Försäkringskassan!

Jag är positivt överraskad av Försäkringskassan! Och om jag fattat rätt, så är jag en av få personer som är det. Tror faktiskt inte jag känner en enda person som är nöjd med dom. Så jag måste ju haft en väldig tur då. ;-)
Min försäkringskassetant är både bra o trevlig och lätt att få tag i. Har bara behövt ringa henne två gånger, men hon svarar i sin mobil direkt. :)

Nu idag när jag loggade in på banken för att fixa med räkningarna, så såg jag att jag hade fått pengar från Försäkringskassan för 3 dar sen! Hade ingen aning om det. :) De var en väldigt glad överraskning! De händer ju inte direkt varje dag att man har några tusen mer på kontot än man hade räknat med. ;-)

Nu har jag helg! Eller... de blev ju helg redan igår. ;-)
Skönt att börja jobba en lugn vecka. Även nästa vecka är en lugn vecka med två kväll/natt-pass (18.30-06). Bra med mjukstart, med tanke på handen. Det går ganska bra att jobba, men inte så bra som jag hade hoppats. Vissa rörelser gör fortfarande väldigt ont. Dessutom "knäpper" det i tummen o handen.
Hade mitt veckobesök hos arbetsterapeuten i onsdags. Hon tyckte inte de var så bra med knäppningarna o smärtan. Hon såg rätt så bekymrad ut när jag gjorde vissa tester. Så jag lovade henne att kontakta läkare nästa vecka om det inte blivit bättre tills dess. Hon/han lär ju bara säga att sånt här tar tid, men hon sa att jag ju ändå kan prata med läkaren o se vad den säger.

Igår var Lars föräldrar o Julia här. :) Vi bjöd dom på middag. Jag skulle baka en efterrätt, men tyvärr hann jag aldrig det. Lite synd, för jag hade tänkt testa den för att se hur den blir. Ska ju göra den efterrätten till min tjejmiddag.
Kul med besök iaf! :) Synd bara att jag hade sån huvudvärk, så kanske inte var så bra sällskap.

Till dig som skrev den anonyma kommentaren i inlägget under... Varför vågar du inte skriva under med namn? Tror även du kommenterat anonymt förut.  
Du verkar ju vara en som känner mig, så då borde du även veta att jag inte är farlig. ;-) Skriv under med namn nästa gång, jag blir inte sur för en sån kommentar! Eller så kan du skriva under med mailadress, för då kan bara jag se vem du är, inte dom övriga som läser. :)

Hoppas ni alla får en bra helg!


Snart är det dags!

Idag skulle vi göra en hel del. Hade en lista med massa saker som skulle göras o köpas. Men tror vi bara gjorde hälften av dom, vi blev lite för lata. ;-)
Istället åkte vi till Lars mamma en stund. Blev bjudna på god lasagne. :)



Jag ringde Previa o friskanmälde mig för en stund sen, så snart är det dags för jobb. Ska sova lite innan bara, så jag orkar hålla mig vaken inatt. ;-) Klev ju upp 7 imorse, hade som vanligt för ont för att sova längre. Men men... förhoppningsvis hinner jag sova lite nu.
Skönt att jag inte hade kvällen i alla fall. Bra att jag lyssnade på farbror doktorn. ;-) Känns som att 6 h är en lagom start, istället för ett 12 h-pass.

Vissa har frågat varför jag ser framemot att få börja jobba. Men testa själva att vara hemma i 7 v (när dom flesta jobbar/pluggar), man blir faktiskt rastlös. Dessutom fick jag ju bara halva min lön, så känner mig inte speciellt rik precis. Tur att jag hade jobbat en del extra före sjukskrivningen, annars hade jag fått ännu mindre pengar!
Det skulle ju inte vara helt fel om Försäkringskassan ville betala ut mina pengar snart, jag vet ju redan att läkarintygen är godkända, för det ringde Fk o berättade förra veckan. :)

Godnatt! :)


Nya vinterskor!

