Första advent!

Idag är de första advent! :)
Imorgon måste jag försöka hinna få upp julgardiner o juldukar före jobbet. Inte hunnit de än. ;-)

Har haft fullt upp hela dagen. Haft besök från ca 12 till 19-20 nångång. Lars fyllde ju år i tisdags, så han har firats idag. Alla kunde inte komma idag, o dom som kom kunde inte komma samtidigt, men de gjorde inget. Var kul me drop-in också, folk avlöste varann. :)

Vi hann även me en sväng till stan för att se julskyltningen o fyrverkeriet. Riktigt mysigt me alla ljus o allt pynt! Hade tänkt fota, men glömde såklart kameran hemma. :p

Lite bilder från dagen (märkte nu att jag inte har kort på alla):


Veronica, Neo och brorsan


Lars mamma och min mamma


Kakor o sånt


Tårta


Tre generationer; brorsan, Neo och pappa


Neo i sin farfars famn :)


Nova, Neo och födelsedagsbarnet Lars


Görgen skriver i gästboken

Silja Symphony

Tänkte bara skriva några rader innan vi åker. Har precis packat de sista o ska bara äta lite frukost. Sen åker vi mot Stockholm. Ikväll kl 17 går båten mot Helsingfors. De ska bli så roligt att åka på kryssning! :)
Kommer tillbaka till Sverige på lördag.

Ha de bra allihop!


Bio - 2012

Igår var vi på bio o såg 2012. Jag brukar faktiskt gilla såna filmer, men blev besviken. Den var alldeles för överdriven. Iofs brukar såna filmer kunna vara överdrivna, men inte så här. Kan inte förklara va jag menar heller, för då förstör jag väl för nån som tänker se den. ;-)

Här är låten till filmen:



Efter filmen kom Lars på att han ville ha tårta (fastän han sagt hela dan och dan innan att han inte ville ha). :) Så vi åkte till Statoil o köpte Dajm-tårta o hann precis hem för att äta en bit innan hans födelsedag var slut. Hade inga tårtljus hemma, så vi satte dit ett värmeljus. Haha! ;-)



Nu ska jag fortsätta fixa lite här hemma. Ska iväg o lämna en lapp på jobbet sen o göra lite andra ärenden. Väntar på att Lars ska bli klar. Just nu är han ute i regnet o hjälper grannarna att resa granen.
Jag är så trött på regnet nu, känns som att de regnat varje dag i typ 2 veckor! Jag vill ha SOL!!!!



Granen för nån timme sen. De blev mörkt o regnigt ute lagomt till att dom skulle börja resa den. :p

Födelsedagsfirande

Idag fyller Lars år! :)
Vi har inte firat speciellt mkt än. Han sitter o pluggar o jag städar. :p Men ikväll blir de iaf kinamat o bio. :) Vi ska se 2012 tror jag. Den som vi egentligen skulle sett på premiären om inte jag blivit sjuk.

På torsdag är de dags för min present till honom. Då ska vi åka på kryssning till Helsingfors. De ska bli kul! :)
Jag försökte mig på att göra en bild i paint, som skulle symbolisera en kryssning. Haha... jag o paint är inte bästisar precis. Men han såg iaf på skorstenen att de är Silja Line. ;-)


Tejpade fast teckningen runt en ölflaska o slog in den i aluminiumfolie. :)

Nu måste jag fortsätta me den tråkiga städningen. Har idag o imorgon på mig att julstäda inför första advent. Vi åker ju till Stockholm på torsdag morgon o kommer hem på lör kväll. Sen är de ju första advent o då kommer våra familjer för att fira Lars. :)
De är iaf riktigt städväder, grått o trist ute. Vart är sooooolen?


