Ta hand om varann!

Jag drömde om Calle inatt. Vet inte varför, tror de kan bero på facebook. På startsidan står de ju tips på kompisar som man inte skrivit till på länge, o igår innan jag skulle sova så var han med där... :-/

I drömmen var allt som vanligt. Han skojade o retades, precis som han alltid brukade göra. Kändes nästan konstigt att vakna o inse att de bara var en dröm...

Jag säger som jag skrev ; ta hand om era familjer, kompisar o släktingar. Man vet aldrig när en olycka kan hända... :(
Tiden går så fort, nu är de drygt 4 månader sen han dog.


Cizzi & Bella


Nya skor! :)

Helgen har bestått av jobb, både fre kväll o sön natt. Men har även hunnit me lite annat också. :)
Bl a varit ute massa o njutit av det härliga vädret! Idag var de +18 i skuggan t ex :)
Jag tänkte för några veckor sen att jag skulle fota vårtecken, första blommorna, när snön smälter osv. Men hann inte riktigt med mig, för nu har ju snön varit borta ganska länge. ;-)

I söndags följde jag med mamma o Veronica till Birsta. Veronica skulle köpa en jacka, så jag var med som sällskap o smakråd. Men de slutade med att jag kom hem med ett par nya skor. :)
Mamma skulle köpa skor till Neo o när jag också hittade skor så envisades hon med att hon skulle betala mina också. Tack mamma!
Sen blev de grillning hos föräldrarna. Jag älskar grillat, de är sååå gott! :)

Nu har brorsan äntligen fått lämna sjukhuset. Stackaren har ju väldigt ont o så, men måste ändå vara skönt att få vara hemma. Sex nätter på sjukhus kan ju inte vara så roligt... :-/


Neos nya skor. Dom blinkar när han går. :) Han kan inte gå än, men om man håller honom i händerna samtidigt så går de rätt så bra, så dröjer nog inte länge innan han kan gå själv. :)


Mina nya skor. :)

Remiss till röntgen

Många som frågat vad som händer o fötter, så här kommer en uppdatering.

♦ Läkarna kunde inte rädda Annicas ben, hon fick amputera det. ;-( Det känns så hemskt! Varför händer dåliga saker bara bra människor? Tycker så synd om henne o hennes familj!
Ord kan inte beskriva hur de kändes när jag fick nyheten. Tänker på henne hela tiden...

♦ Min brorsas operation lyckades inte så bra, så i söndags fick han åka till akuten igen. Han blev opererad o skulle ligga kvar en dag, men sen har dom förlängt de varje dag, så han är fortfarande kvar på sjukhuset. Självklart bra att dom är noga o inte vill skicka hem honom för tidigt, men jag vill ju att han ska må bra, inte ha ont o att han ska få komma hem. :(

♦ En liten glad nyhet: Jag har fått remissen till röntgen nu. Ska dit om en månad, de gick mkt snabbare än jag trodde. Min läkare sa ju att vårdköerna är jättelånga, men att hon skulle skriva hur beroende jag är av händerna när jag jobbar.
Så de verkar ju ha skyndat på dom lite. Eller så hade jag bara tur så att de fanns en ledig tid.


Äntligen en bra läkare! :)

Ikväll har jag varit hemma o inte gjort nånting. Riktigt skönt, me tanke på att jag knappt varit hemma nånting senaste veckan. Sist jag hade en kväll utan nått planerat var nog i onsdags.
Igår morse stack vi till stugan direkt på morgonen när jag slutade jobbet. Sov där o sen var vi ute en hel del. Var ute o gick, fotade osv. Lägger kanske in några bilder imorgon. :)
Var kvar där tills jag skulle till jobbet för att jobba kväll/natt igen.

Imorse efter jobbet var jag till VC. Första gången jag är på VC Centrum, bytte ju dit för ett tag sen. Är riktigt positivt överraskad. Riktigt bra bemötande både via mail, telefon och i receptionen. Dessutom är min nya läkare jättetrevlig!! Jag blev så glad. :)



Hon förklarade bra o noggrannt, var förstående, gjorde en bra undersökning, hade många o bra frågor o var riktigt bra på att lyssna. Man kände sig välkommen där, raka motsatsen till VC i Njurunda.
Hon sa vad som orsakar problemen me handen o nu ska jag få remiss till ortopeden o till röntgen. Hon tyckte de var konstigt att jag inte fått remiss dit tidigare.