Nu håller Spettan på att få nya vinterskor. :) Spettan är alltså vår bil. När jag träffade Lars så hade han en gammal Volvo, som vi kallade för gamla Bettan. Så när vi skaffade vår nuvarande bil (16-17 år nyare än hans gamla), så började vi kalla henne för Spettan.
Jag var med ett tag, tänkte vara sällskapsdam eftersom jag inte hade något att göra. Men jag blev inskickad ganska snabbt. Han sa att hostan blir värre av den kalla luften, men jag tror mer att han tyckte att jag störde. ;-)
Men förstår om han är less på min hosta. Jag är iaf riktigt less på den, haft den i 2 v nu, så den borde ju gå över snart. De är värst på morgonen o på natten.

Nu är helgen snart slut. Jag har knappt varit hemma nånting. Har bl a varit hos föräldrarna o brorsan. Roligt o mysigt! :) Och varit ute o gått i det härliga höstvädret! Hoppas snön dröjer, så länge som möjligt. ;-)
Hörde att de redan snöat både i Stockholm, Skåne, Småland o även norrut.

Imorgon börjar jag att jobba, efter 7 veckors sjukskrivning! Eller egentligen är det min sista sjukskrivningsdag imorgon, så kl 24 när de blir tis och nytt datum, då är de dags att komma tillbaka till verkligheten. ;-)
Skulle ju haft kväll/natt idag + kvällen imorgon också, men både läkaren o min lagledare tyckte de var bättre med mjukstart.
Så istället för två kväll/natt-pass i rad (på ca 12 h/st), så blir det en natt på 6 h. Det blir nog en lagom början, för att känna om handen klarar av det. :)

Nu ska jag fixa lite o göra lite nytta i lägenheten. Ha en bra söndag kväll! :)




Spettan o Lars i somras, vid autobahn i Tyskland. :)


Vila i frid...

Nu är det snart helg igen. Jag var helt inställd på jobbhelg, skulle ju ha tors kväll/natt, fre 16-23, sön kväll/natt o mån kväll/natt.
Men eftersom min sjukskrivning blev förlängd ytterligare en gång, så har jag istället massa fritid. När både handrehab, arbetsterapeuten och läkaren tycker att jag ska vänta till nästa vecka med att jobba, så är de ju självklart att jag lyder. Dom har ju bättre koll på sånt här än jag har.
Undrar vad jag ska hitta på i helgen då... hmm... Lär väl bli det vanliga; läsa, se film, ut o gå, hälsa på folk osv. :) Hoppas det soliga vädret håller i sig! :)

På måndag börjar jag iaf jobba igen. Vet att jag sagt så flera veckor i rad nu, men nu SKA jag börja jobba. ;-) Då är det 7 v sen sist jag jobbade! Sist jag var "ledig" så här länge var väl sommarlovet före högstadiet. Sen började jag ju sommarjobba på somrarna tills man fick ett riktigt jobb. :)

Idag är det begravning av en bekant till mig, brorsan och mamma. Han dog helt utan förvarning, alldeles för ung, han hade nyss fyllt 31 år. :'(
Sänder tankar till hans familj. Hemskt när en ung människa dör så här tidigt! :(
Kom genast att tänka på Calle som dog i en bilolycka för mindre än 1 år sen. :( Han var i samma ålder som Stefan. Den begravningen var bland det värsta jag varit på... usch...

Ta hand om varann! Man vet aldrig vad som kan hända. Även en ung och frisk människa kan lämna oss alldeles för tidigt... :-/


˜ Vila i frid, Stefan ˜


Djurplågeri! :´(

Nästan helt frisk nu. :) Bara snuva o hosta kvar, men den försvinner nog inom några dagar. Nu fattas de bara att kroppsdelen längst ut på min högra arm också blir bra, så är jag nöjd sen. ;-)
Börjar ju känna mig lite stressad över att handen inte är helt bra än, snart tis och dags för jobb. Får hoppas på ett litet mirakel tills dess. ;-)

Helgen har varit bra! Fre var en lugn dag. På kvällen gjorde vi jättegod mat; kött, klyftpotatis, grillade tomater, stekta champinjoner och tzatziki. Mums! :) Drack vin till. Vi har en vinbox som ser ut precis som en handväska!
 


Det är svårt att se på bilden, men den har även ett snöre så att man kan bära den som en väska. ;-)


Igår var vi på fotboll, såg Giffarna mot Trollhättan. Tyvärr blev det bara 1-1. Inte bra... :-/

Efter fotbollen skyndade vi oss hem, fixade lite snabb middag o sen stack vi vidare till brorsan o Veronica. Vi hade spelkväll, spelade olika kortspel, bl a 500. De gick superdåligt för mig, men de var kul ändå. ;-)

Såg en hemsk artikel i Aftonbladet idag. Stackars valp! Fy fan vad jag hatar djurplågare!! :´(


Det går åt rätt håll!