Gizmo ligger o spanar :)


Semester! :)

Jag har semester den här veckan! :)

Hade egentligen inte tänkt göra nått speciellt, men de är ju skönt att vara ledig iaf. Vi har fått bonusdagar som vi ska ta ut som ledighet. Jag hade helt glömt bort att ta ut mina, kom på de för några veckor sen.
Dom får ju inte sparas till efter nyår o vi får inte ta ut dom i pengar, så därför tyckte jag de passade bra att ta ledigt den här veckan. Då får man lite extra tid att julstäda o fixa inför första advent. Och de är ju inte helt fel att vila upp sig inför dom stressiga julveckorna.
Fast vila har jag ju iofs gjort i över en vecka pga influensan. Men blir ju en annan sorts vila när man är frisk :)

Apropå influensan. De var nån som kommenterade anonymt igår (varför inte våga skriva namn, jag är inte farlig :p) som verkar tro att jag smittat massa folk. De har jag INTE gjort! Från de att jag blev sjuk o 8 dar framåt var jag inte utanför lägenhetsdörren en enda gång! De var ju inte som när man har en vanlig förkylning, att man orkar gå en sväng på affären o sånt. Orkade ingenting!
Dessutom smittar man bara i 7 dar, om man inte har feber fortfarande efter en vecka. Kollade faktiskt de me sköterskan på Previa innan jag friskanmälde mig. Och ingen av dom jag känner har blivit sjuk.

Skulle egentligen storstädat idag. De behövs verkligen! Men mitt huvud vill inte :( De gör så ont så jag tror de sprängs snart. Nej, kanske inte riktigt. Men de gör iaf så ont så jag typ mår illa o så. Varit så i 4-5 dar nu. Inte kul... Ipren hjälper inte mkt heller, skumt. Men de blir väl bättre så fort hostan blir bättre.

Nu ska jag baka nått. Vet inte riktigt vad, men Lars fyller år imorgon så tänkte att han skulle få nått gott. :)
Presenten är fixad iaf, men kan inte skriva än vad han ska få. Vet ju att han typ aldrig läser min blogg, men för säkerhets skull så borde jag vänta me att skriva det till imorgon. :)




Börjar nästan bli människa igen...

De har inte blivit nått bloggande senaste dagarna. Jag som brukar skriva varje dag om jag inte är bortrest. Men har inte mått bra. :-/

I fredags gjorde jag ett försök att jobba kvällspasset. Tänkte att de är ju ändå ett kort pass (5h), så de borde gå bra.
Tyckte jag var pigg när jag friskanmälde mig, men började må sämre igen ca 1 h innan jag skulle till jobbet. Men gick dit iaf o klarade av hela passet, men var inte piggelin. Tur vi fick sluta tidigare!
Tror jag däckade så fort jag kom hem. :p

Har inte orkat göra mkt i helgen, varit helt orkeslös o haft så ont i huvet så jag mått illa. Men snart tycker jag att krafterna borde återvända. Blev ju sjuk den 12/11, så de var ju ett tag sen. :p
Men är ju frisk nu iaf, förutom hostan, orkeslösheten o huvudvärken.

Många på jobbet undrade om jag haft svininfluensan. De går ju inte att veta om man inte tar prover. En del säger ju att dom har den om dom typ nyser eller hostar en gång. ;-)
De kan ju varit en vanlig förkylning också, men måste vara flera år sen jag mådde så dåligt som jag gjort dom här 9-10 dagarna. :p

Dom symptom jag hade var iaf hög feber (över 39) i 4 dar o sen feber i 2 dar till (kring 38), hosta, ont i halsen, frossa, yrsel, lite illamående, jätteont i kroppen, huvudvärk och jobbigt att andas.
Från att de började kännas i halsen så tog de ca 2-3 h tills jag hade 39.5, så de kom ju nästan helt utan förvarning.
Inte förrän dag 8 orkade jag vara uppe o småpyssla lite i lägenheten, men blev helt slut av de. Så senaste veckan har jag typ sovit bort. ;-)






Trött på att vara sjuk...