Ska röntga handen av två anledningar. Både det vanliga "felet" (som jag haft över 1 år) och dessutom trodde hon de var nått fel på mitt båtben efter att jag ramlade för länge sen (slutet av februari). De gjorde väldigt ont när hon tryckte där. Så får se vad som händer. Bra att de äntligen händer nått iaf. :)

Är så trött nu. Sov bara 3 h efter VC-besöket. Skulle ju hälsa på brorsan på sjukhuset på eftermiddagen. Första operationen misslyckades ju, så han fick operera sig igen igår o skulle få komma hem idag. Men nu får han komma hem tidigast imorgon. Håller tummarna för honom!

Katterna har redan nattat, så nu är de dags för mig att sova också. :)


Gizmo


Fast utomlands

Jag har inte varit hemma mkt dom senaste dagarna. Har jobbat en hel del o annars har jag varit ute o gått, träffat folk osv.

Igår var jag på tjejmiddag hos Ramona. Lika trevligt som vanligt o hon bjöd på jättegod mat! Vet inte vad maträtten heter, men de var kyckling, tomater, lök, champinjoner o sånt i den. O längst upp var de chips! De passade riktigt bra till den där maten. :)
Vi hade faktiskt en kille med på tjejmiddagen också. Tim var ju med såklart :) Han är riktigt gullig.










Nu måste jag fixa massa här hemma, o sen duscha, packa o göra mig klar. Jobbar till 06 imorgon o då sticker vi direkt till Lars föräldrars stuga.
De ska bli sol imorgon också, så tänkte att då är man ju på plats direkt när man vaknar så man hinner vara ute i solen innan de är dags för att åka tillbaka till stan o jobba på kvällen.

Hans föräldrar är utomlands o skulle egentligen ha kommit hem idag. Men de blir ju lite svårt när de inte går några flyg, så jag vet inte riktigt vilken dag dom kommer.

Även på jobbet blir de skillnad när de inte går några flyg. De som vi skulle fått tors natt, kom inte förrän på fre nångång, så de får vi ta hand om idag istället. Men dom sa att dom kallat in extra folk, så de borde ju gå bra. :)
Dessutom lär vi ju inte få nått me flyg inatt heller, eftersom de fortfarande är flygförbud (om de inte ändrats sen imorse när jag läste om de sist). :)


Sjukhus... :(

Nu tycker jag att de får räcka me tråkiga nyheter. Senaste dagarna är de ytterligare två saker som hänt. :(
En bekant till mig o mamma har råkat ut för en hemsk grej. Orkar inte återge här, så ni får läsa artikeln själva i Sundsvalls Tidning.

Den andra grejen handlar om min brorsa. Han fick åka till sjukhuset idag. :( Och nu ikväll ska han opereras. :(

De skulle ju inte vara helt fel om de kunde hända nått roligt nångång...


Helgens filmer

Jag hade planerat att ha sovmorgon idag, men vaknade av telefonen kl 8. De var läkaren på min nya VC som ringde o som ställde massa frågor om handen.
Hon tyckte vi skulle träffas, så har nu fått en tid där om ca en vecka. I tfn var hon väldigt trevlig, så förhoppningsvis är hon de i verkligheten också. ;-)
Finns de hopp? Kan de jobba bra läkare på en VC? Har jag sån tur så jag bytt till en bra VC?
Jag vågar inte hoppas på nått förrän jag varit dit, men just nu känns de bra iaf. :)


Solen skiner för fullt idag o jag är ledig från jobbet. De enda jag planerat att göra är en lång promenad på dan o sen ska vi på bio ikväll. Skönt me en lugn dag. :)
Sen ska vi antagligen sova i Lars föräldrar stuga o vara där tills jag börjar jobba imorgon kl 17. De beror lite på vädret, men om de blir varmt o soligt ska vi göra de iaf. :D

I helgen har jag sett några filmer. Bl a "Borta bra men hemma värst" och "Last chance Harvey". Dom var helt ok båda två. Såna där lättsamma filmer som man blev på bra humör av. :)


        

Barnkalas

Igår var vi till Jättendal för att fira Julia som fyllde 3 år. :)
Vi hade köpt tillbehör + kläder till en av hennes dockor, två tygdockor o prinsesstatueringar. Hon verkade väldigt nöjd med sina presenter. :)