Nu ska jag snart sova, orkar inte hålla mig vaken. Vet att kl bara är 21, men ingen idé att försöka tvinga sig själv att vara vaken utan anledning. :)
Nu börjar jag bli frisk iaf. Efter soffläge i 3 dagar så är de ju på tiden. Blev ju sjuk i söndags o idag är första dagen utan feber. Skönt! Man blir så seg av feber. T.o.m. gå till toaletten eller hämta vatten är jobbigt. :p

Tack till min svärmor som gav mig en påse med förkylningssaker, juicer och ett krya-på-dig kort! :)
Och tack till min sambo som köpt tidningar att läsa och som varit så mysig o omtänksam. Det är han iofs alltid, men extra mkt nu när jag varit sjuk o halvt däckad av febern. ;-)

Nej, dags för sängen nu. Kudden ropar på mig! ;-)


Gulligt kort från min svärmor :)


(Kl 22:50)

Jävla hosta! Jag får ju inte sova. Och det får väl inte grannarna heller. ;-) Trots Ipren så tror jag att huvudet sprängs snart, pga hostan. Hostar så jag mår illa... blä! :(
Har fått hostmedicin nu iaf, så förhoppningsvis börjar den verka snart så jag får sova nångång.



Sjukling...

Jaha, jag blev sjuk. Kanske inte så konstigt med tanke på att Lars varit förkyld senaste veckan.
Feber, ont i halsen, rinnande näsa o huvudvärk. Tur att jag redan är sjukskriven från jobbet. Så jag slipper jobba när man mår så här. Tur i oturen. :) Ibland ska man ha bra timing!

Somnade kl 19 i går! Låg i soffan o skulle vila lite, men somnade nästan direkt. Vaknade några ggr o gjorde några tappra försök att bli pigg o kliva upp, men gav upp rätt så snabbt. Så jag sov från 19-08! Haha! 13 h. :) Och ändå är jag trött idag, men de beror nog på att jag har feber än. Man känner sig lite halvt överkörd eller nått. :p

De var ju dags att besöka handrehab idag. Hade ju äntligen fått tid där (skulle ju inte få komma dit egentligen, enligt surkärringen på ortopeden). Så därför har jag "bara" varit hos arbetsterapeuten på VC, tills nu då. 
Hon, Malin, är riktigt bra. Men hon är ju inte specialist på händer, som dom är på handrehab. Så nu har jag äntligen fått svar på massa frågor o även fått några nya övningar. :)

Det enda tråkiga är väl att hon sa att känseln i handen kommer vara borta ca 6 månader o att hon inte tror att jag kan börja jobba nästa vecka! När ska detta ta slut? Hon sa att när man har såna arbetsuppgifter som jag har, så kan man behöva 6-8 v sjukskrivning efter en sån här operation. Det kan inte vara sant ju... blev inte glad när jag hörde detta. :-/
Läkaren har ju kapat 2 senfack , så de tar ju ett tag innan dom läker och tills inflammationen är borta...

Men hon sa att jag får bestämma det i början av nästa vecka. Tror inte riktigt hon litade på mig, för hon sa flera ggr att jag måste känna efter noga i början av veckan o lova att höra av mig till Malin på VC, så hon i så fall kunde hjälpa mig att prata med en läkare. Så bäst att lyda. ;-)
Handen känns ju faktiskt bättre nu, även fast den inte är bra. Den gör riktigt ont på morgonen, men annars gör den bara ont när jag lyfter saker eller vrider. Så har ju gjort framsteg iaf. Den är inte redo för jobb än, men förhoppningsvis är den det om en vecka. :)


Så här fint ser ärret ut nu, 4,5 v efter operationen :)


Nu har jag iaf varit uppe i 2 h i sträck, så är nog dax för soffläge igen. ;-)
Ha en bra dag allihop!

