Snart åker jag! :)

Nu är de snart påsk. Imorgon tar jag kvasten till Blåkulla. :D




Förutom resan dit så har jag inget planerat under påsken. Jobbar ikväll/natt, sen är jag ledig till måndag. :D
Föräldrarna ska åka bort, flera kompisar är upptagna o Lars är sjuk.

Så de blir en lugn påsk. Men kan vara skönt de också. Varit mkt senaste tiden, så kan vara skönt att bara slappa o ta dagen som den kommer. :D
Hoppas jag slipper bli sjuk bara. Magsjuka smittar ju så lätt. :(
Men jag har försökt vara hemma så lite som möjligt sen han blev sjuk, inte sovit i samma rum o varit noga me handsprit osv. 

Igår var jag ju ledig. Men så fort jag vaknade så stack jag till Birsta med mamma. Sen hem en snabbis för att hämta passerkort till jobbet o sen iväg på möte där hela kvällen. De var OA-möte för tjejgruppen(områdesansvariga), mötet var bra o timmarna gick snabbt. =)

Idag är de härligt väder ute. +8 i skuggan o lite sol. Såg ännu ett vårtecken för några dar sen. Nedanför min VC har de börjat komma fram blommor. :D





Superenkelt o gott! :)

Tänkte lägga ut receptet på förrätten som jag gjorde i lördags. :)
Är flera som frågat, så tänkte att de är ju enklast att lägga ut det här. Fick receptet av mamma, hon hade hittat de i nån tidning.

De var superenkelt att göra, gick riktigt snabbt o var gott. :)

Recept: (för 8-10 pers)

200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 rödlök
Hackad gräslök
100 gram röd rom
Baguetter



Man blandar philadelphiaosten tillsammans med creme fraiche i en skål. Sen finhackar man rödlöken, hackar gräslök o rör ihop allt. Jag tog me liiiite salt också, men de behöver man inte om man blandar i romen.
Eftersom alla inte tycker om rom, så hade jag den vid sidan om, så fick dom som ville ha rom klicka på den själv. Sen lät jag de stå i nån timme i kylen innan de skulle ätas.

Sen skar jag upp baguettbitar, så fick alla sitta o klicka på av röran o romen.

Jag kommer absolut göra den här superenkla förrätten igen. :)
Tyvärr har jag ingen bild. När jag kom på att jag skulle fota så var ju allt uppätet. ;-)



Tjejmiddag! :)

Igår hade jag tjejmiddag för 6 av mina kompisar. Som vanligt var de ju massa stress o så innan, men för en gångs skull så var jag ganska bra på att planera tiden. Behövde inte känna den vanliga paniken innan, hann bra ändå (förutom att jag var osminkad när dom kom).

Till förrätt fick dom en röra på bröd, varmrätt var en thai-inspirerad köttfärsgryta o efterrätt var kladdkaka/hallonpaj. Förrätten måste jag göra fler ggr! Den var god o superenkel att göra!
Varmrätten hade jag gjort en gång förut o den kommer jag också göra fler ggr. :D







Hade glömt ladda kameran, så fotade lite me gamla kameran. Inte så kul kanske, man ser ju inte vad man fotar o vad de är för inställning, eftersom displayen är trasig. ;-)

Borde röja upp i köket, ser ut som ett kaos där nu. Men tror jag sparar de till imorgon. Handen känns inte alls bra idag, så bäst jag vilar den innan de är dags för jobb. Ska jobba kväll/natt idag och kväll/natt imorgon.

Just ja... kanske ska förtydliga mig lite. Som vanligt så missuppfattar ju folk mina blogginlägg.
Jag har INGET emot att jobba nätter o tycker inte de är jobbigt. Isf skulle jag valt att jobba dagtid. Jobbade ju faktiskt dag/kväll i nästan ett år, innan jag fick frågan om att börja jobba kväll/natt o jag bytte gärna. Är ju nattmänniska. :) 

Förlåt... :-(

FÖRLÅT!