Oliver ville spela schack mot Lars. Julia hjälpte honom. :) Jag är imponerad över hur duktig Oliver var på att spela. Han är ju bara 4 ½ år. :)


Robin tyckte de var roligt me allt papper från paketen


Kattungen Blixten var inte lätt att fota, han ville bara leka. :)


Vi åkte till Jättendal ganska tidigt, så kom hem igen vid 13-tiden. Jag var hemma o tog de lugnt ett tag o sen var de dags för promenad. Avslutade rundan me middag hos föräldrarna. Brorsan o Veronica skulle dit o äta, så mamma tyckte att jag också skulle komma så jag slapp äta hemma ensam. De kunde man ju inte tacka nej till. ;-)
Sen på kvällen följde jag me hem till brorsan, Veronica o Neo. Vi hade filmkväll, mysigt!


Gott :)


Glad Neo


Solen skiner för fullt ute, så ska nog ut o gå en sväng nu. Igår var de varmt, +10 i skuggan vid 17-tiden. :) Vet inte hur varmt de var tidigare under dagen.
Ska se om jag hittar nått vårtecken. Har sett en del vårfåglar, bl a bofink, tranor, tofsvipa. Har även sett snödroppar (tror blommorna heter så) och krokus.

Hundvakt

Jag har haft en riktigt bra fredag! :)
Mormor o Östen har varit i stan eftersom dom skulle på nån show med föräldrarna. Så vi bjöd hit dom 4 på fika. :D De var på tiden, var evigheter sen mormor o Östen var här i lägenheten.
Eftersom föräldrarna var barnvakt så hade dom Neo med sig. :) Lite senare kom även Veronica förbi o fikade o hämtade Neo.


Neo klappar händerna

Sen följde jag me hem till föräldrarna o var där ett tag. Efter de stack vi till stan, dom skulle bjuda på mat. Riktigt gott var de! :D
Ikväll har jag varit hundvakt i några timmar så Joppe skulle slippa vara ensam. Jag hade ju ändå inget planerat, så kunde lika bra vara där istället för att sitta ensam hemma. :)


De var för mkt sås, men annars var de riktigt gott



Friends! :)

Idag har de varit grått o regnigt ute. Men har gjort en del nytta inne i stället. Började me sovmorgon efter nattjobbet, de behövdes nog. Har varit piggelin sen hela dan. :)

Imorgon kommer mina föräldrar, mormor o Östen hit för att fika. Så har städat o lite sånt idag. Tänkte baka nått också, men gör det nog imorgon när jag vaknar. Om jag inte blir lat o handlar de vi ska bjuda på. ;-)

En på jobbet tyckte att jag var förvirrad/tankspridd. Men då ska hon se hur jag är när jag är hemma. :) T ex när jag skulle ge katterna mat igår så märkte jag att jag hade ställt in en tom kattmatsburk i kylen.
För nån dag sen hittade jag brödet i kylen. För några veckor sen var jag nära att lägga in mobilen i micron!

Och förra veckan glömde jag bort vilken tid jag skulle börja jobba! Klev ur duschen strax efter 18, trodde jag skulle gå hemifrån 18.30. Men när jag gjorde mig klar kom jag på att jag ju började 18.30! Då blev de panik! :p Hann i tid iaf, men hann inte äta o håret var halvblött när jag kom till jobbet. :)
Finns mååånga fler exempel, men kan inte komma ihåg fler just nu. ;-)

De värsta var nog ändå jobbet. Om jag kommit på de för sent, hur hade jag då förklarat att jag glömt bort vilken tid jag skulle börja? Låter ju inte direkt som man talar sanning då. :p
Vi har iofs haft några schemaändringar. Förut började vi 19, men de är ju 5-6 veckor sen vi ändrade. ;-)

Nu ska jag kolla på Friends. Köpte ju boxen me alla 10 säsonger för en del av födelsedagspengarna, har inte haft tid att kolla på dom än. Men nu ska de bli av :D


Boxen ser extremt tråkig ut. Men ville inte betala typ 500 mer
 för den dyrare varianten med dörrar eller va de är. :)


Hero of war

Blir inte så mkt skrivet här idag. Handen bråkar mer än vanligt... :(
Men av nån konstig anledning så är jag ändå på bra humör. :) Tänkte bjuda på en av mina favoritlåtar för tillfället.
Ser nu att vissa ord i texten blev markerade eftersom jag googlade efter den, men jag får inte bort de, så de får stå kvar. :p





He said, “Son,
Have you see the world?
Well, what would you say
If I said that you could?
Just carry this gun and you’ll even get paid.”
I said, “That sounds pretty good.”