Buzzador

Nu är helgen slut!
Det blev riktigt lyckat igår! Det var många som kom fram under kvällen och berättade hur bra dom tyckte att vi hade fixat, både under dagen och kvällen. Det kändes bra. :) Och Lasse Gustavsson var jättebra! Om ni får möjlighet att lyssna på honom nångång... gör det! :)
Vi i tjejgruppen fick gå upp på scenen för att få blommor från cheferna, som tack för att vi hade fixat både affärsdagen och personalfesten.




Har mest tagit det lugnt idag. Känns som att jag håller på att bli förkyld. Lars har ju nyss varit det, så han kanske har smittat mig. Näsan rinner, halsen gör ont o jag känner mig seg. Men ska sova bort det, så jag är piggelin imorgon igen. :)

Innan jag ska sova så ska jag göra slutrapport till Buzzador angående tandkrämen som jag fått testa. Buzzador är väldigt bra! Man får möjlighet att testa saker gratis och sen får man tala om vad man tyckte om det. Perfekt!
Jag har bara testat en grej förut. Det var hundmat (jag åt den inte såklart, men Joppe och andra hundar fick testa). :)

Den här gången var det tandkräm som skulle testas, Sensodyne Rapid. Man fick två stora tuber + massa små för att kunna dela ut till folk man känner. Jag gav bl a till föräldrarna, Lars föräldrar, brorsan o Veronica och till Lars brorsas familj.

Hoppas jag får testa fler saker snart! Aldrig fel att få testa saker gratis. ;-)


Idol!

Är riktigt trött nu, men tänkte klottra när några rader här ändå. :)
Har legat i soffan, halvsovit o kollat på Idol. Men nu ska jag strax natta.

De gick inte som jag hade tänkt mig i onsdags. Farbror doktorn tycker inte att jag är redo för jobb på måndag. Så han förlängde min sjukskrivning... i 2 veckor!! :-/ Förstår ju att läkare inte sjukskriver folk i onödan, brukar snarare vara tvärtom. Så vet ju att han har koll på sånt här o vet bäst hur det ska vara. Men blev lite less... kommer ju bli pank! 6 veckors förlorad inkomst är inte skoj... :(
Men inte mkt jag kan göra åt det. Känner ju att handen inte skulle klara av att jobba än. :-/

Över till något roligare...
Lars morbror är i stan, så idag tog vi med honom på en liten utflykt. Hamnade i Härnösand (av alla ställen). Åt på en Thai-restaurang där o sen handlade vi lite småkrafs på Dollarstore. Typ disktrasor, lite Halloween-saker, ett litet block, tvål o sånt. Sen åkte vi vidare o hamnade vid Västanå-fallet. :) Det är ett vattenfall som är 90 m högt. Rätt så fint där. :)

Har haft en dålig "hand-dag" idag, så inte ens kameran fick följa med på utflykten. Men gör nog inte så mkt, var dimmigt o grått ute, så hade ju inte blivit så fina bilder ändå.
Imorgon måste handen vara bättre, har ju lovat att fota en del under vår Affärsdag med jobbet. Vi sju i tjejgruppen har ju hand om den. Det kommer 133 på dagen och 116 på kvällen (3-rättersmiddag på Stadshuset). Hoppas dom kommer bli nöjda! :)

Nu har jag fixat det sista inför morgondagen. Väntar bara på att naglarna ska torka, så jag kan lägga mig o sova. :)
Imorgon ska jag upp tidigt. Mamma ska skjutsa mig, Sofie o allt vi ska ha med oss till Tonhallen. Vi ska åka dit strax efter kl 9 så vi hinner fixa det sista o vara redo för att ta emot våra arbetskamrater när dom kommer. Kl 10 börjar föreläsningen med Lasse Gustafsson. :)


Godnatt från mig o två trötta katter! ;-)


Nova


Gizmo


Babylekis

Sitter här o väntar på att brorsan, Veronica o Neo ska hämta mig. Vi ska till Drakborgen på babylekis igen (var ju där förra onsdagen också). :)

Jag har redan varit vaken i flera timmar. Vaknade kl 6 o kunde inte sova mer för att de gjorde så j-vla ont. :( De är alltid värst på morgonen. På dagarna går det bättre nu, då gör det ju bara ont om jag använder handen för att lyfta, vrida o såna saker.