Måste skriva av mig lite, så läs inte om ni har lätt för att bli uttråkade...

Jag har varit en plåga för allt o alla senaste tiden, speciellt idag. Efter en vecka me lite mat, extremt lite sömn o MASSVIS me stress, så klarade jag de inte längre. Idag är en sån dag när jag borde grävt ner mig i en riktigt djup grop, för att aldrig mer komma fram. :(
Men, istället har jag varit på jobbet från 16-23 (men som tur var så slutade vi ca 30 min tidigare). Försökte hålla mig för mig själv så gott de gick, men de är ganska omöjligt när man jobbar på ett ställe där de är massa folk överallt.

I slutet av kvällen råkade jag nog säga mer saker än jag borde, speciellt till en person. De var inga taskiga saker till den personen, men ändå saker som jag borde hållit för mig själv...



Knappt varit hemma nått den här veckan. Har jobbat rätt så mkt, o när jag inte jobbat har de varit massa annat att göra. Och min lediga dag (ons) var jag på ledarskapsutbildning i 8 h. Även tors var de utbildning, utbildningen var iaf väldigt bra. 
Efter utbildningen lyckades jag sova 1 h på kvällen innan de var dags att jobba natt. Kände mig helt borta hela natten, hjärnan var nog kvar hemma tror jag. 
Slutade 06, hade planerat att sova 4 h när jag kom hem, men de råkade bli 6 h. Så de blev världens stress före jobbet idag. Hade så mkt att göra innan kl 16 när jag skulle jobba igen.

Ska försöka fixa en hel del saker nu, så morgondagen kanske blir liiiite lugnare.
Ska ha tjejmiddag imorgon för närmsta tjejgänget. De ska bli superkul! :) Alltid roligt att träffa dom, så hoppas dom får mig på bättre tankar, för nu finns de mååånga tankar som måste bort.

Innan gänget kommer imorgon så är de hur mkt som helst som måste göras, så kan inte sitta här o skräpa mer nu.
Dags att torka tårarna, leta efter en liten gnutta energi (vart jag nu ska hitta den?) o försöka rycka upp mig...

Tur att jag hann hem innan tårarna kom. Vet inte ens varför dom kom. Antagligen en kombination av enorm trötthet, stress, ond hand o att jag ångrade att jag sa för mkt till den där personen...
Vet egentligen inte varför jag ångrar de. Kan ju vara bra på ett sätt att den personen vet om hur jag känner över vissa saker.
Och, som jag skrev förut, så var de ju inga taskiga saker jag sa till den. De var mer grejer om mig själv som jag berättade (o sånt är jag riktigt dålig på ibland).




Klantigt!

Jag är så klantig! Skulle städa o fixa lite idag. Var seg o utan energi, så fick då den fina idén att lite socker piggar upp.
Hällde upp ett glas påskmust o gick till vardagsrummet. Ställde ifrån mig glaset o började fixa me lite olika saker.
Sen gick jag till bordet för att dricka lite. Lyfte upp glaset o tappade greppet! Glaset välte över mig o ramlade sen ner på bordet. Så duschade mig själv, bordet, golvet, tidningar, mobilen, fjärrkontrollen o Novas svans med must!

Blev så arg så jag stod bara o svor massa innan jag kom på att jag kanske måste skynda mig att torka av mobilen o fjärrkontrollen. ;-) Dom verkar ha klarat sig iaf. :D
Som tur var så låg kameran några cm ifrån, så den slapp bli duschad. :)





Jag har blivit ganska klantig sen jag började få problem me handen. Oftast fungerar den ju som den ska, men hänt flera ggr nu att jag tappar saker för att jag är dålig på att greppa. T ex gaffeln/skeden ibland när jag äter, grejer jag ska lyfta upp, bär på osv. Skumt att de bara är ibland, eller de kanske är tur förresten. :)

De är väl inget konstigt me att man tappar grejer ibland, men börjar bli irriterande ofta nu. Hoppas jag inte förstör saker snart. De är precis som att jag tappar kraften i handen på nått sätt, helt utan förvarning. 
När jag var hos doktorn sist (när jag fick kortisonsprutan) så gjorde han ju flera tester, man skulle trycka handen åt olika håll, klämma hans hand osv.
Vissa övningar sa han åt mig att ta i mer, men jag tog ju i allt jag kunde. Då sa han "kan du inte ta i mer än så där?". De gick inte, hur mkt jag än försökte. Me vänster var de inga problem alls (och jag är ju egentligen mkt starkare i höger, är ju högerhänt).

