Notre Dame och Eiffeltornet! :)

Ännu en seg dag. Sovit riktigt uselt, vaknat minst en gång i timmen pga hostan, så kl 6 gav jag upp. Men sen somnade jag i soffan när jag försökte se film, så en del sömn har de ju blivit iaf. :p
Har iaf nästan ingen feber nu, så de gör ju att jag börjar känna mig som människa igen. Tack Iprenmannen! ;-)
Här kommer lite mer bilder o text för dom som bett om det (och för er andra som orkar läsa). Ni andra får väl hoppa över. ;-)

Vi började fredagen med att besöka Notre Dame. Var in o tittade i själva katedralen, men gick aldrig upp i tornen. Kön dit var riktigt lång, så orkade inte sitta där i värmen.
Istället satte vi oss vid Seine o åt en panini o njöt av sommaren. :)
Under hela resan såg vi mkt turister överallt, men de blev ännu värre under helgen! Märks att de är många som åker dit för en weekend. Så lite typiskt oss kanske att spara 3 av dom största turistmålen till helgen. :p

Efter lunchen vandrade vi efter Seine bort till Pont Neuf, Paris äldsta o mest kända bro.
Vandrade runt rätt så mkt o tog oss till slut till Latinkvarteren, en stadsdel med mkt studenter. De finns mkt studentbarer, pubar, små restauranger, kaféer o sånt där. Som gamla stan, fast MKT mysigare. :)
Svalkade oss med glass på Häagen-Dazs, sen gick vi mest bara runt och njöt av allt. :)

När det började bli mörkt åkte vi till Eiffeltornet. Eftersom vi redan hade sett utsikten i dagsljus (från Triumfbågen), så ville vi nu se den på natten. Tyvärr var trapporna stängda, så kunde inte välja mellan hiss o 1665 trappsteg. :p
Men jag hade nog valt hissen ändå, var inte så pigg (var den dan jag började bli sjuk).
Utsikten var fantastisk! Tyvärr svårt att visa på bild. När vi har nattläge på kameran så ska man helst hålla den ganska stilla, o de var inte lätt där uppe i tornet när det blåste så mkt. :)

                           

1-2. Notre Dame   3. Lars försöker välja lunch   4. Seine   5. Pont Neuf   6. Jag o L på Pont Neuf   7. Happy hour-drink   8-9. Rue Mouffetard, en av gatorna i Latinkvarteren   10. Fötterna på Eiffeltornet   11. En av hissarna i tornet   12-13. En liten del av utsikten från tornet, de var minst lika stort åt alla håll   14. Varje hel timme glittrade alla lampor som ett fyrverkeri, tyvärr svårt att visa på bild   15. På väg därifrån

Lämna gärna ett avtryck
Postat av: nelly
2009-06-03 @ 14:56:39

jag låg på sjukhus från lördag-torsdag så var inte spec pigg när jag fick komma hem,och så är jag sjukskriven den här veckan,så vi sa att vi väntar tills jag blir piggare :)

Postat av: Eva
2009-06-03 @ 15:29:52 URL: http://detspokar.blogg.se/

Oj, har du också en sån där jobbig hosta? Jag har varit risig i över två veckor nu. Himla segdraget :-(

Paris är verkligen vackert. Kul att se dina bilder, det får mig att minnas. Fast det var så länge sedan.Var du högst uppe i tornet? Jag har varit i Paris två gånger, men aldrig kommit längre än till andra våningen. Det känns lite snopet. Nästan så man MÅSTE åka dit igen, bara för att åka högst upp :-)

Postat av: Sofie
2009-06-03 @ 16:29:57 URL: http://sofieomnell.blogg.se/

åh så bra! :)

jag längtar tillbaka till paris när jag ser dina bilder!

Postat av: Angelica
2009-06-03 @ 20:45:21 URL: http://angelicajarleros.blogg.se/

så fiiiina bilder :D

Postat av: anna
2009-06-03 @ 21:15:48 URL: http://anst86.blogg.se/

Vilka fina bilder du lagt ut! :) Jag vill också till paris!! Ni verkar ha haft det kanonbra! Å tack för vykortet föresten :)


Lämna gärna ett avtryck:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Din mailadress: (publiceras ej)

Har du blogg/hemsida?:

Din hälsning till mig:

Trackback
RSS 2.0