferens så han har bensinen betald. Så kan ju inte stå emot frestelsen att åka med gratis. Hoppas de är bra väder bara, så de inte regnar. Jag ska ju gå runt i stan o sånt hela dan medans han är där :)

Nu måste jag kolla vad busfröna håller på med, man vet aldrig med de där två. ;-)

Ha en bra helg!

Tråk-dag

Tänkte skriva här om hur kul jag ska ha ikväll. Vaknade o var på toppenhumör. Åt lite frukost, busade med kattungarna o sen började jag städa. De var t.o.m. kul att städa, hade sånt flyt, o man blir mkt piggare när solen skiner in medans man städar. Hade bra musik o var riktigt nöjd med allt.

Men... sen fick jag veta att de inte blir nått av den planerade utgången ikväll, så nu har jag ingenting att göra istället. Från att ha varit på festhumör till ingenting... slutar väl med att jag får koka nudlar som festmåltid o sen kolla på bingolotta :p

Lars ska ju till sthlm imorgon, så han måste lägga sig kanske vid 20-tiden, han ska upp senast 3.

Tack Elin för förslaget att komma till din kompis, men jag har ju blivit en fegis, så jag vet inte om jag har nån lust att gå dit själv. Oj, de lät fel. ;-p Menar inte att jag är rädd för att va hos din kompis, utan för att gå till Södermalm ensam i mörkret sent en lördag kväll.

Nu ska jag tråka vidare nån annanstans. Ska väl spela beta o sänka rankingen eller nått annat skoj.

Hoppas ni andra har en roligare helg än mig, o om ni har nån sek över så muntra gärna upp mig på msn, sms eller kommentar här...

Nöjd

Har hänt massor sen sist, men orkar inte räkna upp allt. Den här j-vla sidan har ju varit nerlagd eller nått i flera dar när jag tänkt skriva, o när den väl började fungera igen så var både min fantasi o tid borta. :p

Har iaf varit på hockey två gånger, de var riktigt kul! Synd bara att de inte blev fler matcher, men de kämpade ju bra iaf o HV är ju de bättre laget. Huvudsaken var ju att de slog ut Modo :-p

Idag fick vi veta våra nya lag på jobbet. De håller ju på att ändra om massor... bl a så ska vi anställa 40 nya!! De börjar lite då o då, 6 st började den här veckan. De såg ju lite förvirrade ut, men de gjorde säkert jag oxå när jag började där för 100 år sen. ;-)
Iaf så är jag supernöjd med mitt lag! Är bara två grejer jag skulle vilja ändra. Skulle vilja ha bort K och S, o byta mot Mira och Pelle. Ni som känner mig vet vilka jag menar. ;-) De två är roliga att jobba med, så skulle inte varit fel att ha dom i samma lag. Men man kan ju inte få allt. Har iaf fått både Sandra, Sofie, Lina OCH Elin!!! :-) Tänk att de för en gångs skull ska jobba några yngre tjejer i mitt lag oxå. De var verkligen på tiden, så de inte bara är jag o tant-ligan.

Nu ska jag kolla vart vildarna tog vägen. De har flugit omkring här, hoppat, klättrat, brottats o gjort typ allt. Men nu blev de tillfälligt lugnt. Så hoppas de sover. Man vet ju aldrig med kattungar. De är som med småbarn. Att de blir tyst behöver ju inte betyda att de sover, kan ju va att de hittat på nått bus som de inte får göra. ;-)

Ha en bra helg!


RSS 2.0