Jag är helt slut! Har noll energi. Orkar ingenting...
Det enda ansträngande jag gjort idag är att diska några enstaka saker och duscha, men känns ändå som jag haft en lång dag med bara ansträngande saker.
Blir typ andfådd av småsaker o hatar hostattackerna som gör så att man inte kan andas...
Apropå andning så förstår jag varför dom med astma måste vaccinera sig. Jag tycker ju de är småjobbigt me andningen nu o jag har ju inte ens astma. Tänk då om en person me astma får den här förkylningen!

Febern håller på att försvinna, äntligen! Sjätte dagen nu ju... Men mår ändå konstigt. Yr, skakig, konstig. Vet inte va de är...

Orkar inte skriva mer nu, men imorgon är jag nog piggare igen. Planerar ju att jobba på torsdag, så måste bli frisk nu! :)




Baconsjukan?

En liten uppdatering till mitt förra inlägg. Pratade nyss me en doktor för att höra hur länge man smittar. Hon sa att på symptomen låter de precis som knorr-hostan. Speciellt eftersom de gick så fort o eftersom jag haft så hög feber + nästan alla dom andra symptomen på svininfluensan.

Femte dan me feber nu, så de blir inge jobb för mig idag. Men idag har jag "bara" kring 38, så jag gör framsteg. ;-) Men känner mig ändå inte de minsta pigg. Kan iofs bero på att jag sovit uselt. Känns som jag vaknat var 5:e minut pga hostan...

För mig spelar de ingen roll om de är svinis eller förkylning. Tycker media har förstorat upp det här alldeles för mkt. Självklart mår jag mkt sämre än vid en vanlig förkylning, men de är ju ändå inte en sån katastrof att ha det som media vill få folk att tro.
Fördelen om de är tryn-sjukan är att jag isf borde blivit immun nu. :p

Skriver nog mer sen, nu ska jag ta filten o lägga mig i soffan o sova middag. ;-)



Hur vet man om man är ett svin?

Har inte så mkt roligt att skriva. Har ju mest sovit bort den här helgen. :p
Är segare än kola. :p Sitter inte uppe långa stunder. Men tråkigt att ligga i soffan/sängen hela tiden, så ibland sitter jag vid datorn o leker.
Fjärde dan me feber idag, blir helt slut av ingenting. Men men... ska inte klaga. De hade ju kunnat varit värre...
Förutom feber (över 39 första tre dagarna), huvudvärk, jätteont i kroppen, yrsel o hosta så är de ju inget fel på mig. :p

Tack för alla samtal osv i helgen. De är väldigt uppskattat! :) Stackars mormor har t ex ringt varje dag. Hon är så orolig bara för att de är svininfluensa-tider och jag inte är vaccinerad.
De är många som kallat mig för svin i helgen, men de kan ju vara en vanlig förkylning. =) Jag har ingen aning... hur vet man sånt?

När man kollar symptomen så stämmer ju nästan allt, speciellt att jag fick hög feber på bara några timmar. Annars när jag blir förkyld så brukar jag ju känna av de lite innan, alltså att man håller på att bli sjuk. Den här gången var de inte så mkt förvarning innan jag blev däckad. :p
Dessutom brukar jag oftast inte få runt 39 graders feber, speciellt inte i så här många dar.

Nu ska jag inte gnälla mer. :) Soffan kallar (igen), ska lägga mig o kolla på film.




Överkörd

De blir inget festande ikväll. Ville ju verkligen gå på festen, men är inte ens i närheten av piggelin, så de får bli en lugn hemmakväll istället. Lars lär ju inte heller gå på festen eftersom de är mina kompisar som har den. Tror inte han vill gå om jag stannar hemma. ;-)
Men känner mig ändå som i en dimma, utan alkohol. :p Har nästan 39 graders feber idag också (3:e dan) och jätteont i kroppen. Ungefär som att jag skulle blivit överkörd av nått. :p
Känner mig även mer förvirrad än vanligt, hur nu de är möjligt. :)

Blir ingen bio i helgen heller. Hade tänkt gå o se 2012. Men de får bli till veckan istället. Just nu orkar jag inte ta mig nånstans och hatar att gå på bio när jag har hosta. Dessutom är de ju inte bra att gå på bio o smitta ner massa folk. :p

Sitter här insnurrad i en filt o känner mig ynklig. Kan nästan tro att jag är en kille. Dom blir ju ynkliga när dom är sjuka. ;-)
Nu kallar soffan på mig igen. Ska kolla på tv/sova/läsa i nån blandning.