Oj, nu har klockan hoppat fram massa. Måste skynda mig att duscha o äta innan de är dags för möte o jobb. Har bara kvällen idag, slipper natten eftersom jag ska på utbildning imorgon. :)


Vårtecken!

Idag är jag uppe tidigt. Varit vaken sen 6.30. Solen värmde upp sovrummet så mkt, så de gick inte att sova. Ett riktigt vårtecken :)
Har inte haft persiennerna nere nån gång i vinter, men nu är de dags igen.
Andra vårtecken är att gräset börjat tina fram på vissa ställen, gatorna är snö- och isfria (dom flesta) och att jag såg en fluga på utsidan av fönstret för kanske 2 veckor sen. Men inte sett några "riktiga" vårtecken än.

Helgen har varit lugn. Jobbade ju fre kväll. Lördag blev de utflykt på dan. Vi åkte mot Njurunda-hållet, mot Lörudden, Galtström osv. Hade tänkt fota en del, men självklart tog ju batterierna slut i kameran precis när vi kom fram. Typiskt mig att inte kolla sånt innan jag åkte hemifrån. ;-) Så de blev bara 3 bilder. :p
På kvällen blev de god mat, vin o film.







Igår blev de Birsta en sväng, sen lite städning o sånt. Tråkigt, men de måste göras. Har tvättstuga idag, inte heller speciellt kul kanske. :p
 
Men ikväll hoppas jag de blir roligare. Ska på hockey då. Ska se Timrå-HV 71 med Veronica. :D
Tror tyvärr de blir sista matchen man kan se den här säsongen, tror Timrå får väldigt svårt att ta sig vidare från kvartsfinalen. Jag hoppas ju att dom klarar de, men tror tyvärr inte de kommer gå...
Hoppas jag har fel!

Ont i hjärtat...

De har varit en jobbig tid ett tag nu, pga flera anledningar. De har faktiskt varit skönt att jag jobbat en del, så man fått tänka på annat. De är dom lediga kvällarna/nätterna som jag tänker för mkt. :-/

Två kompisar har haft de svårt senaste tiden, inte av samma anledning (dom känner inte ens varann). Tycker så synd om dom. Hatar att se när någon man tycker om är ledsen o nere. De gör ont i hjärtat att se dom må piss. ;-( Speciellt när man inte kan göra nånting för att hjälpa, förutom att finnas till o lyssna om de behövs.

Nu är de snart helg. Var ledig natten mot idag, slutade kl 22 igår eftersom jag varit på ledarforum på eftermiddagen o sen började jobba direkt efter de. :)
Ikväll är de också jobb, till 23. Men sen är jag ledig till tis.
Inga planer än för helgen, förutom att jag måste städa o tvätta. Tråkigt, men de måste ju göras.

Snart är mitt VC-byte klart, så då kanske man kan få prata med en vettig person. Testade iaf voltaren gel på handen igår, de hjälpte faktiskt tillfälligt. :) Men kan ju inte ha sånt jämt. Hemma skiter jag i om handen strular, lite svårare att skita i de på jobbet...

Nu ska jag iväg o handla lite mat o annat. Ska bl a på råttjakt. Fröken Kräsen (Nova) har ju slaktat sin favoritråtta. Inget annat duger tydligen, de måste vara en svart råtta som skramlar. Har testat andra färger o former, men dom vill hon inte ha.


Päls + råtta


Matblogg!