Igår var mormor o Östen här. Så då fick jag en heldag med mormor o mamma! De är alltid lika trevligt. :)
Passade även på att äta middag hos föräldrarna. Lars hade ju jobbat natt o när han vaknade skulle han plugga, så han skulle ju ändå vara osocial. :p

I måndags var jag på jobbet hela dan. Eller iaf en stor del av dagen. Hade först möte med tjejgruppen (vi är 9 st) kl 10-15. Vi skulle fixa o planera det sista inför Affärsdagen på lördag. :) Vet inte varför det heter Affärsdag förresten, det har ju inget med affärer att göra. :p
Efter det mötet var det dags för nästa möte, 15-17. Det var för alla områdesledare och processledarna. Så jag hade fullt upp hela dan. Skönt att känna att man gör nått vettigt efter dom här lata veckorna. ;-)

Vi i tjejgruppen har fått i uppdrag från terminalchefen att fixa årets affärsdag. Vi fick en budget o sen har vi fått bestämma det mesta själva. De krav vi hade var att vi skulle fixa en föreläsare på dagen, en fest på kvällen och att det måste komma minst 100 st på dagen (från jobbet alltså). Vi har lyckats! Det är nämligen 133 som anmält sig till dagen! Och 116 till kvällen, om jag minns rätt. :D
Så vi har bokat lokal, fixat en föreläsare, ordnat personalfest med 3-rätters middag o underhållning. Det är alltså inte vi som ska underhålla, som tur är. ;-) Vi har bokat ett party/coverband som heter No Comments.




Nu ringde brorsan, så bäst att gå ut. :)
Senare idag ska jag iväg o träna handen igen o sen ska jag få min dom från VC, så jag vet om jag får börja jobba på måndag eller inte. Håll tummarna! :D

Ha en bra dag allihop!

Ätit fiskmat!

Hmm... bloggen fungerar inte. Iaf så går det tydligen inte att läsa den. Men testar att skriva ett inlägg ändå o sparar det för säkerhets skull. Har inte tid att skriva nått senare idag, så lite typiskt att det strular just nu.

Senaste dagarna har jag hunnit med en hel del. Knappt varit hemma. :) Bl a så var jag o Lars på utflykt till Alnö i tisdags. Mysigt! :)

(som vanligt får ni klicka på dom små bilderna för att få dom större)



           
Först var vi på en strand i Bänkåsviken. Vandrade omkring där o lyssnade på havet i det härliga vädret. :) Sen åkte vi till några andra ställen runt ön, bl a Spikarna.

Ons följde jag med brorsan, Veronica o Neo till Drakborgen. Det var babylekis där = gratis för alla under 18 mån (självklart även gratis för vuxna). :) Lyckades tyvärr inte få nån bra bild på Neo, han var ju sällan stilla. ;-)
Tors har helt försvunnit ur mitt minne. Vet att jag knappt var hemma, men kan inte komma på vad jag gjorde?!? Lär väl ha varit ute o gått som vanligt, men något mer måste jag ju ha gjort :p


Drakborgen är ett stort hus för barn med klättergrejer, leksaker o sånt.


Först var Neo feg, men sen åkte han med skräckblandad förtjusning. ;-)

       

Igår hade vi massa ärenden hit o dit, tvättstuga, besiktning av bilen osv. Fullt upp hela dan!
I början av kvällen var jag en sväng till jobbet för att lämna en grej, så passade på att säga hej till mitt lag. Om jag inte varit sjukskriven skulle jag ju jobbat 16-23.
Lina hämtade mig från jobbet och vi åkte direkt till Bergsåker för att gå på trav. :)
Vi har tänkt göra det länge, men det har inte blivit av förrän nu. Vi åt mat, spelade lite osv. Jag hade jättekul! :) Mkt bra idé av dig Lina! :)



Avslutade kvällen med att mumsa glass. Ben & Jerrys Phishfood. Den är gooood! :)



Skitblogg! Det går ju inte att lägga upp bilder! När ska det sluta strula? Vet inte ens om det går att publicera det här inlägget. :-/ Men testar väl nu då (kl 10.03).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Åh, fanatiskt! Nu, kl 12.15 (4 h efter att jag märkte att bloggen strulade) så fungerar den igen. Den fungerade inte för 5 min sen, så måste börjat nyss. Bäst att fixa lite bilder till det här inlägget då. :)


RSS 2.0