Sjukling...

Hmm.... fredagen den 13:e idag. De kan jag ju hålla me om. Vaknade me över 39 graders feber. :(
Kände mig ju lite konstig i halsen igår på eftermiddagen. Sen på kvällen så fick jag feber. Trodde först att jag hade feber kring middagstid, de kändes så. Men då hade jag ingen (36.8). Fast några timmar efter hade jag 39.3. De gick så fort!

Skulle egentligen följt me jobbgänget till Biteline idag. Men nu blir de ju inte så. Kan ju inte gå dit o smitta ner dom. Dessutom har man ju inte speciellt mkt aptit när man har hög feber :p
Skulle inte orkat tagit mig dit heller. Tassar runt här mellan soffan o sängen o de är tillräckligt jobbigt. :p

Doktorn ringde nyss o väckte mig (hon som jag var till förra veckan). Hon skulle kolla läget me handen o om medicinen hjälpt. Men de är svårt att veta nu. Pga febern så gör de ju jätteont i hela kroppen, så jag sa att jag kan höra av mig på måndag istället eftersom jag antagligen är frisk då.

Jag måste låtit väldigt förvirrad, för hon frågade om jag låg o sov. :p Hon hörde ju hostan o frågade om symptomen o så, sen sa hon att de låter som influensa. Så hon gav lite råd o sa vad man ska tänka på o så, fast dom sakerna vet man ju redan. :)
Jag är iaf supernöjd med mitt val av VC. Dom verkar inte tycka att patienterna är till besvär, som min förra VC verkade tycka...

Nu ska jag lägga mig o kolla om de är nått på tv tror jag. Fast lär väl somna. ;-)


De här hade Lars köpt till mig när jag sov. Snällt va? :)


Äntligen helg!

Nu har jag äntligen helg! Den har varit efterlängtad, speciellt eftersom jag jobbade förra helgen. Men nu är jag ledig till måndag! :)
Har inte så många planer för helgen än. De blir nog bio, storstädning o kanske fest.
Idag ska jag bara ta de lugnt. Skulle egentligen följt med för att fira Lina B. Hon fyller år idag. :) Men jag lyckades inte ta mig upp efter ca 3,5 h sömn. Dessutom känner jag mig konstig i halsen, så vore ju onödigt att smitta ner dom me nått.

Nu måste jag fixa middag. Tror de blir soppa, de är nog bra för halsen. :)
Börjar bli hungrig o dessutom är de medicindags. Imorgon är sista dagen på den här kuren, tyvärr så är handen inte riktigt bra än. Men ska inte gnälla... Ska ju höra av mig till doktorn imorgon, men tror jag väntar till måndag.
Då har jag några dagar till på mig att bli bra så jag slipper kortisonspruta. Har inte råd att vara mer sjukskriven...


Hockey!

Jag är virrig som vanligt. Hade problem att logga in på bloggen. Skrev lösenordet som jag har till datorn på jobbet. Skrev det säkert 3 ggr innan jag kom på vad som var fel. :p
Får väl skylla på trötthet eller nått. :)

Ikväll har vi varit på hockey, sett Timrå - Skellefteå. Timrå vann! :) Men Lars tog de bättre än väntat, han verkar glad trots förlusten för hans lag. ;-)

Nu ska jag kolla lite på Varuhuset innan jag ska sova. Fick säsong 2 idag från Lovefilm. :)



Eftersom man inte får ta med kamera in, så lånar jag en bild från ST. :)



Förnedring

Tänkte bara skriva några rader innan jag sticker till jobbet.
Pappa gillade sina presenter. Han fick mössa, halsduk, t-shirt o kalsonger (dom två sista me Timrå på). :)

Apropå hockey. Som dom flesta vet så förlorade ju Sverige stort mot Finland igår. Lars blev ju såklart nöjd. Han håller ju på Finland. :p

Så här "fint" hade han gjort på kylen (förhoppningsvis så vinner Timrå över Skellefteå imorgon, så jag kan "hämnas"). ;-)




Grattis pappa!