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that’s what I’ll be
And when I come home
They’ll be damn proud of me
I’ll carry this flag
To the grave if I must
Because it’s flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

The shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it’s a flag that I love
It’s the only flag I trust

He said, “Son, have you seen the world? Well what would you say, if I said that you could?”



Stackars Gizmo... :-(

Idag mår Gizmo bättre! :)
Han mådde ju dåligt igår, spydde flera ggr o var hängig. Han ville inte ha mjukmat eller busa, så märktes ju att nått var riktigt fel. :-/
De var inte pga hårboll, har haft katt sen jag var 6 år (inte samma katt alltså :p), så lite grann har jag lärt mig om hur katter fungerar.

Som tur var så ställde Lars mamma upp som kattvakt igår kväll + natt. Verkligen supersnällt av henne! :D Kändes ju inte så roligt om Gizmo skulle vara ensam hemma i nästan 11 h eftersom både jag o Lars skulle jobba.
Idag verkar han må bättre iaf. Inte helt som vanligt än, men mkt piggare. Så hoppas han blir helt frisk nu.


Nova leker med Gizmos svans :)

Nu ska jag snart sova. Blir en tidig kväll idag, orkar inte hålla mig vaken, fastän jag sov massa timmar efter nattjobbet. Natten gick snabbt iaf, de var rätt så mkt att göra. Hade tyvärr glömt handskyddet hemma, så idag har handen bråkat massor me mig.
Men de gör inget för tillfället. Att se Gizmo piggare överväger allt annat. ♥
En del som inte har djur förstår kanske inte, men för mig så blir husdjur som familjemedlemmar. :)


En annan dag på påsken

Nu är de snart slut på påsken. Den har varit riktigt lugn, precis som planerat. :)
Har sett några filmer, gjort utflykt, ute o gått, läst i boken mm.

Föräldrarna har varit bortresta hela helgen, brorsan har jobbat o alla andra har varit bortresta/jobbat/varit med familjer o släkt. Tänkte först att de kommer bli tråkigt, men de har verkligen varit skönt att bara ta de lugnt.

Idag är de dags för tråkstuga (tvättstuga) o ikväll/natt ska jag jobba. Bra betalt idag eftersom de är röd dag, inte helt fel. ;-)

Lite bilder från helgen:


Påskafton: Glass o bok :)


Föräldrarnas gulliga fågelhus :)




Solade hos föräldrarna på påskdagen.
Skulle läsa, men råkade somna en halvtimme i solen ;-)



Onyttig gatuköksmat på vår utflykt. Men de var mysigt att äta ute i solen :)

Glad påsk!

Nu är de mitten av påskhelgen. Hittills har jag bara tagit de lugnt hela påsken o de har varit SÅ SKÖNT!
Har varit ledig från jobbet sen i torsdags o ska inte jobba förrän på mån kväll.


Nova är min påskhare, kolla hur hon ligger me tassarna. ;-)

Så fort jag vaknade på skärtorsdag så stack jag iväg till bl a Birsta med föräldrarna. Dom skulle dit o jag ville ju inte vara hemma. :p Har försökt att hålla mig hemifrån sen i tisdags när Lars fick magsjuka. :(
Nu är han iaf frisk, hoppas även att jag klarar mig. Idag är första dagen som han är piggelin igen, så idag får jag middagssällskap. Har ju ätit själv hela veckan, tråkigt.
Förutom på skärtorsdag förstås, då beställde jag o föräldrarna kinamat o sen följde jag me dom hem o åt där. :D

Nu ska vi strax iväg o handla lite mat. De är ju påskafton, så man kanske borde äta nånting som har me påsken att göra. :p Jag har inte ätit varken ägg, sill eller nått sånt i påsk. Igår t ex så mumsade jag i mig lite sallad framför tv'n. Haha... men idag blir de kanske kyckling eller nått sånt. Ska se vad vi hittar för "roligt" på ICA. ;-)


De enda "påsk-aktiga" som jag köpte när jag var i Birsta ;-)



RSS 2.0