Igår åt jag frukost/middag på Biteline med Lina, Bäck, Elin, Roger, Sofie, Pontus, Erik o Mira. :) De var gott o jag blev alldeles för mätt. Dom flesta av oss valde tacobuffé. Jag åt två tacos, o sen var jag mätt för resten av dagen. :)
Mira hade me Harry. :) Va stor han blivit! Men var ju ett tag sen jag träffade honom. Han är ju bara 2 veckor yngre än Neo.
Neo är också riktigt stor nu. Var ju hälsade på dom i lördags. :)



Nu måste jag äta nått snart. Har väntat me att äta, för att de ska bli så nära jobbet som möjligt. Ska ju på möte (ledarforum) vid 15-tiden.
Sen har jag lovat att börja jobba tidigare, ska börja direkt efter mötet, så finns ju ingen möjlighet att äta middag. Men de är ju självförvållat, valde ju att göra så så att jag kunde få ledigt inatt. Ska bli skönt att få sluta kl 22 istället för 06. :D

Hmm... märkte nu att typ hela mitt inlägg handlade om mat. Måste vara för att jag är så hungrig... :p

Lika som bär?

Nu är helgen snart slut. Ska jobba inatt, sovit riktigt länge, så borde hålla mig piggelin. :)
Helgen har varit lugn. De har varit sol, så har varit ute en del.
 
Kände mig rastlös o uttråkad igår, så kollade vad brorsan o Veronica skulle göra. Eftersom dom skulle vara hemma, så åkte jag till dom.
Blev bjuden på god mat (fläskfilé, potatisgratäng, sallad o vitlöksbröd). :D

Sen hade vi tv/film-kväll. Brorsan skulle visa blue-ray, eftersom jag har funderat lite på att köpa en sån.
Så vi kollade på Batman begins. Är de bara jag som tycker att Gary Oldman o Flanders i Simpson är lika varann? ;-)

 

Såg Livets Ord igår :)

Igår var jag i Tonhallen o såg Magnus Betnér. Han turnerar ju runt nu me sin föreställning Livets Ord. Jag hade höga förväntningar, men de var t.o.m. bättre än jag trodde de skulle vara! :)
Han vågar verkligen säga vad många tycker o tänker, men som inte många vågar säga högt.

-"Kan man verkligen skämta om allt? Nej, russin är svåra att skämta om". :D

De skulle hålla på i ca 90 min, men han höll på längre, i nästan 2 h. De kändes som max en halvtimme. :)
Läste nyss st.nu o såg att han fick högsta betyg där. De får han även av mig o av dom jag pratat med som var där. :)


Nu måste jag slita mig från datorn. Ska till jobbet o lämna in papper, fixa grejer i stan mm. Härligt väder ute idag! Men "bara" 1 plusgrad. Den här veckan har man ju nästan blivit bortskämd me värme. ;-) De har varit ca 6-8 plusgrader flera dar.
Mkt bra, så snön försvinner. :D

Dumma sjukdom...

Den dumma sjukdomen cancer har tagit ännu ett liv. Ännu en fin människa har förlorat kampen ;-(

Jag kände inte dig, bara träffat dig några ggr.
Men jag har känt din son i många år. Mina tankar finns nu hos honom, hans bror o övriga som hade förmånen att få känna dig.

♥ Vila i frid ♥



Kattvakt :)

Tänk va tiden går fort. Redan måndag! Nästan en vecka sen jag skrev här. :)
I onsdags blev jag frisk.
Sprang runt me spritflaskan (alltså inte sån man dricker :p) o städade överallt. Bort me all smitta från varenda liten fjärrkontroll, handtag osv.
De är verkligen inte lätt att byta sängkläder när man har 1-2 katter som är på bushumör! Gizmo var helt tokig o attackerade sängkläderna hela tiden. :) Han brukar ju göra de, men han brukar inte vara så galen som han var då. :) Kändes som minst 10 katter studsade runt i sängen samtidigt. :p