Idag är de dags för jobb igen, känns inte som man har helg när man jobbar fredagkväll o söndag. Men känns ändå som att jag hunnit me en del. :)

Ska jobba 18.30-06, men före de ska jag till föräldrarna för att fira pappa. :) Ska slå in hans present nu o börja göra mig klar, ska vara där kl 16 så bäst att slita mig från datorn nu.


November rain

Idag har de regnat hela dagen. Riktigt november rain. ;-) Hade först tänkt gå en sväng till stan, men eftersom de var så tråkigt väder så blev de Birsta istället.
Köpte inte så mkt, de blev farsdags-present till pappa, en julklapp och hockeybiljetter till tisdag (vi ska se Timrå-Skellefteå).

Känns som att alla jag känner är ute o festar ikväll. Jag var också lite festsugen, men blir inget sånt. Vill ju inte gå nykter på fest när man själv är sugen på att festa. :p
Och jag ska ju helst inte dricka när jag tar medicinen....

Men jag har andra planer, så jag ska ha kul ändå! :)

Inte tid att sitta här mer nu, men ha en bra kväll allihop!


Flashforward

Jag kom hem från jobbet för ca 1,5 h sen. Kvällen gick bra, men de var väldigt mkt att göra, iaf efter kl 20. Men då gick ju tiden fort, så de var bara bra. :)
Imorgon är jag ledig, men på söndag är de dags för jobb igen. Fast hinner fira pappa innan som tur är. :)

Ska nog natta snart. Är trött fastän jag sovit ganska mkt idag, men blir ju seg av medicinen.
Ska bara se klart på tv, ser en ny serie på TV4 som heter Flashforward. Den började förra veckan. Verkar bra, nån som sett den? 



Handling:

Vad händer om du plötsligt får uppleva ett ögonblick av din framtid- om med-vetandet slungas sex månader framåt i tiden och du under en kort stund ser var och med vem du befinner dig? Skulle du se fram emot det du såg… eller skulle du göra allt i din makt för att förhindra att det inträffade?
I den nya actiondramaserien Flash forward drabbas hela jordens befolkning av en oförklarlig medvetslöshet under två minuter och sjutton sekunder. Under de
drygt två minutrarna ser de sig själva sex månader framåt i tiden.


Tabletter eller spruta?

Idag har jag varit till farbror doktorn igen, eller de var ju inte en farbror. De var en tjejdoktor som var supertrevlig! :)
Så nu har jag "invigt" min nya vc. Hade ju hoppats på att de skulle dröja några år, inte några dagar (fick min nya vc i måndags). Men efter att ha pratat med en sköterska i tfn så tyckte hon att jag skulle träffa en doktor.

Eftersom min vc stängt pga indragningar, så har vi i mitt bostadsområde fått välja ny vc. Jag valde Njurunda o de verkar vara ett riktigt bra val. Är glad att jag inte valde t ex Centrum, dom har ju fått typ 6000 nya patienter om jag kommer ihåg rätt. Lär ju inte bli lätt att få en tid där.

Iaf så tyckte dom att ett läkarbesök behövdes eftersom höger hand inte är riktigt bra än o de är ju inte bra för vänster hand. Börjat få ont i den, på samma sätt. :( Inte så konstigt, har ju använt den extremt mkt senaste veckorna när jag inte kunnat använda höger så mkt.

Fick iaf veta att de var ganglionet i höger hand som orsakade inflammationen. Och i vänster hand är det överansträngning som ligger bakom, de ger tydligen också inflammation.
Så nu ska jag knapra piller igen. :( Hatar piller! Läkaren sa att jag sa ta medicinen i en vecka för att se om de blir bättre, annars måste jag dit igen o då är de en kortisonspruta som gäller igen... 

Så håll tummarna!!!!!!
Less på den här skiten nu, vill ju att de ska bli bra... snabbt!!


          

Födelsedagskatter! :)

Idag har jag veckans lediga dag. Har inte gjort så mkt mer än att va ute o gå, varit o handlat en sväng, läst, städat lite o sett film. Ska ju typ "bo" på jobbet den här veckan, så hade ingen lust att planera nått idag. Ville bara ta de lugnt.. :)

Har jobbat mån kväll 16.30-22 och tis 17-06. Dom pass jag har kvar den här veckan är tors 19-06, fre 16-22, sön 18.30-06 och mån 19-06. Så de är ju ett antal timmar kvar den här jobbveckan. :p

Såg i nått papper att mina två pälsklingar fyllde 2 år i söndags. :) Så vi har skämt bort dom lite extra. Vet att katter inte kan förstå att dom fyller år, men dom förstår ju när dom får nått extra iaf. :)
Köpte lite extra lyxig mat och några leksaker.


Gizmo leker med sin nya leksak (som föreställer en manet)


Även Nova vill testa den nya leksaken :)


Vi köpte även bollar. Självklart svarta bollar med päls på, Nova älskar dom!

Halloween-bilder

Tänkte ta bort gårdagens inlägg, men bestämt nu att de får stå kvar. De är min blogg, så jag borde få skriva vad jag vill här. Alltså inte bara skriva när allt är toppen...
En del har redan listat ut att inlägget handlar om min dumma hand som inte blivit bra än.

Här kommer iaf dom utlovade bilderna från lördagens fest :)


Pumpan utanför Sirmas dörr


Supergod välkomstdrink (som vi även festade på efter maten)


God förrätt!


Huvudrätten - buffé


Mkt gott! Lax, kyckling, fläskfilé och olika röror/såser


Efterrätt - pumpapaj


Spyende pumpa :)


Sara (en skräckbrud med ett äckligt sår som tyvärr inte syns så bra på den här bilden)


Meral


Pernilla


Kvällens värd Sirma tillsammans med Edward Scissorhands


Jag och Micaela (hade ingen bättre bild på mig i min kamera) :(


Jag och Sirma


Micaela


En del av dekorationerna








Less nu...

De känns inte bra nu... De går inte som jag vill. Iaf inte i det tempo som jag vill. Är riktigt less!
Vet inte vad som är fel, eller vet ju på ett ungefär. Men vet inte varför de inte blir bättre i den takt som de borde.
Jag försöker hålla humöret uppe, men de är inte lätt... Så, förlåt till er som måste stå ut med mig. ;-(
Hoppas jag inte får arga kommentarer nu (som man får ibland när man är nere), de är de minsta jag behöver just nu!

Förresten, dom utlovade bilderna kommer imorgon, ska skriva ett gladare inlägg då. Ska lägga mig o försöka sova nu. Natti!


 


Bleed

Hmm... bloggen är seg. Tog jättelång tid att logga in o när man ska kolla statistik o sånt går de också extremt segt. Testade att försöka lägga in en bild från gårdagen, men de tog sån tid så jag gav upp. ;-)
Imorgon fungerar de nog som de ska igen, så lägger in bilderna då istället. :)

Festen hos Sirma var jättelyckad! Hon hade lyckats så bra me pyntning av lägenheten o musiken o sånt, riktigt halloween-tema. :) Alla var utklädda o maten var supergod!
Har inte varit bakis idag, men varit väldigt seg. :p Trots att jag inte drack en droppe av vinet som jag hade med mig till festen. Men vi fick ju vin till maten o massa drinkar, så om jag druckit mitt vin också så hade de nog blivit en aaaaning för mkt. ;-)

Nu är jag riktigt trött, men ska nog försöka hålla mig vaken ett tag till. Får ju inte vända på dygnet inför veckan som kommer, då ska jag ju nästan bo på jobbet.


Mkt bra låt!


RSS 2.0