Tors o fre bestod av jobb. Hann inte göra så mkt mer, eftersom jag jobbade tors kväll/natt o sen 16-23 på fredagen.
Direkt efter jobbet i fredags stack jag till föräldrarnas hus. Dom var bortresta över helgen, så jag var kattvakt. :)
Cizzi mådde dåligt. :( Så därför valde jag att bo där hela helgen, så jag kunde ha koll på henne. Som tur är så mår hon bättre nu. :)


Bella


Cizzi

Känns nästan som jag varit på vilohem i helgen. :) Inget som måste göras. Bara koppla av, vandra runt i det fina vädret, se på film o läsa massor. Härligt att sitta mot husväggen o sola. :)
Var där så länge som möjligt, så igår hann jag bara hem o byta om o sen sticka till jobbet. Jobbade kväll/natt o har kväll/natt idag också.

Nu måste jag nog ta o fixa en matlåda till jobbet. Tror inte de blir nån middag idag heller, inte de minsta hungrig. Aptiten har inte kommit tillbaka efter magsjukan. Men har ju ätit på jobbet iaf, så blir ju iaf en gång per dag. :p Men snart är nog allt som vanligt igen. :)

Måste bara visa vilken snygg snögubbe Lars gjorde utanför föräldrarnas hus. Vi skrev en välkomst-lapp också. Men eftersom de regnade igår så insåg vi att texten skulle regna bort. Så lappen fick ligga inomhus istället. :p





Desperate housewives

Idag vaknade jag med ett leende på läpparna. Eller mer än ett leende var de. Jag vaknade av att jag låg o skrattade!! Tror aldrig de hänt förut. :D
Har ju vaknat flera ggr för att man varit jätteledsen eller rädd i en dröm, men inte för att man skrattat. :)
Kommer inte ihåg så mkt från drömmen, förutom att jag hade tjejmiddag med kompisarna o att jag hade gjort nått misstag som vi alla skrattade massor åt. :p

Annars har de typ inte hänt nått idag. Sovit bort även den här dagen. Varit vaken sammanlagt 3-4 h tror jag. Men nu är jag ganska pigg, så borde kunna hålla mig vaken för att se lite tv eller film. Lägre feber nu, så snart kommer kanske orken tillbaka. Mår inte illa längre, de är jag riktigt glad för! Förhoppningsvis så är magsjukan helt borta snart.
Nyss ätit en miniportion mat också, vågade inte äta så mkt o var ändå inte så hungrig. :p Första fasta födan sen i lördags (om man inte räknar en varma koppen igår), så borde ju få lite energi av den också.

Tror jag ska förflytta mig till soffan nu o kolla på Desperate Housewives, sen blir de film om jag håller mig vaken :)




Sömntuta

Undrar hur många timmar jag sovit senaste 2 dygnen. :) Sov ju typ hela dan o kvällen igår. Var bara uppe korta stunder. Försökte se film på kvällen, men somnade hela tiden. :p Så jag gick o la mig igen o sov till 5 imorse. Så idag var jag uppe med tuppen! :D
Men efter nån timme gick jag o la mig igen o sov till 14.30!

Ska göra ett försök att se film nu. Fick nya från Lovefilm idag. :) Blir tyvärr ingen hockey för mig ikväll. Vi hade ju fixat biljetter till Timrå-Modo, men jag kan ju inte gå dit o smitta alla me magsjuka. :p Dessutom skulle jag inte orka vara vaken så många timmar eftersom jag fortfarande har ganska hög feber.
Lite typiskt, brukar alltid vara så bra stämning på dom matcherna.

Nej, nu är de dags för en gourmet-middag. På dagens meny står de en kopp Varma koppen. ;-) Lär ju vara godare än gårdagens meny iaf, den bestod mest bara av vatten, ramlösa o lite cola. :p



Gizmo ligger o surar ovanpå cd-hyllorna. Han tycker att jag är världens tråkigaste matte nu när jag är sjuk.


RSS 2.0